Spelarens bästa tid

Sommaren är slut, ligorna startar och spelbolagen ökar utbuden

SPEL

Sommarlunken är över.

Som spelare är den här tiden den bästa på hela året – utbudet är massivt!

Så pass stort att Svenska Spel snart ska bygga ut sitt oddsetprogramblad.

Foto: afp
Ingen skräll, men överraskande att Roma tappade poäng mot Napoli i premiären på Serie A. När de stora ligorna startar ökar spelutbudet rejält.

Alla fotbollsserier i Europa är igång och i Sverige matchas lagen stenhårt.

Utbudet är onekligen enormt och det tar inte länge till förrän hockeysäsongen också är här.

Svenska Spel – som en gång i tiden bjöd på 35 långenmatcher på en hel vecka – erbjuder nu spel på 240 matcher i veckan. Men även det är för lite – Svenska Spel håller på att utöka igen. Runt årsskiftet kommer vi att kunna spela på 400 långenobjekt i veckan.

Enligt Svenska Spel-chefen Staffan Rehnström ska varje programblad (kommer två program i veckan) kunna innehålla mellan 180 till 200 objekt.

På mixen ska det i början av 2009 gå att spela på minst 1000 objekt i veckan!

– Det är viktigt för oss att kunna vara så bred som möjligt för att öka tillgängligheten i rådande konkurrensen på den svenska marknaden, säger Staffan Rehnström.

Bra eller dåligt med 200 objekt på en enda långenlista?

Som spelare är det alltid bra med ökat utbud. Men jag vet inte om omsättningen kommer att öka i samma nivå – ibland känns det redan nu svårt att hitta alla godbitar i listan som är gömda runt isländsk fotboll eller engelsk division 5-fotboll.

Men det är väl egentligen ett i-landsproblem ...

Unibet köper upp Travnet och ska utmana ATG med poolspel.

Det är alltid kul när det händer saker och det ska börsbolaget ha cred för – men enligt mig är det här en felaktig satsning.

Framtidens spelare – det unga IT-gänget – vill spela trav till fasta odds på vinnare och plats.

Poolspel som V75 och V64, V65 och V5 kan Unibet/Travnet aldrig konkurrera med ATG om. Omsättningen kommer aldrig komma i närheten av ATG:s siffror och därmed blir spelen helt ointressanta.

Märklig satsning. Har speljätten inte lärt sig av halvfloppen Supertoto – nätbolagens kopia på Svenska Spels Stryktipset?

Oddssättarna på Svenska Spel är ibland nästan otäckt rätt ute. Under OS-basketen fick USA ett handikapp på -31 poäng i kvartsfinalen mot Australien.

Hur det slutade?

USA vann med just 31 poäng och jackpott för Svenska Spel.

I semin mot Argentina fick USA ett handikapp på -19 poäng. Oddssättarna var ytterst nära att göra det ”omöjliga” igen – men den här gången vann USA med 20 poäng och spelarna kunde hämta tillbaka lite.

Jag tyckte 4,50 på Gent var ett av sensommarens bästa odds – framför allt när Kalmar FF:s ständige målvaktsetta Petter Wastå var sjukskriven.

Men vad händer?

Gent blir utspelade och förlorar med 4–0, och jag har aldrig sett Kalmar FF spela bättre.

Ibland är man helt enkelt väldigt fel ute.

Till sist.

Viktor och Rasmus Elm – jag kan inte räkna upp en enda svensk kreativ mittfältare som just nu är bättre än bröderna från Broakulla.