”van Basten vill kunna se Donadoni i ögonen”

Följ duellen Kåmark vs Strömberg – varje dag under hela EM-festen

Pontus Kåmark och Glenn Strömberg.
SPEL

Under hela EM-slutspelet kan du följa EM:s hetaste tipsduell.

Tv-experterna och Expekt-profilerna Glenn Strömberg och Pontus Kåmark gör upp mot varandra exklusivt för Sportbladet Spel i samarbete med spelbolaget Expekt.

Varje dag tippar de varje match i spelformen 1–X–2.

TISDAG 17 JUNI – GRUPP C

GLENN STRÖMBERG:

Holland–Rumänien

Tid: 20.45.

Spelort: Bern.

Glenns tips: X.

Glenns kommentar: Dramatiken är total – vill och kan Holland vinna? Jag tror det. Jag tror inte att Holland kommer att ge bort några mål även om motivation är viktigt i fotboll som bekant. De som kommer in vill visa upp sig, man ger inte bara bort en chans i ett landslag i ett mästerskap. Läget är lurigt genom att Holland kan spela bort Frankrike och Italien, men jag spelar krysset som har ett mycket bra odds. Förbundskaptenerna Donadoni och van Basten känner varandra sedan länge och van Basten vill kunna se Donadoni i ögonen framöver. Holland lägger sig inte mot ett starkt Rumänien.

Frankrike–Italien

Tid: 20.45.

Spelort: Zürich.

Glenns tips: 2.

Glenns kommentar: Jag tror och tippar att Italien vinner – kort sagt för att Italien är bättre än Frankrike. Jag tycker att Italiens match mot Rumänien var ruskigt bra – jag klassar den som den bästa matchen hittills i EM. Målen har bara saknats hittills för Italien men med de massor av chanser laget skapat är det bara en tidsfråga innan de kommer. Detta fixar sig för Italien mot ett ramstarkt men uddlöst Frankrike.

PONTUS KÅMARK:

Holland–Rumänien

Tid: 20.45.

Spelort: Bern.

Kåmarks tips: X.

Kåmarks kommentar: Holland har varit laget nr 1 så här långt i EM med 7–1 totalt i matcherna mot Frankrike och Italien. Det är enormt starka papper. Nu kommer man förstås att vila spelare med tanke på kvartsfinalen, men det innebär att det kommer in flera spelare som är hungriga och vill visa vad de går för. Jag tyckte att Mutu såg trött ut senast på slutet och utan honom i absolut toppform kommer inte Rumänien ha mycket att komma med framåt.

Frankrike–Italien

Tid: 20.45.

Spelort: Zürich.

Kåmarks tips: 1.

Kåmarks kommentar: Detta blir en enorm match och jag spelar en etta. Frankrike åkte ju på en rejäl käftsmäll senast mot Holland och har förmodligen stora funderingar men också en frukansvärd tändvätska i laget. Jag tycker ändå att Frankrike har visat upp ett stort spel bitvis och jag tror att man tar chansen här. Italien har sett trött ut och bara Toni har varit bra. Italien känns kort sagt inte så bra att man ska fixa detta.

Glenn Strömberg och Pontus Kåmark tippar hela EM på expekt.com.

FAKTA

Ställningen efter 20 matcher:

1) Glenn Strömberg 11 rätt.

2) Pontus Kåmark 9 rätt.