”Det finns grus i den välsmorda maskinen”

Spelbolagen synar Portugal–Tyskland

SPEL

Här nedan följer åtta spelbolags syn på kvartsfinal 1 mellan Portugal–Tyskland.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Portugal vann sin grupp i ledig stil. Vad vi hittillls sett så bör portugisernas härliga kombinationer kunna dyrka upp det mest svårforcerade försvaret. Ronaldo & Co ser mycket sugna ut på att revanschera sig för den snöpliga finalförlusten mot Grekland 2004. Tyskland såg vassa ut mot Polen i premiärmatchen men har mattats efter det och var faktiskt totalt chanslöst mot Kroatien. Framåt händer alldeles för lite, till och med mot ett lågt rankat lag som Österrike. Tyskland är förvisso en erkänt välsmord lagmaskin, men här hörs det skramla rejält med grus i maskineriet. Fördel Portugal.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Vi tror på en öppen match där vi håller Portugal som knappa favoriter att ta sig vidare till semifinal. Portugal är fortsatt mycket populära på vinnarspelet och ger nu oddset 5.50 att vinna EM. Oddset på förhandsfavoriterna Tyskland har höjts något och de kan nu spelas till 6.50.

Dan Vikman, Expekt:

– Tala om jättematch och drömmöte. Detta var ju en gjuten semifinal för de flesta men nu blir alltså megamötet av redan i kvarten. Portugal har spelat en sanslöst vacker och snabb fotboll mellan varven, men när jag såg Joachim Löw uttala sig om Portugalmatchen i tysk TV efter segern mot Österrike såg jag en finurlig räv med segerplaner. Tyskland kan sin sak och har ett bra facit mot Portugal. Oavgjort vid full tid!

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Innan turneringen spekulerade många att Tyskland och Portugal skulle mötas i semifinalen. Nu blir det redan i kvarten som vi får se en repris av semifinalen från VM 2006. Då var Tyskland favoriter och vann matchen med 3–1 efter två mål av Bastian Schweinsteiger. I dag är situationen omvänd och Portugal är favoriter till att vinna matchen. Tyskland har inte imponerat i EM och deras backlinje kommer att få det tufft mot ett starkt portugisiskt anfall, med Ronaldo i spetsen. Den tyska lagmaskinen kan dock aldrig räknas bort, räkna med att Ballack & Co har ett par äss sparade i skjortärmen.

Klas Winberg, Betfair:

– Endast 16 procent av köpvolymen ligger just nu på Tyskland. Det är ganska anmärkningsvärt att spelarna anser att 3.35 på Tyskland har dåligt värde. I kontrast tycker man att 2.52 på Portugal är betydligt mer lockande och där ligger nu 70 procent av köpvolymen. Skillnaden mellan dessa lag att vinna EM är dock relativt liten. 7 på Tyskland och 6.2 på Portugal. Jag tycker att det finns värde att boka den här matchen (alltså ställa ut odds på Portugal och vinna på x eller 2). Även om Portugal har imponerat så tycker jag att de ännu inte har satts på ett ordentligt test.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Nu börjar allvaret på riktigt. Utslagsmatcher, och det är två riktiga storlag som möts. Två lag med ganska olika spelstilar. Starka, tunga Tyskland som på något sätt har gått på halvfart hittills står på ena sidan. Spelmässigt har de inte övertygat, men när en spelare som Miroslav Klose inte gjort ett enda mål än, förstår vi alla att här finns det sparkapital. På andra sidan står tekniska och snabba Portugal som stundtals har imponerat med härliga individuella prestationer. Att Portugal dessutom har världens just nu förmodligen bästa spelare i Cristiano Ronaldo, gör att det väger över till deras fördel. Oerhört svårt att skilja dessa två lag åt på förhand, där en individuell prestation förmodligen kommer avgöra.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Innan mästerskapet hade vi tyskarna som favoriter till titeln och vägen ända fram till semifinalen såg öppen ut, men efter förlusten mot Kroatien är läget inte lika ljust och laget har inte imponerat hittills. Efter en andraplats i gruppen ställs man nu mot Portugal redan i kvartsfinalen och tyskarna kommer få det svårt och vi blir inte alls förvånade om laget får respass ut ur turneringen.

Henrik Lengstedt, Betway:

– En väldigt svårtippad match då vi ser på hur våra spelare lagt sina vad. Portugal har övertygat stort och vilade många spelare i sista matchen då de redan var klara, medan Tyskland hade svårt att få hål på Österrike, fram tills en mästerlig frispark signerad Michael Ballack hittade sin väg in i mål. Portugisisk elegans mot en väloljad lagmaskin från Tyskland. Portugal är knappa favoriter.