– Omsättningen har ökat med 100 procent

Spelbolag gnuggar händerna inför tennisfesten

SPEL

I dag börjar Wimbledon där giganterna Rafael Nadal och Roger Federer återigen gör upp om vem som är världsbäst på tennis.

Och enligt spelbolaget Unibet kommer intresset för tennisfesten att vara stort för de spelintresserade.

– På ett år har vår omsättning på en vanlig tennismatch ökat med ungefär 100 procent, säger Erik Bäcklund på spelbolaget.

De närmsta två veckorna är alltså upplagda för en rejäl spelfest. En av världens mest prestigefyllda tennisturneringar står för dörren, Wimbledon och då gnuggar spelbolagen händerna.

Under de två veckorna som festen pågår i London räknar Unibet med en rejäl ökning av omsättningen, framförallt på livebetting.

Action från början

– Under Franska Öppna erbjöd vi 268 matcher live med ett rekord på 75 matcher under en och samma dag. Under Wimbledon kommer samtliga singelmatcher att erbjudas och alla dubblematcher från kvarten och framåt. Det innebär upp till 16 matcher samtidigt och totalt 268 matcher under de två veckor Wimbledon pågår, säger Unibets Erik Bäcklund och fortsätter:

– Det som gör tennis livebetting intressant och omåttligt populärt är att det hela tiden är action. Oddssättaren och spelaren måste hela tiden anaylsera vad som händer och kampen mellan oddsättare och spelare blir mer tydlig.

Jonas Blomquist/Minimedia