”Krysset lockar”

Spelbolagen synar Frankrike–Italien

SPEL

Det är en riktig ödesmatch för de båda VM-finalisterna från 2006.

Och vinner Rumänien så är de båda lagen ute.

Här nedan följer sju spelbolags syn på kvällens match mellan Frankrike–Italien.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Frankrike inledde tamt och handlingsförlamat samtidigt som Holland spelade ut hela registret. Ingen bra kombination och därmed blev uppförsbacken för fransoserna brant och brutal per omgående. När väl Frankrike vaknade till gjorde man det rejält. Ingen hade kunnat protestera om fransmännen tryckt in 2– 2 efter en våg av vassa anfall. I stället dundrade Robben in 3–1. Italien spelade 1–1 mot Rumänien, men var illa ute och kunde lika gärna förlorat om det inte var för Buffons mästerliga straffräddning vid ställningen 1–1. Bara att konstatera att Italien inte får ut mer än kanske 30 procent av lagets kapacitet. Speciellt i boxen har ineffektiviteten varit påtaglig. Det är ju annars där man tänkt avgöra matcherna med målmaskinen Luca Toni. Räkna med en jämn match där all in gäller för bägge lagen. Fördel Frankrike som känns giftigare med Franck Ribéry som skicklig härförare.

Dan Vikman, Expekt:

– Italien har spelmässigt varit ett av EM:s bästa lag i mina ögon men man har hamnat i denna knipa på grund av slarv och en hel del otur. De båda väntar på en islossning. Frankrike är retat efter storförlusten mot Holland. Det känns som att Italien har den bättre udden, men det känns inte helt långsökt att det blir oavgjort här och då räcker det ju med en poäng för Rumänien för att gå vidare.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Efter brakförlusten mot Holland och oavgjorda matcher mot Rumänien är båda dessa giganter riktigt illa ute. Besegrar Rumänien ett redan kvartsfinalklart Holland så är det nämligen tack och adjö för Frankrike och Italien oavsett hur det går i den här matchen. Italien är vår knappa favorit efter stundtals riktigt bra spel mot Rumänien. Det känns som att Luca Toni ligger ytterst nära ett mål efter mycket stople ut så här långt.

Klas Winberg, Betfair:

– Om man tittar på pappret så känns det konstigt att tala om slutet av en fransk storhetstid, men något är väldigt fel i den franska truppen. Det har talats om sprickor och missnöje. Kanske krävs det en ny förbundskapten för att få de franska stjärnorna att dra åt samma håll igen. Italien är knappa favoriter även om de inte har imponerat så värst mycket mer än fransmännen. Köpvolymerna ligger rätt jämnt fördelade vilket visar på stor ovisshet om utgången. Krysset till 3.90 ser lockande ut.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Les Blues och världsmästarna kan komma att sitta på läktarna under resten av EM. Något holländsk stöd är inte att räkna med. Europeisk fotboll är som så många gånger förr förnyad. Komplicerad målsskillnad kan dock motivera lagen till stordåd för att tränga ut Rumänien. Italien kan tända till och är svag favorit i matchen.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Det står mycket på spel för Italien och Frankrike i denna match. Även om något av lagen vinner måste de lita till Rumäniens resultat i den andra gruppmatchen. Italien mönstrar sitt tredje anfallspar under detta mästerskap med Cassano och Toni som troliga startmän. Det kommer att bli intressant att se hur Italien lägger upp sin taktik. Ett tidigt mål kommer att resultera i en målrik match då varken Italien eller Frankrike kommer att lämna mästerskapet utan en riktig fajt.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Svårtippad match om vi ska se till oddsen. Om Rumänien vinner så är chanserna borta för de båda VM-finalisterna från 2006 att komma vidare från gruppspelet. Att något av de två lagen inte går vidare så är det EM:s största skräll.

ARTIKELN HANDLAR OM