Så många procent talar för finallagen

Spelbolagen synar Tyskland–Spanien

SPEL

Här nedan följer åtta spelbolags syn på EM-finalen mellan Tyskland–Spanien.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Tyskland lyckades med nöd och näppe besegra ett svårt sargat Turkiet. Men det är också Tysklands speciella kännetecken att vinna med liten marginal. N u vill det till att Podolski & Co vässar till spelet ordentligt. I stora delar agerade Tyskland tamt och lamt mot Turkiet. Bättre fart och beslutsamhet är ett måste mot spanjorerna. Spanien ökade tempot väsentligt i semifinalen mot Ryssland. Visar spanjorerna samma fart och beslutsamhet i finalen får Tyskland det väldigt kämpigt. Fördel Spanien!

Jörgen Sparredal, bet365:

– De två förhandsfavoriterna gör upp i final vilket är väldigt ovanligt i EM-sammanhang. Vi håller Spanien som knappa favoriter även om vi förväntar oss en jämn och tuff match. Tyskarna är experter på att vinna utan att imponera och det skulle inte förvåna oss om de ställer till med en liten överraskning till oddset 3.40. Så här långt har vi dock tagit emot klart mest spel på att Spanien vinner matchen och EM.

Dan Vikman, Expekt:

– Innan turneringen var Tyskland vår guldfavorit, men nu i finalen håller vi Spanien som det starkare laget. Våra 1-X-2-odds innebär att bara 29,25 procent talar för tysk seger under ordinarie speltid. 30,25 procent talar för ett kryss. Spanien växte ju även när Villa gick ut med den formidable Fabregas intåg så Aragones har angenäma problem när han ska formerara startelvan i finalen. Vi kan förvänta oss en tät och spännande match men där Spaniens större konstruktivitet till slut kommer att fälla avgörandet mot den tyska lagmaskinen.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Tyskland imponerade inte mot Turkiet och efter Spaniens överkörning av Hiddinks Ryssland är spanjorerna nu favoriter till att ta hem EM-titeln. David Villa fick visserligen utgå på grund av skada skada i första halvlek och ersattes av Fabregas, men förändringen från 4-4-2 till 4-5-1 som det ledde till visade sig passa Spanien som handen i handsken. Försvaret med Senna i en defensiv mittfältsroll inger respekt och förtroende, och det innebär att Fabregas, Silva, Iniesta, Xavi och Torres utgör ett starkt hot framåt. Tyskland, som spelade sin bästa fotboll i turneringen mot Portugal, har inte sett lika stabila ut och de måste lyfta spelet ordentligt för att de skall kunna ge Spanien en kamp om guldet. Hänger tyskarna med till slutet av matchen och en eventuell förlängning tror vi de kan bli livsfarliga. Då kan eventuellt de välkända spanska nerverna ge utslag ännu en gång.

Klas Winberg, Betfair:

– Favoriterna levererade det dem skulle i semifinalerna, men Spanien absolut mest. Spanjorerna har efter sin andra halvlek mot Ryssland tagit ett tydligt favoritskap. 62 procent av köpvolymen ligger på Spanien. Det är helt rätt att vara imponerad av spanjorerna, men man får inte heller glömma bort hur lätt tyskarna plockade ner Ronaldo och portugiserna på jorden.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Tyskland gick in som favoriter i EM men har tappat inför finalen. Storstjärnan Villa är skadad och verkar missa finalen men många tror inte att detta minskar chanserna för en spansk vinst då Fabregas är ett mycket starkt alternativ. I dagsläget är det ca 50 procent av våra spelare som tror att vinsten är säker och endast 30 procent tror på Tyskland

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Två storlag möts i EM-finalen. Spanien är väl värda sin plats i finalen efter bländande spel mot ryssarna. Tyskland har inte imponerat och det kunde lika väl ha varit turkarna som gått till final efter en ganska blek insats i semin av tyskarna, där storstjärnan Ballack inte visade något storartat spel. Spanjorerna går in som favoriter i denna match och den intressanta frågan är vilket lag Aragones mönstrar. Kan Villa spela? Får en tokhet Fabregas börja matchen på bänken igen?

Henrik Lengstedt, Betway:

– Vilken final att se fram emot. Mesta mästarlaget Tyskland mot Spanien som är i final igen för första gången på 24 år. Det har varit lite upp och nervänt under detta mästerskapet. Tyskland mot Turkiet såg ut att bli en munsbit för Tyskland, men utvecklades till rena rysaren, medan den på förhand tippade svårare semifinalen, blev till rena promenadsegern för Spanien som spelade ut Ryssland totalt. Enligt oddsen så blir det Spaniens andra seger i EM-sammanhang, men Tyskland ska man aldrig räkna bort.