Spelbolagen om sin mardrömsuppgift

Här kan du hitta fynd på deras bekostnad

Foto: bildbyrån
gillas inte av oddssättarna Bandy är ingen favorit för oddssättarna på ett spelbolag. ”Att förutspå en bandymatch kan vara lika lätt som att bygga korthus i en orkan”.
SPEL

Många spelare har sitt favoritlag och sin favoritsport som spelobjekt.

Och de vinner dessutom stora pengar på det.

Sportbladet Spel tog ett snack med tre spelbolag som ger en bild av vad spelarna kan och vad som är spelbolagens svåraste idrott att oddssätta.

1) Vad är era spelares bästa gren/liga och varför tror ni att det är så?

2) Vilken gren/liga ger era oddssättare huvudvärk och varför?

FAKTA

Så svarar spelbolagen:

Betway:

1) – Fotboll har många spelare kusligt bra koll på. Nivå, liga eller spelform spelar ingen roll, vissa vet allt och lite till. Det blir svårare och svårare att hitta skrällar i de största fotbollsligorna, varför jag tror många riktar blickarna mot exempelvis Grekland och Turkiet. Så kombinationen av det breda utbudet på fotboll och spelarnas kunskaper i ämnet gör att de ofta hittar fynden just där.

2) – Helt klart bandy. Att förutspå en bandymatch kan vara lika lätt som att bygga korthus i en orkan. Matcherna kan ur ett spelperspektiv utveckla sig till vad som helst på grund av exempelvis lagens svårtydda formkurvor eller snabbt skiftande väderföhållanden. Vi har sällan odds ute på en bandymatch flera dagar i förväg.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

Expekt:

1) – Champions League är normalt sett klart tuffast för oss, där vinner kunderna mycket på favoriterna som brukar leverera. Nu har trenden varit bra för oss i höst med lite överraskande resultat, menvi får se om det håller i sig framöver.

2) – Serie B är väldigt tuff i Italien. Där är duktiga spelare med och hugger när lagen ställer upp lite oväntat om man säger så. En utmaning som odssättare, minst sagt.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

Unibet:

1) – Fotboll är den sport som lockar överlägset flest spelare, speciellt stora ligor och de stora klassiska lagen, som exempelvis Manchester United, Barcelona och Inter. Våra spelare gillar att förlita sig till ganska klara favoriter och i stort sett varje helg går det att hitta kombinationer av dessa lag som känns ganska säkra.

2) – De flesta individuella sporter är betydligt lurigare än lagsporter. Som exempel kan nämnas friidrott, cykel och tennis. Som oddssättare måste du ha fullständig kontroll på all information, som kan gälla skador, sjukdomar form med mera. I en enstaka tennismatch kan oddsen svänga väldigt mycket beroende på spelarnas dagsform och även på underlaget där matchen spelas.

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.