”Tyskland vinner”

Alla spelbolag har tyskarna som guldfavoriter

Foto: ap
vinner hela em Spelbolagen har sagt sitt inför semifinalerna. Tunga Tyskland går hela vägen och får lyfta bucklan i Wien på söndag.
SPEL

Nu återstår bara fyra lag av EM 2008.

Och spelbolagen har sagt sitt: Tyskland vinner guld.

Här nedan synar spelbolagen sina egna guldodds och motiverar varför Ballack & Co tar hem det.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Vi håller förhandsfavoriterna Tyskland som knappa favoriter före Spanien. Vi tror att Ryssland är det lag som har störst skrällchans och de kan nu spelas till 2.40 att gå till final och 4.75 att vinna guld. Det skulle vara otroligt kul och även bra för oss om Turkiets framgångssaga fortsätter. Nu tror vi dock att det tar stopp och de kan spelas till hela 15 gånger pengarna att vinna guld.

Dan Vikman, Expekt:

– Tyskland och Spanien är det mest troliga finalparet och vi ger jämna odds på att något av de lagen vinner EM-guld, 2.50 och 2.60. I procent handlar guldchansen om 35 procent för Tyskland och 34 procent för Spanien. Ryssland är utan tvekan den hetaste outsidern och ger 4.00 i odds som guldlag. Det innebär att vi ger ryssarna en 22-procentig guldchans. Turkiet har ju massor av spelare borta och vi bedömer lagets guldchans som blott nioprocentig.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– En typisk tysk turnering på många sätt, där de stundtals såg väldigt mediokra ut i gruppspelet, men som så många gånger förr lyfte laget sig rejält i kvartsfinalen mot Portugal. Nu väntar en på förhand väldigt tacksam semifinal mot Turkiet (med stora problem i truppen), där tyskarna är storfavoriter att gå vidare. En eventuellt final blir troligen betydligt tuffare, men det lär vara en viss fördel för Tyskland att de jämfört med motståndaren får en extra vilodag. Största frågetecknet är fortfarande om det tyska försvaret håller mot ett anfallsglatt lag i finalen.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Spanien och Tyskland är favoriter att avancera till finalen men efter att ha sett både Ryssland och Turkiet överraska alla så tror jag inte att vi kan räkna bort dem än. Det kommer att bli två spännande semifinal-matcher.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Tyskland är knappa favoriter framför Spanien. Turkiet har överraskat oss och sig själva men det ska mycket till om de tar sig till final. Spanien tvålade till Ryssland i gruppen men kommer att få det tufft mot ett revanschsuget Ryssland i semin. Även om de klarar av ryssarna så kommer ett mer utvilat Tyskland till final och är därför knappa favoriter.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Tyskland har mer och mer utkristalliserat sig som favoriter till EM-titeln. De möter Turkiet på onsdag, och vi ser dem som självklart finallag, och favoriter till att ta hem EM 2008. Spanien dominerade gruppen, slog ut regerande världsmästarna Italien på straffar. De tar sig an Ryssland som gått från klarhet till klarhet. En tuff semifinal att vänta, men vi och spelarna tror att Spanien väger tyngst i det mötet och i en final så är de det enda lag som kan rubba lagmaskinen Tyskland.

FAKTA

Guldoddsen i EM 2008:

bet365:

Tyskland 2.50

Spanien 2.62

Ryssland 4.75

Turkiet 15.00

Expekt:

Tyskland 2.50 (35%)

Spanien 2.60 (34%)

Ryssland 4.00 (22%)

Turkiet 10.00 (9%)

Unibet:

Tyskland 2.50

Spanien 2.60

Ryssland 4.75

Turkiet 12.50

Ladbrokes:

Tyskland 2,50

Spanien 2,62

Ryssland 4,00

Turkiet 13,00

Betsson:

Tyskland 2.55

Spanien 2.60

Ryssland 5.00

Turkiet 13.0

Betway:

Tyskland 2.40

Spanien 2.50

Ryssland 4.50

Turkiet 13.00