”Det kan bli en riktig mardrömsöppning”

Utsatt läge redan för Frölunda. Så här tror spelbolagen om kvällens ”riktiga” premiär

Foto: bildbyrån
favoritfall direkt? Ulf Dahlén och Johan ”Honken” Holmqvist är två tunga nyförvärv i Frölunda. Efter premiärförlusten mot HV 71 krävs nästan laget på en seger i kväll mot Södertälje – något som kan bli svårt enligt en del spelbolag.
SPEL

I måndags var det smygpremiär av elitserien.

I kväll smäller det på riktigt. Alla 12 lag är i farten.

Och är du osäker på hur du ska spela?

Sportbladet Spel hjälper dig med svaren på kvällens hetaste spelfrågor.

1) I smygpremiären körde HV 71 över Frölunda. Håller HV:s trend i sig och orkar Dahléns gäng resa sig mot Södertälje i kväll?

2) Vilket är kvällens säkraste spel?

3) Det är repris på 2007 års final i kväll. Linköping mot Modo. Hur går det?

4) Rögle är redan utdömda nykomlingar i elitserien. Men har de någon chans att skrälla mot Skellefteå i kväll?

Betway:

1) – HV 71 chockade verkligen i premiären, deras powerplay var av världsklass. Timrå är inte lika starkt i år som i fjol och jag tror att HV 71 kommer att vinna igen.

Frölunda står inför en otroligt svår bortamatch, endast tre poäng är accepterat av fansen. Men Frölundas försvar påminde om en öppen landsväg senast, spelar Frölunda likadant nu kommer förhandsfavoriten att stå på noll poäng efter två omgångar.

2) – Linköping känns som ett bra spel, Modo brukar vara sega i början och Linköping har sett starka ut.

3) – Seger Linköping, 5–2..

4) – Rögle har helt klart chans mot Skellefteå. Premiär och Skellefteå står som favoriter, Rögle har allt att vinna och kommer att sälja sig dyrt.

Kommentarer: Fredrik Asplund, oddssättare.

Betsson:

1) – HV:s trend håller i sig, man har ett samspelt lag med bra defensiv, som är regerande mästare och de vinner en tight match borta mot Timrå.

Frölunda reser sig i kväll. Om stjärnorna bara har en normalbra dag på jobbet samt om de kan hålla sig ifrån utvisningsbåset i denna match, så vinner man borta mot Södertälje.

2) – Säkraste spelet är troligtvis ett för året aningen förbättrat Djurgården som vinner hemma mot Luleå, som i år är sämre än förra säsongen. Skellefteå ska på hemmais slå Rögle också!

3) – Linköping–Modo blir tufft och tätt, hemmaplan för Linköping ger ett garanterat bra tryck i Cloetta. Men Modo är mycket motiverade och kämpar till sig ett kryss.

4) – Hemma har Skellefteå ett bra övertag mot Rögle, bra ljudnivå på läktaren ett lite bättre lag som ska räcka. Rögle kommer inte att kunna skrälla.

Kommentarer: Thomas Bertilsson, PR-ansvarig.

bet365:

1) – Vi tror att HV:s trend håller i sig och håller dem som favoriter att vinna SM-guld.

Frölunda är dock en stark utmanare och vi tror att de reser sig och vinner knappt men säkert mot Södertälje i kväll.

2) – Skellefteå och Djurgården är kvällens säkraste vinnare även om de inte är några riktiga bankers. I övrigt har Linköping varit väldigt populära bland våra kunder.

3) – Vi tror på seger för Linköping och erbjuder oddset 1.95 på en hemmaseger.

4) – Vi håller det inte för helt omöjligt även om Skellefteå är det lag som ger kvällens lägsta vinnarodds. Nykomlingar brukar vara farliga i början av säsongen och oddset 3.60 på Rögle vinst kan kanske vara ett intressant skrällspel.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Unibet:

1) – Det fungerar inte att titta alltför mycket på en match, men båda lagen visade kvalitéer i Jönköping, Frölunda visade dock bara det i en halv period innan det var HV71 för hela slanten. Vi tror inte att HV kör över Timrå där uppe, då matchen känns stenhård och helt jämn, samt icke att förglömma; Timrå har sin fanatiska publik i ryggen.

Frölunda måste gälla som knappa favoriter i sin andra raka bortamatch, men hemmacoachen Strömberg kommer försöka skrika fram hemmalaget med sin karakteristiska tuffa stil.

2) – Ett mycket trolig spel är Djurgården 1X hemma mot Luleå.

3) – Linköping ser starkt ut på papperet och de är rankade som andrahandare efter Frölunda. Modo har en trupp med mycket rutin, talang och kvalitet, men ett hungrigt Linköping vill nog direkt visa hemmapubliken och hockey-Sverige att laget är att räkna med i år också. Linköping skall vara favoriter i Cloetta i kväll.

4) – Det ska bli mycket intressant att se vad Rögle kan göra i elitserien. Skellefteå är dock heta uppe i Kraft-arenan, vilket blir en svår nöt för Rögle. Rögle kommer nog kunna lugga varje lag på poäng nere i Ängelholm, men borta blir det säkerligen oerhört mycket tuffare för nykomlingarna. Skellefteå har tappat tunga pjäser som Renberg och Goren, vilket gör att fler spelare måste kliva fram. Skellefteå är tydliga favoriter till 1.75.

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

Expekt:

1) – HV verkar vara i praktform direkt men Timrå är förvarnat och vi kan förvänta oss en mycket tät och intensiv drabbning i Medelpad. Kryssvarning!

Dahléns Frölunda kommer tillbaka, men Södertälje borta blir svettigt. Finns en risk för andra raka förlusten för Frölunda.

2) – Djurgården känns som ett mycket intressant lag i vinter och kommer laddade till hemmapremiären mot Luleå, som går en tung säsong till mötes. Djurgården vinner.

3) – Linköping har favör av hemmaplan och vinner. Modo känns aningen svårbedömt.

4) – Absolut. Rögle kommer att ta sina allra flesta poäng hemma, men i en premiär där de allra flesta tror på hemmalaget finns ett tacksamt läge att göra något.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

Ladbrokes:

1) – Efter endast en match spelad, är det omöjligt att tala om en trend. Men att HV 71 kommer fortsätta vinna många matcher är något vi räknar med, då vi rankar de högt i ligan. HV 71 imponerade och var klart bättre än Frölunda.

Frölunda har ett bra lag och kommer att resa sig men kan behöva lite tid för att få ihop laget, men vi är inte så säkra på att de lyckas redan i kväll. Södertälje är dessutom ett bra lag som vi tror kommer att överraska många lag. Det kan bli en riktig mardrömsöppning för ”Indianerna”.

2) – Skellefteå är det lag som vi ser har störst vinstchans i kvällens omgång. De är dock ganska svårbedömda för tillfället, även fast de möter ett bottenrankat Rögle, då de har en del att bevisa. Å andra sidan är det även premiär med allt vad det innebär och nykomlingar har en tendens att spela bra i början av säsongen, men vi tror till slut att Skellefteå tar hem segern.

3) – Linköping har imponerat under försäsongen med vinst i Nordic Trophy och verkar ersatt Mårtensson/Weinhandl på ett bra sätt. Modo har varit både upp och ner under försäsongen och har dessutom drabbats av en del skador. Linköping är starka på hemmaplan i Cloetta Center och därför tror vi att de kommer att vinna ikväll.

4) – Se fråga 2.

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.

Betfair:

1) – Jag tror att HV 71 kan plocka nya pinnar mot Timrå borta. Styrkebesked i premiären samtidigt som Timrå har ett lite svagare lag än förra året.

Tror att Dahléns gäng kan få vänta en omgång till på sin första seger. Södertälje har sett vassa ut på försäsongen och kommer att vara tokladdade mot Frölunda. 2.76 på Södertälje, känns intressant.

2) – Jag tror inte att Modo klarar av att rubba Linköping hemma. Modo har en dålig försäsong under bältet och det räcker inte om man tror att man ska få med sig poäng från Linköping, även om både Weinhandl och Mårtensson inte längre finns kvar i klubben.

3) – Linköping vinner: 5–2.

4) – Nej. Rögle får en hård återkomst i högsta serien. Skellefteå kommer att vinna komfortabelt och kan bli en positiv överraskning i år. Rögle kommer bli jobbiga att spela mot hemma, men på bortaplan blir det tufft.

Kommentarer: Klas Winberg, Sverigechef.