– Spelarna kastar sig över Kroatien

Spelbolagen synar Kroatien–Turkiet

SPEL

Här nedan följer åtta spelbolags syn på kvällens kvartsfinal mellan Kroatien–Turkiet.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Med en distinkt och svårflörtad defensiv linje som grund bygger Kroatien för en stark offensiv där alla jobbar för varandra. Kroatien har goda chanser att gå långt i detta EM. Mycket långt...Turkiet inledde turneringen svagt, men svarade i sista matchen för en av de mest makalösa vändningar vi skådat. 0–2 mot ett försvarsstarkt Tjeckien hade varit enormt jobbigt för vilket lag som helst. Speciellt med bara kvarten kvar att spela. På förhand känns kämpaglöden som Turkiets skarpaste vapen när man ställs mot synnerligen giftiga Kroatien. Övermod blir nog Kroatiens värsta fiende i kvarten mot Turkiet. Klar fördel Kroatien.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Spelarna har kastat sig över Kroatien som nu ger under två gånger pengarna att vinna kvartsfinalen. De kan även spelas till oddset 8.50 att vinna EM medan Turkiet ger 26 gånger pengarna. Kroatien bör ha en riktigt fin chans men vi vågar inte räkna bort Turkiet helt med tanke på insatsen mot Tjeckien.

Dan Vikman, Expekt:

– Vid det här laget vet vi att det inte går att räkna bort Turkiet hur illa det än ser ut. Turkarna måste ha en härlig segermedvind i ryggen efter vändningen mot Tjeckien, men Kroatien har ett av turneringens mest homogena lag och ska vinna detta pa sin bättre spets framåt och bakåt. Vi räknar med en hel del spel på Kroatien i denna match.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Kroatien har imponerat med ett stabilt försvar och ett härligt kollektiv. De har flera stjärnor som jobbar stenhårt för laget. Man förundras hur mycket Olic egentligen kan löpa i en match, vilken härlig inställning! Kroaterna är favorittippade och kunde dessutom vila många av sina nyckelspelare mot Polen. Turkiet däremot dras med avstängningar och skador på nyckelspelare, och det krävs nog mirakel om de ska lyckas kvalificera sig till semifinal.

Klas Winberg, Betfair:

– Turkiet, laget med EM:s största hjärta, tar sig an Kroatien, laget med det mest svårforcerade försvaret. Kroatien är odds- och köpmässiga favoriter, 60 procent av köpvolymen ligger på kroaterna. Du får 28 gånger pengarna om Turkiet står som slutsegrare jämfört med 9 på Kroatien. Nihat står i 75 gånger som slutsegrare av skytteligan och Olic 120. Enda sedan den bleka starten har jag gått emot Turkiet, så jag biter min tunga denna gången och ser fram emot en passionerad kvartsfinal.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Kroatien har imponerat med ett oerhört starkt försvarsspel. Har dessutom fått en lite lugnare resa fram till denna match, då de kunde vila mer eller mindre hela deras startelva i gårdagens match mot Polen. Att de dessutom klarade vinna med en b-uppställning tyder på en viss bredd i truppen. Bredd i truppen, är något Turkiet måste visa nu. Lär sakna flera namn på grund av både avstängningar och skador, bland annat målvakten Volkan, viktige Aurelio på mittfältet, och varken Emre eller Metin lär bli kvitt sina skador. Kroatien är favoriter, men är det något alla bör ha lärt sig nu, är det att aldrig räkna bort Turkiet.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Efter att ha dominerat grupp B går Kroatien in som favoriter inför denna match. I gruppen slog man lite överraskande Tyskland och har bara släppt in ett mål på tre matcher gör att mycket tyder på att Kroatien kan bli mästerskapets skrällag. För Turkiet känns denna match som en bonus efter senaste upphämtningen mot Tjeckien. Nu får de anses vara underdogs men laget har visat på stor lagmoral när man vänt två underlägen i två matcher. Det kommer att stå mellan ett erfaret Kroatien mot Turkiets glödande fajterhjärtan.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Turkiet stod återigen för en makalös vändning och Tjeckien kollapsade totalt de sista femton minuterna. Kanske dessa urladdningar satt sina spår, och både vi och våra spelare tror att Turkiet får det väldigt svårt mot ett Kroatien som sett oerhört starka ut. Många har dessutom gått ett steg längre och lagt spel på att Kroatien kan ta hem hela slutspelet, vilket ger nio gånger pengarna.

ARTIKELN HANDLAR OM