”Det är risk för frustration igen”

Men 90 procent spelar svenskt i ödeskvalet

Foto: bildbyrån
depp i tirana Spelarna och spelbolagen tror på svensk seger i kväll mot Ungern. Men det kan sitta långt inne, i alla fall enligt ett av bolagen som ger sin syn på matchen i en enkät med tre heta frågor.
SPEL

Sverige fick 0–0 i Albanien om nu någon lyckats missa det.

I kväll är det dags för match nummer två – hemma på Råsunda – mot Ungern.

Sportbladet Spel har ställt spelbolagen mot väggen inför matchen med tre heta frågor.

Så här tror de om rysaren.

Fråga 1: Efter 0–0 mot Albanien, hur bedömer ni Sveriges chanser att nå VM 2010?

Fråga 2: Hur ser spelintresset ut inför matchen och vad tror era kunder?

Fråga 3: Hur slutar matchen och vilka gör Sveriges mål?

Ladbrokes:

1) – Sveriges chanser att nå EM har givetvis försämrats något, då det var ett negativt resultat för Sverige nu senast. Man ska dock inte dra för stora växlar efter en match. Sverige har hela tiden varit rankade tvåa i gruppen efter Portugal och får inrikta sig på andraplatsen. Matcherna mot Danmark blir avgörande, och där ses Sverige fortsatt som starkare.

2) – Intresset är alltid stort när det gäller Sverige och även här ser vi exempel på patriotism där hela 90 procent av våra kunder hittills har spelat på svensk seger. Spelarnas förtroende för Lagerbäck är inte rubbat.

3) – 2–0 till Sverige. Båda målen av Zlatan. Vi vet av erfarenhet att Zlatan gillar att göra mål mot Ungern, och nu blir inget undantag.

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.

Unibet:

1) – Givetvis har chansen gått ned något med helgens match i åtanke, men det är inte många procent att tala om. Albanien kommer att gäcka andra lag hemma i Tirana. När det drar ihop sig för sista omgången är det mycket som talar för att Sverige slåss med Danmark om andraplatsen bakom Portugal, som bör ta hem gruppsegern.

2) – Spelintresset är som alltid mycket stort när Sverige är i farten - speciellt fotbollslandslaget. Risken ligger på Sverige i nuläget och så kommer det att vara när matchen drar igång också. Förhållandevis är dock trycket på Sverige inte lika stort – en hel del vänder kappan efter vinden och går emot sina hjältar nu.

3) – VILKEN som gör Sveriges mål står det i vårt facit. Det är risk för 90 minuters frustration igen, även om Lagerbäck aviserar ett klart offensivare tänk i kväll. Ungern släppte knappt till några målchanser mot Danmark och lär köra ett igelkottsförsvar på Råsunda. 1–0 säger vi och kapten Larsson gör målet.

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

Expekt:

1) – Sverige har fortfarande goda chanser att nå VM-slutspelet. Blågult har aldrig varit bra på att föra matcher. Det är de fyra matcherna mot Portugal och Danmark som till sist kommer att fälla avgörandet. Både Albanien och Ungern kommer att ställa till det för de andra lagen i gruppen på sin hemmaplan, inklusive Portugal.

2) – Det rustas i hydda och borg och spelarna tror helt klart på en svensk seger. Sverige blir en av kvällens bankers. Ungern hemma är en match som måste ge tre poäng och på Råsunda trivs spelarna. Säkert är de också revanschsugna efter matchen mot Albanien.

3) – Jag tror att Sverige vinner med 3–0 efter två mål av Zlatan Ibrahimovic och ett frisparksmål av Sebastian Larsson. Sverige gör två sena mål och vinner rättvist. En bra uppladdning inför mötet med Portugal i oktober!

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

bet365:

1) – Vi tror att Sverige får svårt att nå VM även om det inte är en omöjlig uppgift trots den svaga insatsen mot Albanien. Inför matchen mot Ungern erbjuder vi oddset 1.57 på att Sverige inte kvalar in till VM och 2.25 på att Sverige lyckas kvala in.

2) – Vi upplever ett stort intresse och oddset 1.53 på Sverigevinst har varit väldigt populärt. Zlatan är som vanligt populär som första och sista målskytt även om de flesta av våra kunder tror på en ganska målsnål match.

3) – Sverige vinner med 3–0 efter två mål av Zlatan och ett av Henrik Larsson.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Betfair:

1) – Jag bedömer de som goda fortfarande. Vi har definitivt kvaliteérna som behövs i truppen, det enda som oroar är stämningen som på ytan ser lite oharmonisk ut. Hos oss ger spelarna Sverige (3.1) fortafarande större chanser att gå vidare än Danmark (5.3).

2) – Intresset är ganska bra men det är först i kväll som omsättningen tar fart på riktigt. Men redan nu ligger 276 000 kronor matchade. Ungefär samma som Portugal–Danmark men bara en tiondel av kvällens stora match Kroatien–England. Spelarna tycks göra bedömningen att detta blir en ganska enkel svensk seger, 1.55 på Sverige och hela 7.4 på Ungern.

3) – Ungern har inte imponerat på bortaplan de senaste åren. Jag säger 2–0 till Sverige. Zlatan tycker om att näta mot Ungern och gör båda målen.

Kommentarer: Klas Winberg, Sverigechef.

Betsson:

1) – Poängtappet mot Albanien var trots allt ingen större skräll och som tur är för Sveriges del så fick även ett håglöst Danmark nöja sig med oavgjort så chanserna till en play off-plats är fortsatt goda. Att snuva Portugal på direktplatsen känns dock avlägset just nu och vi har fått sänka oddset från 1.67 till 1.50 på att Sverige missar VM.

2) – Insatserna har nästan uteslutande kommit på Sverige.

3) – Sverige vinner matchen med 2–1. Mellberg gör ett på nick och Zlatan spelar fram Henke till ett.

Kommentarer: Thomas Bertilsson, PR-chef.

Betway:

1) – Våra spelare verkar inte nedslås av 0–0-matchen utan tror fortfarande på svenskt avancemang till VM 2010. Oddsen talar fortfarande för att Sverige kommer tvåa i kvalgruppen där Portugal är storfavoriter.

2) – Våra spelare visar alltid stort intresse av landskamper av alla slag, och fotboll i synnerhet. De tror på svensk seger på onsdagskvällen. Fördel hemmaplan, och Ungern ska Sverige slå, men så sa vi om Albanien också, så vi får lov att höja ett varningens finger för Ungern som är ett bättre lag än Albanien. Ungrarna är mer än nöjda med ett oavgjort resultat mot Sverige.

3) – Oerhört svårt att tippa med tanke på hur obekväma spelarna verkade vara med nya spelsystemet. Ett oavgjort är inte alls omöjligt, så kanske 1–1. Zlatan har gjort bra matcher mot Ungern tidigare, och att han gör mål ger vi två gånger pengarna på.

Kommentarer: Henrik Lengstedt, kundchef.