Spelbolag: Vi har en varierande gräns

Så reglerar spelbolagen spelarnas insatser

SPEL

I två veckor i rad har en spelare hos Expekt satsat 200 000 på ett enda spelobjekt.

Hur har det varit möjligt att satsa så mycket på en enskild match?

Här nedan ger spelbolagen sin syn på så stora insatser och hur de reglerar dessa.

Staffan Rehnström, Svenska Spel:

– Vi har följande gränser för samtliga spelare: Singel: 1 000 kronor per tecken och dag. Spelkort krävs för denna typ av vad. Dubbel: 2 000 kronor per kombination per dag, Spelkort krävs för denna typ av vad.

– Vi tycker det är viktigt att erbjuda samma utbud/odds till samtliga spelare ej skillnad beroende vilken kundkategori spelaren är. Spelansvar är grundbulten.

Andreas Slätt, Unibet:

– Självfallet välkomnar vi större spel och då främst när det gäller de stora europeiska fotbollsligorna, större fotbollsmästerskap och ishockey.

– Varje spel prövas sedan individuellt. Vi har en varierande gräns beroende på vilken liga och event det är. Vi har ett system, där en viss summa accepteras direkt. Sedan är det upp till vår tradingavdelning huruvida stor del av spelet som godkänns. Om inte hela spelet accepteras är det viktigt att påpeka att du som spelare är välkommen att lägga ett nytt spel till ett något lägre odds.

– Varje vecka får vi flertalet stora spel på de stora ligorna, vilket vi tycker är ett tecken på att vi har ett intressant spelutbud.

Dan Vikman, Expekt:

– Vi har ju inga fasta tak för insatser utan bedömningen görs från fall till fall beroende på vilken liga det är. Premier League och Champions League-matcher hanterar enorma summor och då vägs insatserna in i helheten. En stor insats sticker ut på ett helt annat sätt i mindre ligor, som allsvenskan och Tippeligan. Där beror allt på hur de andra spelen ligger på en aktuell match.

ARTIKELN HANDLAR OM