”Grekland har EM:s sämste målvakt”

Följ duellen Kåmark vs Strömberg – varje dag under hela EM-festen

Pontus Kåmark och Glenn Strömberg.
SPEL

Under hela EM-slutspelet kan du följa EM:s hetaste tipsduell.

Tv-experterna och Expekt-profilerna Glenn Strömberg och Pontus Kåmark gör upp mot varandra exklusivt för Sportbladet Spel i samarbete med spelbolaget Expekt.

Varje dag tippar de varje match i spelformen 1–X–2.

LÖRDAG 14 JUNI – GRUPP D

GLENN STRÖMBERG:

Sverige–Spanien

Tid: 18.00.

Spelort: Innsbruck.

Glenns tips: 2.

Glenns kommentar: Sverige gjorde vad de skulle mot Grekland och man vann helt välförtjänt. Henke Larsson och Zlatan Ibrahimovic visade snabbt att de var bättre än Greklands backar. Zlatan gjorde ett vackert och lika viktigt mål och det betyder mycket för laget. Nu väntar Spanien och det blir förstås en svår match. Spanien gjorde en bra match mot Ryssland. Man har det bästa offensiva laget i Europa. Jag tror att Zlatan vilar och att Sverige provar tre-fyra nya spelare. Det behöver inte vara fel, men detta vinner Spanien.

Grekland–Ryssland

Tid: 20.45.

Spelort: Salzburg.

Glenns tips: 2.

Glenns kommentar: Grekland var en enorm besvikelse mot Sverige. Man började spela man mot man med libero och valde att inte anfalla. Det är svårt att förklara detta för Otto Rehagel för det grekiska folket. Vissa greker skämdes för det dom såg. Ryssarna var bra framåt men defensiven var under all kritik, det blir för stora ytor bakåt när man anfaller. Jag tycker att Rysslands odds är för lågt, men kan inte spela på Grekland av det jag såg.

PONTUS KÅMARK:

Sverige–Spanien

Tid: 18.00.

Spelort: Innsbruck.

Kåmarks tips: X.

Kåmarks kommentar: Tipset kanske överraskar, men jag tror att båda lagen är nöjda med kryss. Vi ska inte glömma att Spanien har en enorm respekt för Sverige. Vi slog dem utan Zlatan och Henke Larsson i kvalet, Spanien kommer från en bra bra match mot Ryssland, så 1–1 känns bra här. Sverige har en helt annan och bättre organisation än Ryssland.

Grekland–Ryssland

Tid: 20.45.

Spelort: Salzburg.

Kåmarks tips: 2.

Kåmarks kommentar: Grekland gjorde mig förbannad i första matchen med tanke på att man har en titel att försvara. Bollen gick bara runt, tidigare hade laget ett passningsspel, men nu känns Grekland som det mest överskattade laget innan EM. Ryssland vinner om man inte är för naiva i defensiven. Ryssland vill ta initiativ och vågar, till skillnad från Grekland. Dessutom: Grekland har EM:s sämsta målvakt!

Glenn Strömberg och Pontus Kåmark tippar hela EM på expekt.com.

FAKTA

Ställningen efter 14 matcher:

1) Glenn Strömberg 7 rätt.

1) Pontus Kåmark 7 rätt.

ARTIKELN HANDLAR OM