Läsarna: Så nära har vi varit storvinsterna

Här är läsarnas egna berättelser

SPEL

I torsdags publicerade Sportbladet Spel en artikel om en spelare i 20-årsåldern som tappade 80 000 på spel på övertid.

Reaktionerna från läsarna lät inte vänta på sig.

Här publicerar Sportbladet Spel några historier runt om i Sverige där spelarna snuvats på storvinster när de minst anat det.

”240 000 försvann på fem minuter”

”I början när Tipstjänst lanserade sin ”Lången” var oddsen mycket högre än de är i dag, speciellt vid ett kryss i handboll, (upp till 8 gånger). Första gången jag tippade så la jag 20 kronor på en sexling, med flera kryss till oddset dryga 12 000 gånger pengarna. I sista matchen kvitterade hemmalaget när det var fem minuter kvar. Om inte hade jag haft drygt 240 000 kronor!”.

– Ronnie Sköld, Tyresö.

”Dömde bort två mål och vinsten försvann med vinden”

” Jag hade oddsat på några matcher, och oddset var 22 och jag valde att satsa 1 000 kronor. Jag berättade vilka matcher jag hade till en kompis som då blev sugen på att vara med i den lappen så de blev 2 000 kronor som insats. Vi hade fått in alla matcher och hade bara den lite senare söndagsmatchen kvar. Om jag kommer ihåg rätt så var det mellan Athletic Bilbao, (kan ha varit Atletico Madrid) mot Mallorca.

Vi hade att hemmalaget skulle vinna och i slutet av första halvlek så kommer våran spelare fri med målvakten, fintar bort målvakten och går åt höger. Målvakten har inget val att slänga sig över spelarens fötter och gör så, bollen åker snett bakåt till en annan hemmaspelare som skjuter bollen i öppet mål. Domaren blåser av för straff, trodde jag. Men han ville annat, han tyckte att målvaktens brutala slänging var korrekt och att forwarden hade filmat. Så han dömde bort målet och gav min spelare gult kort (helt galet).

Andra halvlek. I mitten av andra halvlek så får hemmalaget hörna, de skjuter in bollen vilken nickas bort av försvarande laget men lika snabbt skjuts bollen in igen till en spelare som nickar in bollen snyggt i mål. Men återigen såg domaren något annat, offside tyckte han att de var så han dömde bort ett korrekt mål igen för andra gången i matchen. Matchen slutade 0–0 och därmed våra pengar på 44 000 kronor borta med vinden”.

– RallyRille

”Vad är 80 000 på två veckor?”

”Finns många historier att berätta, spelar grymt mycket på NHL och varit nära att sätta många stora rader. Senaste stora försluten var en tippning på en elvling hos Eurobet, tio satt men den elfte gav vika och förlusten knackade på dörren. Alla samtliga matcher spelades på samma dag. Hade 300 kronor på den raden som skulle inbringa 70 000 kronor, en annan rad på 200 kronor skulle inbringat 49 900 men föll på en match!, Så vad är 80 000 på två veckor? Dessa var inom loppet av några dagar plus en massa andra rader som föll på en match!

– Sebastian Svensson, Eskilstuna

”Vi förlorade 250 000 kronor”

Jag och en barndomsvän från hemorten Boden har tippat ihop sedan 15 årsåldern. Den 17 augusti 1991 hade jag lämnat in ett R8 system på stryktipset. Det var division 1 matcher (superettan fanns ej då) där tolv av tretton matcher var på plats när vi närmade oss slutsignalen i matcherna.

Jag satt och lyssnade på sportradion och adrenalinet kändes i kroppen. fem kryss och två tvåor gjorde att det såg ut att kunna bli en hygglig utdelning på 13 rätt. Jag hade tippat en etta i matchen Eskilstuna–Enköping och resultatet var 2–1 i slutminuterna, då Enköping fick en hörna.

Förre landslagsspelaren och Bajenspelaren Uffe Eriksson tog hörnan och med matchens sista spark, slog han den direkt i mål. 2–2 och vi fick ”glädjas” åt en tolva. Vinsten för oss blev 11 676 kronor. 13 rätt gav 424 776 kronor, som visserligen hade blivit något lägre med en etta på den matchen. Men vi torskade säkert mellan 250 000 till 300 000”.

– Tommy Jigrud, Boden

Har du varit nära storvinster? Mejla din historia till Sportbladet Spel.

ARTIKELN HANDLAR OM