Bli rik på VM-kvalet

Sportbladets Ulrik Sandebäck har hittat höstens fem bästa specialspel

SPEL

Målet är den stora fotbollsfesten i Sydafrika 2010.

Första steget mot VM tas på lördag.

Sportbladets Ulrik Sandebäck har letat bland oddsen och hittat en handfull intressanta specialspel från VM-kvalutbudet.

Foto: bildbyrån
vinner match 1 Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck tror på kryss i halvtid mot Albanien och svensk seger efter full tid.

Vinnare av grupp 5: Portugal

Odds: 2,00.

Bolag: Nordicbet.

Kommentar: Portugal har ett mycket intressant lag och är revanschsuget efter att ha åkt ut redan i kvartsfinalen i EM. Med klasspelare som bland andra Pepe, Deco, Nani, och Cristiano Ronaldo (tillbaka i slutet av september och lär spela mot Sverige) är laget ett par klasser bättre än konkurrenterna. Tyvärr. Dubbla gånger pengarna för tunga favoriten Portugal får anses som klart spelbart.

Kvalar Danmark in till VM 2010? Nej: 1,50

Odds: 1,50.

Bolag: Bet365.

Kommentar: Jag vill påstå att Danmark fick lite av en mardrömslottning. Igen. Nu har ”bara” Spanien byts ut mot Portugal och Danmark har inte kapaciteten att spela hem gruppen. Laget har viss chans att komma före Sverige – Europas bästa kvallag sett till materialet – även om jag inte tror det. Men även om danskarna överraskar och blir grupptvåa så måste ytterligare ett lag besegras i play off. Jag tror helt enkelt det här blir för tufft för danskarna som åter missar ett stort mästerskap.

Albanien–Sverige, halvtid/fulltid: x/2

Odds: 4,33.

Bolag: Bet365.

Kommentar: Albanien på bortaplan var en mardröm förr om året. Men det är inte riktigt lika tufft att resa dit längre och jag tror att Sveriges tålamod till slut ger resultat. Efter en mållös första halvlek så fixar firma Zlatan Ibrahimovic/Henke Larsson det här efter tepausen. 4,33 är gångbart.

Norge–Island, halvtid/fulltid: x/1

Odds: 4,05.

Bolag: Nordicbet.

Kommentar: Norge har ofta det väldigt svårt mot de lite sämre lagen i kvalen – så det kan mycket väl bli tufft mot islänningarna. Island har på papperet ett relativt starkt landslag med spetsar som Eidur Gudjohnsen (Barcelona), Hermann Hrei_arsson (Portsmouth), Grétar Rafn Steinsson (Bolton). Islänningarna borde orka stå emot i 45 minuter – sedan tar troligen Norges tyngd över mer och mer.

Montenegro–Bulgarien 2 (-1,5)

Odds: 3,55.

Bolag: Bet365.

Kommentar: Bulgarien har gjort det mycket bra på slutet och har en av världens hetaste forwards i Dimitar Berbatov. Berbatov var riktigt

på hugget i den senaste landskampen och svarade för två mål. Men det finns flera starka spelare i Bulgarien – tänker främst på Aston Villas Stilian Petrov, Manchester City Martin Petrov och Bundesligaspelarena Chavdar Yankov (Hanover), Stanislav Angelov (Cottbus) och Dimitar Rangelov (Cottbus) som alla spelade i helgen. Tvåan är spelvärd till 2,05, men jag satsar även en slant på att bulgarerna vinner matchen med minst två mål.

ARTIKELN HANDLAR OM