– Alarmklockorna ringer för en skräll

Spelbolagen synar Holland–Rumänien

SPEL

Förutsättningarna är enkla. Holland är redan klar gruppetta.

Rumänien avancerar till kvartsfinal vid en seger i kväll.

Här nedan följer sju spelbolags syn på kvällens match mellan Holland–Rumänien.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Holland inledde strålande mot Frankrike och gjorde både 1 och 2– 0. Mattades sedan och fransoserna kunde då ta över showen. Fransmännen radade upp rikligt med feta målchanser, men blev som lök på laxen bestulna på en straff. Kunde till slut göra 1–2, men sekunderna senare tryckte Holland in 3–1 och senare även 4–1. Därmed är Holland redan klara vinnare av gruppen. Van Basten gör tjänstefel om han inte låter ett flertal av sina mest namnkunniga stå över och i stället fokusera på välgörande rehab inför kvarten. Rumänien var inte alls långt borta från att tvåla till och eliminera Italien ut ur EM. Endast en makalös straffräddning av Buffon håller Italien kvar i kampen om kvartsfinalspel. Rumäniens spel blir allt bättre. Även anfallslinjen har vaknat till liv. Med betydligt mera motiverade spelare som går för kvartsfinalspel ringer alla alarmklockor för skräll. Fördel Rumänien!

Dan Vikman, Expekt:

– Det är kul att se vilken press Donadoni sätter på sin gamle Milan-kompis van Basten, att Holland ska ställa upp med en rejäl inställning och inte förlora. Rumänien har ett bra läge att chocka denna grupp och gå vidare, men Holland har ett så starkt lag att inget är givet även med reserver på planen.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Holland har gått på knock och är redan klara gruppvinnare. Frågan är nu om man sätter käppar i hjulet för Rumänien, eller om man kommer med en lite mer avslappnad inställning och släpper den här matchen? Vi räknar i alla fall med att en hel del reserver kommer att luftas. För Rumänien finns det bara ett läge – seger här och Spanien väntar i kvartsfinal! Fördel Mutu och hans mannar, men matchen är klart lurig.

Klas Winberg, Betfair:

– Rumänien har chansen att spela sig till kvartsfinalen på egen styrka mot ett Holland som bör vara ganska mätt på framgångar. 79 procent av köpvolymen ligger också på Rumänien. Rumänien är på inget sätt ett dåligt lag och framför allt så är det ett svårdyrkat försvar som kan bli tufft för en Holländsk offensiv på halvfart att hitta luckor i. Jag tror att rumänerna förpassar VM-finalisterna till en för tidig semester medan holländarna laddar för kvartsfinalen.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Holland är klara för kvarten efter ett underbart spel mot Frankrike! Turneringens överraskning och alla bookmakers absolut bästa vän. Utan den utvecklingen hade EM blivit riktigt riktigt dyrt. Rumänien vinner för att Holland vilar upp sig, spelar de lika följer de ändå med Holland upp i kvarten. Intressant spelobjekt där oavgjort frestar.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Efter att ha överraskat Frankrike och Italien är Rumänien på väg att gå vidare från ” Dödens grupp”. Många påstod att Rumänien var tre säkra poäng på förhand för de tre stora fotbollsnationerna i gruppen, men har tagits på sängen. Rumänien är dock långt ifrån klara för slutspel. En vinst i denna match skulle säkra ett avancemang. Man möter dock EM:s hetaste lag som tvålat till både Frankrike och Italien. Rykten har också börjat spridas om Hollands eventuella mönstring av ett reservlag i denna match för att vila spelare då de redan är klara för slutspel. Van Basten och Donadoni är ju också goda vänner sen långt tillbaka.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Holland som är klara för kvartsfinal kommer med allra största sannolikhet att lufta bänken och spara nyckelspelarna inför slutspelet. Rumänien har allt att vinna, som med sina två oavgjorda matcher i bagaget ligger på en andraplats. En vinst här och rumänerna är klara för kvartsfinal. Oddsen talar just nu till Rumäniens fördel, så om vi litar på våra spelares förmåga att tippa rätt slutresultat, så vinner Rumänien.