– Allting talar för en tysk seger

Spelbolagen synar Tyskland–Turkiet

SPEL

Här nedan följer åtta spelbolags syn på semifinal 1 mellan Tyskland–Turkiet.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Tyskland visar upp ett varierat och vasst spel som absolut kan ta dem till EM-guld. Magiska Turkiet trivs uppenbarligen med att kittla sina egna och publikens nerver. Turkiets vändningar har emellertid väldigt lite med tur att göra. Laget har en frejdig offensiv och tight defensiv där man sällan går bort sig. Inför semifinalen mot Tyskland har man dock så många skador och spelare avstängda att lagledningen funderar på att låta tredjemålvakten spela forward.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Det skulle vara ett väldigt bra resultat för oss om Turkiets framgångssaga fortsätter. Nu tror vi dock att det tar stopp och Turkiet kan spelas till hela 15 gånger pengarna att vinna guld samt 4.50 att gå vidare till final. Nästan allt spel läggs på Tyskland som nu är favoriter att vinna EM före andrahandsfavoriterna Spanien.

Dan Vikman, Expekt:

– Den som hade förutspått denna semifinal innan EM hade varit en rik man i dag. Många dömde ut Turkiet på förhand men man har visat att man har turneringens största hjärta och moral. Turkarna är ett hårt arbetande lag men det finns förstås en gräns när tio spelare är borta. Tyskland har spelat bra men samtidigt hamnat på den klart enklaste halvan i EM och går därför till final.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Det är inte ofta ett lag står så lågt som 1.42 att vinna en semifinal i ett stort mästerskap, men nästan allt talar för Tyskland denna gång. Efter ett sedvanligt halvknackigt gruppspel gjorde laget en riktig stormatch mot Portugal, där framförallt Ballack och Schweinsteiger visade klassen. Turkiet har åstadkommit det ena miraklet efter det andra, men det har också kostat på. Fyra avstängningar och flertalet skador däribland storstjärnan Nihat. Så det kommer verkligen krävas ett nytt mirakel om Turkiet ska klara detta.

Klas Winberg, Betfair:

– Det var nog länge sedan en EM-semifinal hade en så klar favorit. Miraklernas tid anses nu vara över för Turkiet som utan anfallsvapnet Nihat kommer att få en mäktig uppgift att betvinga även Tyskland. Hela 92 procent av köpvolymen ligger på Tyskland. Tyskland har återtagit sin plats som favorit till att vinna turneringen och spelas där till 2.58 medan du får hela 16 gånger pengarna på att Turkiet vinner. Att turkarna har så många skador att de knappt kan fylla bänken var inte precis det de behövde inför mötet med Tyskland.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Att Tyskland står på ena sidan i denna semifinal är helt enligt förväntningarna, och de har på sedvanligt sätt tagit sig hit genom ett kraftfullt och rakt fotbollsspel. Klose fick äntligen göra mål i den senaste matchen vilket är viktigt för Tyskarna. Turkiet på andra sidan är däremot något av en sensation. Uträknade och med massor av skador och avstängningar har de lyckats göra sensationella vändningar. Tyvärr är Turkiets än mer drabbade nu då de endast har 14 tillgängliga spelare inför matchen. Det talas till och med om att de kan bli tvungna att byta in deras tredjemålvakt som anfallare under matchens gång. Tyskland är storfavoriter här till oddset 1,44 och lär bli kraftigt betrodda av spelarna.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Turkiet har redan stått för tre makalösa vändningar i EM men nu väntas tuffast möjliga motstånd och dessutom har man problem med avstängningar. Tyskland är därför klara favoriter och turkisk vinst ger hela 7,25 gånger pengarna.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Lagmaskinen Tyskland ångar på som tåget i EM, och nu ställs de mot ett frejdigt kämpande Turkiet som har allt att vinna. Turkiet har dock ett flertal av sina nyckelspelare avstängda, och våra spelare tror stenhårt på att Tyskland går vidare till final. Turkiet har dock varit nederlagstippat flera gånger under detta EM, men har tagit sig vidare och spelar nu semifinal, frågan är om de kommer ge sig när de är så nära målet.