Spelen strömmar in på Ryssland

Spelbolagen synar Ryssland–Spanien

SPEL

Här nedan följer åtta spelbolags syn på semifinal 2 mellan Ryssland–Spanien.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Guus Hiddink har verkligen sett till att stegra Rysslands form när det som bäst behövs. Ryssland kan absolut gå hela vägen. Spanien bröt i söndags en förlustsvit mot Italien på mäktiga 88 år. Av mystiska skäl så väljer Spanien att spela en extrem gå-fotboll värre än den som ofta syns i La Liga. Man drar därmed inte fördel av kunna växla ner motståndarna med lagets superspeed. Det innebär också att man blir väldigt långsamma hem när spelet vänder. Något som kan komma att straffas snabbt och brutalt när kontringsskickliga ryssar ställer all in. Fördel Ryssland.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Mycket intressant möte mellan två offensiva lag där vi räknar med en sevärd match i högt tempo. Spanien är klara favoriter att gå vidare till final även om vi tror att Ryssland är det land som har störst chans att ställa till med en skräll i semifinalspelet. Ett spel på att Ryssland vinner EM ger oddset 4.75 medan Spanien är andrahandsfavoriter efter Tyskland till oddset 2.62.

Dan Vikman, Expekt:

– Vi får bara mer och mer spel på Ryssland. Det råder kort och gott ryss-feber bland våra spelare efter insatsen mot Holland. Ryssland kan gå hela vägen om man lyckas hålla defensiven lika bra uppe som mot Holland, men det känns tveksamt om det kommer att räcka mot Villa och Torres, EM:s bästa anfallspar. Spanien tar hem detta men Ryssland kommer att fortsätta att vara ”folkets lag” i turneringen.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Spanien vann denna match med 4–1 i gruppspelet, men sedan dess har Hiddinks mannar gått från klarhet till klarhet. Laget vann klart rättvist mot Holland och sen stjärnan Arsjavin kommit tillbaka har laget stått för den hetaste fotbollen av alla lag i EM. Spanien hävde visserligen en förbannelse när de slog ut Italien på straffar, men spelmässigt var matchen ingen höjdare. Dock kan detta ha varit oerhört psykologiskt viktigt för Spanien som nu kanske äntligen kan prestera toppfotboll när det gäller som mest.

Klas Winberg, Betfair:

– Här verkar de flesta tro att den ryska framgångssagan får sitt slut. 70 procent av köpvolymen ligger på Spanien som spelas till betydligt lägre odds. Du får 2.86 på att Spanien vinner hela EM medan Ryssland ger dig 4.90. Personligen tycker jag att Spanien lever på gamla meriter om man tittar på oddsen. Hiddink verkar ha givit sina spelare ett järnpsyke och turbolungor. Spanien har fortfarande ett bländande lag på pappret, men att ständigt byta ut Xavi och Iniesta på det systematiska sätt Aragones gör tycker jag tyder på osäkerhet. Torres reaktion på att bli utbytt mot Italien var också starkt negativ. 3.85 på Ryssland känns spelvärt.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– En på förhand spännande semifinal mellan Spanien och Ryssland som båda kommer från Sveriges grupp och gör den till den vassaste gruppen i detta slutspel. Det flaggades för en skrällchans för Ryssland i kvartsfinalen mot Holland, vilket även visade sig vara befogat. Ryssland har en offensiv inställning till spelet vilket är aningen speciellt i detta slutspel. Mycket av framgången får givetvis tillskrivas tränare Hiddink. Spanien vann med klara siffror i gruppspelet men det finns en del som talar emot en fortsatt succé. En del är att Ryssland nu har Arsjavin med i laget. Han är en fantastisk spelare som kompletterar Pavlyuchenko i Rysslands anfall. Inget av lagen har några större problem men vi tror att Spanien kommer att vara det starkare laget i grunden och de är därför favoriter.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Spanien gav ryssarna en ordentlig lektion i gruppspelet men då utan nye fixstjärnan Arsjavin. Spanien törstar efter framgång då senaste framgången kom för 44 år sedan då man senast lyckades vinna mästerskapet. Det spanska laget som är fyllt av stjärnor möter ett taktiskt geni i form av Guus Hiddink vilket med stor sannolikhet kommer att bli en underhållande match. Med tanke på att Ryssland har gjort mål i varje match och Spanien inte bör ha några problem att göra mål på något motstånd ser ett spel över 2,5 mål intressant ut till 2,20.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Ska man lita till våra spelare så ses denna match som mer svårtippad än den första semifinalen. Spanien tog sig vidare på straffar och Ryssland genom en makalös kraftuppvisning under andra förlängningskvarten. Spanien hålls som favoriter ändå, mest tack vare sin rutin. Arsjavin får det tufft att överlista Ramos och Puyol.