Experterna är eniga: Spanien vinner guld

Följ duellen Kåmark vs Strömberg – varje dag under hela EM-festen

Pontus Kåmark och Glenn Strömberg.
SPEL

Under hela EM-slutspelet kan du följa EM:s hetaste tipsduell.

Tv-experterna och Expekt-profilerna Glenn Strömberg och Pontus Kåmark gör upp mot varandra exklusivt för Sportbladet Spel i samarbete med spelbolaget Expekt.

Varje dag tippar de varje match i spelformen 1–X–2.

SÖNDAG 29 JUNI – EM-FINAL

GLENN STRÖMBERG:

Tyskland–Spanien

Tid: 20.45.

Spelort: Wien.

Glenns tips: 2.

Glenns kommentar: Spanien är rättmätig favorit i finalen sett till hur lagen har spelat i EM. Jag tippade Spanien som vinnare innan EM och står fast vid det. Spanien har ett homogent, bra lag där försvaret överraskat mycket på mig. Mittfältet är fantastiskt välkomponerat och Casillas är en av världens tre bästa målvakter. Tyskland har ett samspelt och erfaret lag och jag tror att det kommer att passa dem att inte behöva föra matchen. Tyskland kan aldrig räknas ut, se bara på semifinalen mot Turkiet, men nu känns det som att Spanien tar chansen. Spelarna vet att de kommer att bli historiska. Och de vill verkligen inte höra att de aldrig tog guldhchansen när den låg öppen.

PONTUS KÅMARK:

Tyskland–Spanien

Tid: 20.45.

Spelort: Wien.

Kåmarks tips: 2.

Kåmarks kommentar: Spanien har sett starkt ut hela turneringen och har framför allt massa olika spelalternativ. Enda frågetecknet nu är det eventuella användandet av Villa, men Spanien har en uppsjö av lösningar med sitt starka passningsspel och jag tror att Spanien inte kommer att visa några nerver. Man har verkligen fått smak på att vinna nu. Man har brutit den italienska förtrollningen och är äntligen framme i en final. Tyskland är upp och ner. Man har ett starkt mittfält och en vass organisation, men kan Spanien bara freda sig för de fasta situationer, där Tyskland är mycket starkt, går detta vägen. Spanien blir europamästare.

FAKTA

Ställningen efter 30 matcher:

1) Glenn Strömberg 16 rätt.

2) Pontus Kåmark 13 rätt.