”Grekland – ett av EM:s sämsta lag”

Spelbolagen synar Grekland–Spanien

SPEL

Det är akademisk betydelse för kvällens match i Salzburg.

Kan Grekland återupprätta lite av hedern i detta mästerskap mot guldfavoriterna?

Här nedan följer åtta spelbolags syn på kvällens match mellan Grekland–Spanien.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Regerande europamästarna Grekland är givetvis turneringens stora skuffelse. Två förluster och inte ett enda mål gjort sänder chockvågor över Akropolis. Överraskade grekerna i EM 2004 var de otorligt förutsägbara 2008. Dessutom har i princip ingenting stämt. Varken offensivt eller defensivt. Nu när grekerna är eliminerade ur EM finns det inte annat än hedern att spela för. Spanien tillhör de lag som imponerar mest. Blev klara för kvarten i och med segern mot Sverige. Här lär man vila flera skickliga spelare. Spaniens avbytarbänk vimlar av klasspelare som inget hellre vill än visa att just de ska spela kvartsfinal. Gigantisk fördel Spanien!

Jörgen Sparredal, bet365:

– En svårbedömd match där Grekland redan är utslaget och Spanien klara gruppvinnare. Spelarna tror på favoriterna Spanien men med Portugals insats mot Schweiz i färskt minne kommer inget resultat förvåna oss. Spanien är nu delade guldfavoriter tillsammans med Holland till oddset 4.50.

Dan Vikman, Expekt:

– Grekland har verkligen varit en besvikelse i detta EM och det ger ju kött på benen för hur enormt mycket Otto Rehhagel fick ut av laget för fyra år sedan. Spanien har inget att spela för och kommer att lufta bänken, men de är heta och duktiga och kommer att överlista grekerna till slut. Regerande mästarna Grekland kan få åka hem från EM utan gjorda mål eller poäng i bageget. Tala om fiasko!

Niclas Ruthberg, Unibet:

– En betydelselös match för utgången av gruppen. Grekland är redan borta från kvartsfinal och Spanien är klara gruppsegrare. Grekland har inte hållit måttet och varit ett av turneringens sämsta lag. Kommer Spanien med rätt inställning – vilket vi hoppas - kan det bli stora siffror. Även om Spanien roterar i truppen råder enorm klasskillnad.

Klas Winberg, Betfair:

– Det känns som Grekland borde ha mer att spela för. Som regerande mästare bör de ha stolthet nog att visa att de finns ett kunnande kvar, frågan är om det kunnandet är tillräckligt stort. I Spanien kan nog Fabre gas få chansen från start och en och annan till spelare som vill bevisa att de bör ingå i startelvan i kvartsfinalen. Även om 80 procent av köpvolymen ligger på Spanien och Grekland inte har visat något att imponeras över så kan jag inte låta bli att lockas av 5.70 på grekerna mot ett klart Spanien.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Spanien promenadsegrar mot ett demoraliserat Grekland. Fallet är tungt från Europamästare till slagpåse.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Spanien är klara för avancemang till slutspelet samtidigt som de regerande mästarna Grekland är ute ur turneringen. Denna match har därför inte så stor betydelse för gruppens utgång. Frågan är om ett blekt Grekland kommer att göra ett enda mål i denna turnering? Spanien har råd att lufta lite av sin bänk där det inte är omöjligt att vi får se Fabregas och Alonso från start. Ett Spanien i högform lär oavsett vilket lag de ställer på banan inte ha några större problem med Grekland.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Grekland har inget att spela för förutom stoltheten och Spanien har redan vunnit grupp D. Spanien är ändå stora favoriter, men de kommer att ställa upp med sin andrauppställning mot ett Grekland som knappt producerat någonting framåt. Allt talar för Spanien, men vi vill höja ett varningens finger för Grekland.

ARTIKELN HANDLAR OM