Spelbolagen: En oerhört svårbedömd match

Spelbolagen ger sin syn på Schweiz–Portugal

SPEL

Matchen är bara av akademisk betydelse.

Men som spelare är den viktig. Kan Schweiz ta sin första seger och hur motiverat är egentligen Portugal?

Här nedan följer åtta spelbolags syn på kvällens match mellan Schweiz–Portugal.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Turkiet eliminerade Schweizs möjligheter till kvartsfinal genom en urstark vändning när 0– 1 blev till 2–1. Här får man chansen att återupprätta hedern genom att besegra en av de starkaste guldkandidaterna. Portugal går fram som en skogsbrand i medvind. 2–0 mot Turkiet följdes upp med stabila 3–1 mot Tjeckien. Motståndet har inte varit knallhårt, men det ser likväl ut som att Ronaldo & co har betydligt mer att ge om så erfordras. Vilar inte tränare Scolari halva laget bör man mosa ett tröttkört Schweiz efter konstens alla regler. Fördel Portugal.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Oerhört svårbedömd match där Portugal redan vunnit gruppen och Schweiz är utslagna. Vi håller Portugal som favoriter även om oddset är högre än det normalt skulle vara om matchen gällde något. Portugal rankas nu som tredjehandsfavoriter att vinna EM bakom Tyskland och Spanien och kan spelas till oddset 5.50.

Dan Vikman, Expekt:

– Portugal vinner gruppen och får möta Tyskland, eller tvåan i den andra gruppen, hur det än går i denna match. Mycket troligt att en del spelare luftas och de jämna oddsen belyser att detta är en extremt svårspelad match.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Schweiz hade otur mot Turkiet och målet i slutminuten punkterade en hel nations hopp på ett EM-under. Schweizarna har sin stolthet, reserverna i Portugal vill bevisa att de ska få en plats i startelvan i kvartsfinalen. Vi har många specialspel på Portugal och deras stjärnors framfart i EM. Intresset kring laget är stort. Ronaldo står i 1.90 för att bli Portugals bästa målskytt och man kan spela till oddset 2.75 att Portugal når en EM-final, eller varför inte att de anfallsglada portugiserna gör 9 mål eller fler under EM till oddset 1.80.

Klas Winberg, Betfair:

– Ett intressant och utmanande spelobjekt där många psykologiska faktorer kommer att spela roll. Ett klart lag och ett utslaget lag, hur ser fotbollsspelarna och förbundskaptenerna på detta möte? Normalt sett skulle 2.46 på Portugal vara ett mycket lockande spel. Men hur sugna är spelarna på matchen och hur hungriga är Schweizarna på att ge sin publik ett avsked i stil? Klassen på Portugals avbytarbänk och reserver gör nog ändå att Portugal känns som ett klokt spel. 75 procent av köpvolymen ligger också på Portugal.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Portugal blev redan i förra rundan klart för kvartsfinal med ett starkt spel mot Tjeckien. 2,20 på Portugal mot liknande motstånd är normalt väldigt högt, men de kommer med stor sannolikhet att vila spelare och det finns vissa frågetecken för deras motivation. Schweiz har spelat klart i turneringen efter två förluster, den senaste snöpligt mot Turkiet på övertid. Några problem att tända till här lär det inte bli då de vill bevisa för sina hemmafans att de kan spela bra fotboll. Portugal har en oerhört stark bank med spelare som Nani och Quaresma och är knappa favoriter trots eventuell rotation i truppen.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Med Schweiz ute ur turneringen och Portugal redan klara så räknar vi med att lagen kommer lufta lite spelare och att det kan komma att bli en lite mer öppen match därför har vi ”låga” 1,95 i odds på över 2,5 mål

Henrik Lengstedt, Betway:

– Schweiz har ingenting att spela för då de inte kan gå vidare, Portugal är redan klara och lär lufta på bänken som dock håller hög klass. Matchen är svårtippad ser vi på spelmönstret bland våra spelare. Schweiz kommer att vilja avsluta värdigt inför sin hemmapublik, men våra spelare visar stort intresse för bra odds på Portugal som ändå måste ses som favoriter.