”Förslaget är en bluff”

Ladbrokes VD kritisk till spelutredningens nya rapport

1 av 2 | Foto: ladbrokes
Ladbrokes VD Lasse Dilschmann.
SPEL

Spelkriget trappas upp.

Statens spelutredare vill tillåta utländska bolag på den svenska spelmarknaden. Det utländska spelbolaget Ladbrokes är kritiska till det nya förslaget.

– Jag tror förslaget är en bluff, säger Lasse Dilschmann, VD på Ladbrokes.

I dagsläget får inga utländska bolag agera på den svenska spelmarknaden.

I december kan det bli ändring.

Statens spelutredare Jan Nyrén vill nämligen tillåta utländska spelbolag att arrangera spel i Sverige. Ett förslag som man skulle kunna tro är gynnande för de utländska aktörerna.

Ladbrokes VD Lasse Dilschmann är dock av en helt annan uppfattning.

– I grund och botten är det en positiv tanke, men jag tror att det är en stor bluff för att minska pressen från Bryssel, säger Dilschmann och fortsätter:

– EG-domstolen har ju tidigare hotat Sverige med stämning och jag tror Nyréns förslag är till för att lugna makthavarna i Bryssel.

”Ge till idrotten”

En licenserad spelmarknad skulle betyda att utländska spelbolag får söka licens hos staten för att få erbjuda lagliga spel till svenska kunder. Det är dock ännu oklart vad som skulle krävas från spelbolagen för att få licens.

– Jag hoppas verkligen att vi får erbjuda spel lagligt i Sverige. Det skulle innebära att vi får betala skatt i Sverige på våra vinster och får ge tillbaka pengar till den idrotten. Något som vi inte får göra i dag, menar Dilschmann.

Tävla på samma villkor

När Aftonbladet når Svenska Spels ordförande Margareta Winberg vill hon inte uttrycka någon personlig åsikt om en licenserad spelmarknad i Sverige, men säger att om utländska spelbolag ska få verka på den svenska spelmarknaden måsta alla få tävla på samma villkor.

– I dagsläget tar inte de utländska spelbolagen tillräckligt med ansvar när det kommer till spelproblem. Om de ska verka på den svenska spelmarknaden måste de skärpa sina krav ytterligare.

Jonas Blomquist/Minimedia