”Politiker sjuka av spelberoende”

Spelbolagets annonskupp inför den statliga spelutredningen 15 december

SPEL

Det utländska spelbolaget Ladbrokes annonserade i senaste numret av Riksdag & Departement.

Nu vill en socialdemokratisk politiker se åtgärder mot tidningen.

– Det är fullständigt vansinnigt av dem att börja härja i väntan på utredningen, säger Lasse Dilschmann, vd för Ladbrokes i Norden.

Lasse Dilschmann, vd för Ladbrokes i Norden.

I väntan på den statliga spelutredningen som presenteras 15 december blossar debatten om spelfrågor i Sverige upp rejält.

Allt genom en annons från det utländska spelbolaget Ladbrokes som fanns med i det senaste numret av ”Riksdag & Departement”.

I annonsen skriver Ladbrokes vd för Norden, Lasse Dischmann, bland annat: ”Vi tror oss veta att 314 riksdagsledamöter spelar regelbundet, 19 dessutom på internet. 6 har spelproblem och 2 riksdagsledamöter är rent av sjuka av spelberoende. Det är ett representativt Sverige hösten 2008”.

Meningen med spelbolagets budskap var att påverka riksdagsledamöterna inför den statliga spelutredningen som presenteras 15 december.

”Ska se nykert på frågan”

Redan nu har annonsen blivit en fråga för riksdagsstyrelsen. Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Lars Wegendal har skrivit till riksdagsstyrelsen och kräver åtgärder mot tidningen något som Lasse Dilschmann tar med ro.

– Det är ju helt vansinnigt av dem att börja härja nu i väntan på utredningen. Jag tycker detta är en signal på den sjuka som vi vill råda bot på.

– Faktan som vi baserat detta på är dessutom från Svenska Spel. Vi vill att politikerna ska se nyktert på spelfrågan och ta död på ett antal myter, om företrädare för staten målar ut oss som skurkar så blir vi ju det. säger Lasse Dilschmann till Sportbladet Spel.

Har du någonting att säga till politikerna i väntan på spelutredningen?

– Framförallt är det deras plikt att se vad som är bäst för Sverige. Tar de inte detta på allvar så är det illojalt mot de som röstar i Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM