Blir saknaden för stor?

Spelbolagen synar Spanien–Italien

SPEL

Spanjorerna tog full pott i Sveriges grupp.

I kvälls ställs de mot världsmästarna Italien som tog sig vidare till kvartsfinal med nöd och näppe.

Här nedan följer åtta spelbolags syn på kvartsfinal 4 mellan Spanien–Italien.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Spanien tog full pott i g rupp D och imponerade stort över hela linjen. Nu börjar dock EM på allvar och då har Spanien tidigare vacklat och det ordentligt. Få se om Torres & Co kan lägga historiken bakom sig eller om den fortfarande tynger laget i allvarets stund. Italien däremot älskar cup-spel. Pirlo och Gattuso är givetvis två tunga avbräck. Vidöppet och förlängning känns fullt tänkbart.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Oerhört intressant möte där Italien handikappas av tunga avstängningar på Pirlo och Gattuso. Sett till de spel vi tagit emot så här långt så blir det en väldigt jämn match med få mål. Vi håller med våra kunder och tror på en riktigt tät match även om Spanien är knappa favoriter.

Dan Vikman, Expekt:

– Italien har medvind efter att ha löst den knepiga uppgiften i sista gruppspelsomgången. Spanien väntar på sin tur i ett stort mästerskap men hade gett bort varje sekin för att undvika Italien i kvarten. Italien har en god chans att ta hem detta och matchen kan mycket väl bli en gigantisk rysare med förlängning och straffar – och då vet vi ju vem som är världens bästa målvakt...

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Man glömde snabbt att Italien reste sig på tio i sista gruppspelsrundan – känslan säger att de regerande världsmästarna lika gärna kan gå hela vägen. Spanien måste dock gälla som favorit. Det blev full pott i gruppspelet efter 2–1 med ”b-laget” mot Grekland i onsdags. La ligas skyttekung denna säsong, Güiza, avgjorde i slutminuterna. Italien har dessutom två avstängningar som stör – mittfältarna Pirlo och Gattuso. Å andra sidan måste väl Toni näta snart, efter en kavalkad av superchanser.

Klas Winberg, Betfair:

– Spanien är oddsmässiga favoriter men köpvolymen ligger ganska jämt fördelat. Här måste spelaren välja att lita på om Spanien kan kasta av sig gamla mästerskapsspöken och luta sig mot sina fantastiska fotbollsspelare eller om i taliensk rutin och taktik ger fiestan ett tvärt slut. Om det inte vore för svajiga Donadoni så hade 3.15 på Italien känns väldigt lockande. Med Donadoni bakom spakarna känns det dock lite rörigare, något som Spanien borde kunna utnyttja.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Spanien står med tre raka segrar inför kvartsfinalen och har inga problem i sin trupp med varken skador eller avstängningar. Spanien har dock imponerat i gruppspel tidigare år, för att sedan åka ut tidigt i slutspelet. Italien däremot har inte imponerat och har en del problem; Cannavaro försvann redan innan turneringen och lämnade efter sig ett försvar i spillror där ersättarna Materazzi och Barzagli bänkades redan efter första matchen. Saknar dessutom viktiga Pirlo och Gattuso på mittfältet som är avstängda, saknaden av de två kan bli avgörande. Italien imponerar sällan innan slutspelet men regerande världsmästarna är garanterat ingen önskemotståndare för något lag. Spanien får ändå ses som favoriter, då avstängningarna på Italiens mittfält försvagar laget rejält.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Spanien kommer att gå in i denna match som favoriter efter att ha dominerat sin grupp med tre raka vinster. Italien krånglade sig sin vana trogen vidare i sista omgången. Spanien kommer att lita till sina stjärnanfallare Torres och skytteligaledaren Villa i denna match. Det är de som ska luckra upp det italienska försvaret och framförallt ta sig förbi Gianluigi Buffon. Italien har inte imponerat hittills i turneringen men historien säger oss att aldrig räkna bort detta lag.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Eleganta Spanien möter sitt spöke i turneringssammanhang, Italien. Ett Italien som tog sig vidare på målsnöret då de slog ett blekt Frankrike i sista matchen. Spanien har sett oerhört starkt ut, och vilade sina nyckelspelare i sista matchen men vann ändå med 2–1 mot Grekland. Majoriteten av våra spelare tror att detta kan bli Spaniens mästerskap, men frågan är om de spanska nerverna håller i matchen mot de regerande världsmästarna?

ARTIKELN HANDLAR OM