– Djurgården är favoriter i nuläget

Enkät: Spelbolagen om elitseriens snackisar så här långt

Foto: bildbyrån
får det tufft Djurgården hamnar i kvalserien tillsammans med Södertälje i vår enligt spelbolagen. Här nedan sammanfattar spelbolagen de stora gåtorna hittills under säsongen i elitserien.
SPEL

Ett lag bröt sin negativa trend i helgen.

Hur är det ställt med de regerande mästarna?

Sportbladet Spel tog ett snack med spelbolagen efter helgens elitserie i en Spelhelgen-special.

1) Modo bröt den negativa trenden hemma mot Södertälje men lyckas laget ta sig till slutspel och varför?

2) Hur ska man betrakta regerande mästarna HV 71 som spelobjekt?

3) Vilka två lag hamnar i kvalserien och varför?

FAKTA

Så svarar spelbolagen:

Expekt:

1) – Trenden är bruten på papperet, men Linköping borta och Luleå hemma härnäst blir svårare än Södertälje hemma! Jag tror inte att Modo går till slutspel med tanke på att lagen runt om dem tycks ha mer krigar- och offervilja.

2) – Det gäller att vara vaksam. Mer behöver inte sägas tycker jag.

3) – Södertälje har kommit totalfel och får fixa kontraktet i kvalserien. Har på känn att Djurgården kommer att resa sig och att Timrå kan få problem att undvika kvalserien. Det är motigt som spelare att spela med en överdriven tro på sig från klubbledningen och fansen. SSK och Timrå till kvalserien.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

bet365:

1) – Ja det tror vi och håller dem därför som favoriter att gå till slutspel. Vi tror att Modo har den kvalité som krävs även om det inte blir någon lätt uppgift. De får dock vänta några dagar med att förlänga segerraden då vi tror att de får det väldigt tufft i bortamötet mot Linköping.

2) – Sett till tabellplaceringen är HV 71 en besvikelse så här långt. Elitserien är dock väldigt jämn och trots att HV 71 ligger på nionde plats är det endast fem poäng upp till andraplatsen. Vi är inte speciellt oroliga över HV 71 och räknar med att de är ett av lagen som gör upp om guldet i vår.

3) – Vi tror att det är stor chans att dagens bottenlag Djurgården och Södertälje hamnar i kvalserien. Södertälje är nu stora favoriter att sluta sist. Det är dock lite mer osäkert gällande vilket lag som gör Södertälje sällskap till kvalserien. Djurgården är favoriter i nuläget men vi tror även att Timrå, Luleå och Rögle riskerar att dras in i bottenstriden.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Betway:

1) – Modo är absolut ett lag för slutspelet. Att de nu börjar få tillbaka spelare från skador, plus att de hittat en ersättare till Wernblom i form av Jeff Ulmer, tror jag gör att de lägger sig på en stabil placering i mitten av tabellen.

2) – Luriga, men att de säkerligen klättrar ett par pinnhål på bekostnad av lag som jag tror överpresterat hittills. Det är nu som serien sätter sig och vad det verkar så är ju HV på väg upp ur träsket med poäng i sex raka matcher. Däremot bjuder de aldrig på några målfester, och någon bank à la Linköping har de knappast kapacitet att bli.

3) – Södertälje har ju jobbat i uppförsbacke hela säsongen och det känns som att läget börjar bli rejält kritiskt-, tveksamt om det kan vända för dem. Den andra platsen är nog vikt åt Djurgården eller Timrå. Dif:s formkurva ser inte bra ut och de uppträder osäkert och passivt. Och att värva sig ur bottenstriden finns det knappast pengar för inom Dif hockey.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

Unibet:

1) – Modo som ledde Elitserien innan uppehållet för Karjala Cup har laget för att ta sig till slutspel. Segern mot SSK betydde kanske inte så mycket för tabellen men desto mer för laget. Den kombinationen av inställning och tur var tillbaka i lördags och just inställningen är viktig för laget om det ska bli slutspel i vår. Skadeläget har talat emot Modo men laget har visat att man kan vinna trots att de har många skadade.

2) – Laget är verkligen upp och ner och inte ens hemma i Kinnarps Arena kan man vara säkra på tre poäng, laget är näst sämsta hemmalaget i elitserien så här långt i år. HV:s problem verkar ligga i att stänga matcherna och de är ofta inblandade i jämna bataljer där uddamålet fäller avgörande. Flest oavgjorda så här långt, mer än var tredje match blir kryss.

3) – SSK började säsongen stabilt men förankras allt fastare i botten av tabellen. En poäng på de fyra senaste och trenden är tydlig. Bortaspelet är under all kritik, endast en vinst utanför AXA Sports Center hittills i år. Mycket talar för att de får sällskap av Djurgården i kvalserien. November har varit en mörk månad för Stockholmslaget och frågan är om december kommer att bli så mycket bättre. Tabellen är dock oerhört jämn, och Brynäs som var tippat till kvalserien kan mycket väl tappa formen och dala i tabellen.

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

Ladbrokes:

1) – Modo är helt klart ett lag som ska spela slutspel och det kommer de att göra. Att de gått mindre bra en period stavas skador. De har stora problem med skador på nyckelspelare och de kan få det jobbigt i fortsättningen, men när serien ska summeras ska det mycket till om de inte är bland de åtta.

2) – HV 71 har börjat serien riktigt dåligt med deras mått mätt, men kanske har de fått någon poäng för lite, då de från och till gjort väldigt bra insatser. Även i HV 71:s fall beror det mycket på skador. Kanske inte på de absoluta nyckelspelarna, men de har haft många spelare skadade och det har gjort bredden lidande. HV kommer att höja sig men de kan vara svårbedömda ytterligare ett tag.

3) – Oerhört svårbedömt i dagsläget, då elitserien är jämnare än på flera år. Södertälje har överraskat negativt i våra ögon och de börjar redan få en bit upp till strecket. De har kvalitet för en bättre tabellplacering, men visar det inte alls på isen. Södertälje är en stark kandidat till kvalserien. Sedan tror vi även att Brynäs och Luleå kommer få det tufft. HV 71, Modo och Timrå jagar dom i botten, och det är lag som kommer plocka en hel del poäng framöver.

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.

Betsson:

1) – Modo kommer att ta sig till slutspel. De har en ganska ung trupp att jobba med som kommer att bli bättre under säsongen. Kryddar du det med ett par rutinerade rävar som vet vad som krävs för att ta sig till slutspel så tror jag inte det blir några problem. En ny kanadensare har dessutom kommit in som ersättare för Wernblom. Av ren tradition så missar man inte slutspel. Det har inte hänt under 2000-talet och lär inte hända i år heller.

2) – Ärligt talat så vet jag inte. De blandar och ger något fasansfullt. Brukar vara ett starkt hemmalag men håll er borta så länge säger jag bara.

3) – Luleå och Södertälje. Luleå har haft en bra trend på sistone men i långa loppet tror jag truppen är för svag för att klara sig över kvalstrecket. Södertälje har fyra raka nederlag och tyvärr ser jag inget som skulle kunna hjälpa dem ur deras situation. Strömberg har gjort ett grymt jobb med detta lag under en lång tid men utan ett par spelare med riktig spetskompetens blir det svårt i längden att undvika kvalet.

Kommentarer: Thomas Bertilsson, PR-ansvarig.

Betfair:

1) – Modo har I grund och botten ett bra lag. Sundström är den naturlige ledaren som måste få ihop laget och få talangerna att dra åt samma håll. Jag är övertygad om att de lyckas med detta och tar sig till slutspel.

2) – Att spela på HV 71 just nu är som att gå på tunn is. Fyra av de fem senaste matcherna har gått till sudden death. Nej, här ligger jag gärna lågt om jag kan hitta bättre spelobjekt i omgången.

3) – Djurgården överlämnar kvalplatsen till Timrå. Dif har tillräckligt med kvalité för att ta sig upp från kvalplatsen medan Timrås trupp känns lite tunnare.

Kommentarer: Klas Winberg, Sverigechef.

ARTIKELN HANDLAR OM