Strömberg: Portugal är ett bra spel i kväll

Följ duellen Kåmark vs Strömberg – varje dag under hela EM-festen

Pontus Kåmark och Glenn Strömberg.
SPEL

Under hela EM-slutspelet kan du följa EM:s hetaste tipsduell.

Tv-experterna och Expekt-profilerna Glenn Strömberg och Pontus Kåmark gör upp mot varandra exklusivt för Sportbladet Spel i samarbete med spelbolaget Expekt.

Varje dag tippar de varje match i spelformen 1–X–2.

SÖNDAG 15 JUNI – GRUPP A

GLENN STRÖMBERG:

Turkiet–Tjeckien

Tid: 20.45.

Spelort: Genève.

Glenns tips: 2.

Glenns kommentar: Snacka om vinna eller försvinna! Detta blir en enormt nervös match, en tuff drabbning där det kan gå till straffar vid oavgjort. Tittar man på oddsen tycker jag att det är en jämn match där några spelare kommer att vara livrädda för att göra misstag och förlora. Men Tjeckien fick fart på benen mot Portugal och jag backar det bättre fotbollslaget i denna täta duell.

Schweiz–Portugal

Tid: 20.45.

Spelort: Basel.

Glenns tips: 2.

Glenns kommentar: Portugal har inget att spela för – men det har inte Schweiz heller. Nu kommer vi att få se nya spelare i båda lagen, och alla vill visa upp sig och ta chansen. Det kommer inte att handla om att ge bort någon match i det här läget. Schweiz vill visa att de kan vinna men jag tycker att Portugal är ett bra spel. De har massa kvalitet på bänken.

PONTUS KÅMARK:

Turkiet–Tjeckien

Tid: 20.45.

Spelort: Genève.

Kåmarks tips: 2.

Kåmarks kommentar: Turkiet räddades kvar i turneringen genom Arda Turans sena 2–1-mål senast mot Schweiz, men jag tror inte att det räcker med Emre och Nihat i den sista matchen. Ett starkt Tjeckien väntar. Visserligen saknar man spelmotorn Rosicky, men Milan Baros gjorde en mycket bra match senast. Ett bra försvar tar ned Turkiets försök och i Sionko har tjeckerna en matchvinnare.

Schweiz–Portugal

Tid: 20.45.

Spelort: Basel.

Kåmarks tips: 2.

Kåmarks kommentar: Portugal är klara för kvartsfinal medan Schweizs EM-äventyr tog slut när Turkiet gjorde det sena segermålet till 2–1. Det är väldigt tråkigt att EM är över så fort för en av värdnationerna, men Schweiz är numret för litet. Portugal kommer att vila spelare och lufta nya. Jag tror att de nyas hunger avgör.

Glenn Strömberg och Pontus Kåmark tippar hela EM på expekt.com.

FAKTA

Ställningen efter 16 matcher:

1) Glenn Strömberg 9 rätt.

1) Pontus Kåmark 8 rätt.