”Stor risk att de blir sönderköpta”

Därför tror inte spelbolagen på Kalmar 2009

SPEL

Spelhelgen har varit intensiv.

Kalmar FF tog sitt första SM-guld, Tottenham har hysterisk form, och nu startar elitserien om igen efter landslagsuppehållet.

Så här sammanfattar spelbolagen helgen.

1) Kalmar FF vann SM-guldet. Tar de guld även 2009?

2) Harry Redknapp har vänt trenden för Tottenham. Hur ska man fortsättningsvis se dem som spelobjekt?

3) Elitserien startar om i kväll efter landslagsuppehållet. Vad finns det för toppar och floppar att spela på?

bet365:

1) – Vi tror inte att Kalmar FF lyckas försvara guldet då vi håller IFK Göteborg som favoriter att bli svenska mästare 2009. Kalmar riskerar att förlora flera av sina nyckelspelare och vi rankar dem som tredjehandsfavoriter till oddset sex gånger pengarna.

2) – Redknapp har som vanligt gjort ett fantastiskt jobb och vi tror nu att det är större chans att Tottenham kvalificerar sig för spel Europa än att de åker ur Premier League. Sedan Redknapp tog över har oddset på att Tottenham åker ur Premier League höjts från fyra till 17 gånger pengarna. Laget har ett relativt lätt spelschema i ligan de närmsta veckorna och vi förväntar oss fler Tottenhamsegrar.

3) – Linköping är klara favoriter i kvällens toppmöte hemma mot Skellefteå. Vi är imponerade av Linköping och håller dem nu som favoriter att vinna SM-guld före Frölunda och HV 71. Trots en kanonstart rankar vi fortfarande Rögle som det lag som får svårast att vinna SM-guld. Ett spel på att Rögle vinner guld kan nu spelas till oddset 51 gånger pengarna.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Expekt:

1) – Kalmar FF var bäst i år och vann guld rättvist, men vi håller laget som tredjehandsfavorit 2009. Vi har IFK Göteborg och Elfsborg som favoriter till 4.50 i odds, Kalmar ger sex gånger pengarna.

2) – Tottenham har ett klasslag och har fått pusselbitarna på plats, inte minst på mittfältet. Redknapp har fått tillbaka spelglädjen i laget. Tottenham kommer att fortsätta plocka poäng och klättra i tabellen men förr eller senare, kanske i slutet av december, kommer en svacka och då gäller det att vara vaksam.

3) – Skellefteå har värde borta mot Linköping, 3.30 i odds, i kväll. Överlag under höst/vinter tror jag att Frölunda och Södertälje kommer att hugga poäng här och där. De är bra lag att backa. Brynäs kommer att fortsätta rasa! Och Rögle fårt en svacka snart.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

Ladbrokes:

1) – Vi har IFK Göteborg som favoriter som vinnare av allsvenskan 2009 till oddset 3,50. Kalmar kommer strax därefter till fyra gånger pengarna, så det finns en stor chans att de lyckas med ytterligare ett guld nästa år. Även om de skulle förlora ett par tongivande spelare har de en trygghet i sitt spelsystem och en bra arbetsmoral som räcker långt.

2) – Tottenham har verkligen gjort en helvändning efter Redknapps ankomst. De är helt klart att räkna med, framförallt på live betting ser Spurs spännande ut då de har vänt ett par matcher på sistone och inte går att räkna ut. Samtidigt tror vi inte att de har några större chanser att vinna ligan där vi ger hela 751 gånger pengarna.

3) – Elitserien är i år väldigt jämn, där alla slår alla. Vi tror dock att serien kommer stabilisera sig något efter uppehållet, och lag som Rögle och Skellefteå kommer att tappa något. Regerande mästarna HV 71 ligger illa till i tabellen, men de har haft stora problem med skador och lär klättra. Enda laget som imponerat av förhandsfavoriterna är Linköping, och de ses som favorit till SM-guldet i dagsläget.

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.

Unibet:

1) – Dagen-efter-analysen blir att Kalmar har, om befintlig trupp även 2009, en mycket god chans till ny titel även kommande år.

2) – Redknapp har fått till en lidnersk knäpp i Tottenhams trupp. Innan säsongen startade tyckte jag att Hotspurs hade en helt okej trupp för att vara med på den övre halvan, men inledningen var usel. Nu har Harry har fått till teamkänslan och visst kommer Tottenham att vinna fler matcher framöver och då främst på hemmaplan.

3) – HV 71 ligger i min värld på ”fel” halva. Rögle med Skellefteå har varit klart uppåt; över förväntan! Lagen har visat passion i varje match och fått betalt för det. I och med nystarten nu måste HV 71 börja åka skridskor igen och framförallt mycket mer hjärta. Jag tror vi får se det!

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

Betfair:

1) – Nej, de gör de inte. Minst en Elm-brorsa lämnar klubben innan nästa säsong och man ska inte heller glömma bort att Santin faktiskt hjälpt till att ge guldet till Kalmar och han är som bekant inte heller kvar.

2) – Jag tycker att Tottenham är ett väldigt spännande och bra spelobjekt då de är mycket bättre än deras tabellplacering. De kommer dock att vara underskattade ett par omgångar till och ofta få odds som är lite för höga i min mening.

3) – Elitserien är definitivt en utmaning I år. Alla kan slå alla och det skiljer bara 12 poäng mellan topp och botten. Att Djurgården, visserligen hemma, som ligger utanför slutspelsplats är oddsmässig favorit mot ledande Modo säger väl allt. Angående speltips så känns det som Frölunda har vaknat till medan HV känns opålitliga.

Kommentarer: Klas Winberg, Sverigechef.

Betsson:

1) – Viktor Elm försvinner och Ingelsten ryktas också vara på väg bort från klubben. Med dessa avbräck tror jag det blir svårare att ta hem guldet nästa säsong men inte omöjligt. Dessa två herrar stod för 34 av av Kalmars 64 mål och lägg där till Santins nio mål så är det mer än två tredjedelar av målskörden som försvinner. Jag är säker på att Nanne hittar någon brasse till på försäsongen och att resterande bröderna Elm tar ytterliggare ett kliv nästa år och då bör de vara där framme och nosa igen.

2) – Tottenhams förvandling från jumbo till det kanske formstarkaste laget i Premier League är inte helt ovanlig vid tränarbyten. Juande Ramos lag hade ingen tro på sig själva samtidigt som de hade otur med resultaten. Harry Redknapps lag har byggt upp ett stort självförtroende efter att hela säsongen vände efter 4–4 målet i 94:e minuten borta mot Arsenal. Tottenham kommer att gå bra fortsättningsvis.

3) – Frölunda har börjat hitta formen och klättrar nu i tabellen och kan bli ett topplag inom kort. Det finns dock risk för att topplaget Rögles glansdagar är över. Ska man stanna i toppen kan man inte förlora hemma mot bottenlaget Luleå. En risk finns att de floppar efter detta uppehåll.

Kommentarer: Thomas Bertilsson, PR-ansvarig.

Betway:

1) – Mycket hänger på Nanne Bergstrand och vilka nyförvärv han hittar i Brasilien och i de småländska skogarna. Inför 2009 års allsvenska så har vi Kalmar, Elfsborg och Göteborg som guldfavoriter, men oddset på KFF kommer säkerligen att höjas. Tyvärr är risken stor att de blir sönderköpta.

2) – Ett tag framöver går de på Redknapp-effekten och vinner en hel del matcher. Men Tottenham brukar ju abonnera på tiondeplatsen i ligan och hamnar nog i de krokarna i år igen, plus minus någon placering. Hamnar de högre upp, vilket jag inte tror att de mäktar med, så är Harry Redknapp ett geni.

3) – Linköping och Modo fortsätter att ånga på i toppen och är rätt stabila spel. Sen tror jag både Frölunda och Södertälje kan avancera i tabellen och plocka ett par fina skalper. Bland lagen som har det tufft så är trenden sämst hos Timrå. I nuläget går precis allt emot Challe Berglund.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.