– Förnedringen av Sverige imponerar inte på spelarna

Spelbolagen synar Holland–Ryssland

SPEL

Holland är alla spelbolags stora guldfavorit.

I gruppspelet gick laget fram som en ångvält med full pott.

Vad Ryssland gjorde vet alla vid det här laget.

I kväll ställs de två holländska hjärnorna mot varandra, van Basten vs Hiddink.

Här nedan följer åtta spelbolags syn på kvartsfinal 3 mellan Holland–Ryssland.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Full poäng och brutala 9–1 i målskillnad gav en överlägsen gruppseger för Holland . Flera centrala spelare fick vila mot Rumänien. Givetvis är dessa tillbaka och laddade till tusen när det nu vankas kvartsfinal. Ryssland är det lag som tillsammans med Holland skapar flest målchanser i EM. Lagom till matchen mot Sverige hade ryssarna dessutom hunnit lära sig att omsätta några av alla chanser till mål. Kan Ryssland friska på med samma vassa offensiv och skölja fram i anfallsvåg efter anfallsvåg mot Holland är man definitivt inte chanslöst. Ryssland är på väg mot toppformen och det är möjligt att Holland redan levererat sitt bästa. Förlängning?

Jörgen Sparredal, bet365:

– Holland är nu favoriter att vinna EM-guld till oddset 4.50. De imponerade enormt i gruppspelet och vi håller dem som klara favoriter att besegra Ryssland. Våra kunder verkar vara av samma åsikt då vi så här långt nästan bara tagit emot spel på att Holland ska gå vidare till semifinal.

Dan Vikman, Expekt:

– Det här har alla förutsättningar för att bli en av EM:s mest sevärda matcher. Holland kommer att trivas som fisken i vattnet mot Rysslands snabba och öppna spel och kommer mycket troligt att vinna ganska klart, 3–1 låter logiskt. Ryssarna måste göra första målet, men Hollands form och spel gör dem till ganska stora favoriter.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Arshavin var tillbaka med besked och låg bakom stora delar av utklassningen mot Sverige. Vilket tempo och vilket härligt passningsspel Hiddinks mannar visade upp! Det är dock skillnad på motståndet nu. Holland har gått fram som en maskin så här långt, till och med ”b-laget” visade klass senast då ett högmotiverat Rumänien besegrades med 2–0. Det lutar onekligen åt en offensiv och fartfylld tillställning kryddad med Hiddink mot sitt kära Holland.

Klas Winberg, Betfair:

– Rysslands förnedring av Sverige imponerar inte tillräckligt mycket för att de ens ska vara i närheten av Holland enligt spelarna. Hela 82 procent av köpvolymen ligger på Holland och 1.79 talar sitt tydliga språk. Holland gjorde tre imponerande matcher och Ryssland en. Holland har i stort sett ett helt lag med världsstjärnor medan Ryssland bara har en. Vi svenskar som var på plats och fick känna förnedringen och uppleva hur stor och elak den ryska björnen kan vara sneglar nog lite på 5.40 och undrar om det inte finns ett värde där.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Holland har imponerat med en grym offensiv och har dessutom fått extra vilodagar på nyckelspelare, då de valde att vila större delen av startelvan förra matchen. Ryssland är väl kanske ett av EM:s mest anonyma lag för den breda publiken då deras lag till stor del består av inhemska spelare, men det finns trots det stora kvaliteter i detta lag. Betänk att Zenit vann Uefa cupen med flera av spelarna i dagens trupp. Rysslands tränare Guus Hiddink lär dessutom ha bra koll på sitt hemland och det blir intressant att se duellen mellan de båda holländska coacherna van Basten och Hiddink. Holland är favoriter men här finns det chans för skräll!

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Med tanke på hur Holland imponerat så kan det här bara sluta på ett sätt. Ryssland imponerade mot ett svagt Sverige men det kommer inte räcka till mot ett allt för starkt Holland och inte helt omöjligt att vi får se en målfest igen.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Trollkarlen Hiddink lyckades med det ingen trodde var möjligt, nämligen att ta Ryssland vidare från gruppspelet! Men i kvartsfinalen tyder allt på att de får packa sina väskor och åka hem. Varken vi eller våra spelare tror att de kan rubba suveräna Holland.