”En svajig favorit”

Så tror spelbolagen om kvällens Champions League-spel

Foto: ap
varning för united I kväll är det spelfest igen med Champions League som höjdpunkt. Spelbolagen varnar för favorittyngda Manchester United i bortamötet med Villarreal i kväll.
SPEL

I kväll är det dags för stor Champions League-kväll igen.

Det betyder också en rejäl spelfest.

Sportbladet Spel tog en koll med spelbolagen om vilka lag du ska vara extra försiktig med i kväll och vilka lag som har underpresterat jämfört med förväntningarna?

1) En del grupper börjar bli avgjorda. Hur ska man betrakta de matcherna?

2) Finns det någon favorit i fara i kväll?

3) Är det något lag som inte motsvarat era förväntningar som spelar i kväll?

FAKTA

Ladbrokes:

1) – Visst kan de bli så att lag som redan är klara kommer att ställa över spelare, speciellt om laget har en kommande viktig ligamatch framför sig. Dock har de starkaste lagen oerhört breda trupper som är vana vid rotation och det kommer knappast finnas omotiverade spelare som går ut till en Champions League-match.

2) – Just i kväll är de inte favoriter, och jag tror inte Juventus ser fram emot att åka till St Petersburg den här tiden på året. Arsenal gör allt annat än imponerar och Dynamo Kiev är ett bra lag. Annars ser det ut att vara flera matcher med oviss utgång i kvällens omgång, och det kan vara svårt att hitta vinnarna.

3) – Det har faktiskt varit väldigt väntade utgångar av kvällens respektive grupper än så länge. De förväntade starkaste lagen placerar sig alla på plats 1-2. Dock kanske det är något förvånande att Fiorentina står utan seger efter fyra matcher, men den gruppen är oerhört tuff, med både Lyon och Bayern München.

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.

Betfair:

1) – Det är egentligen bara Juventus som är 100 procent klara av de lag som spelar i kväll. De kliver inte heller in som favoriter mot Zenit borta, oddsen (4.10) reflekterar faktumet att de är klara rätt bra.

2) – Manchester United är favoriter borta mot Villareal. Det är en rätt svajig favorit mot de gula ubåtarna som är bergsäkra hemma.

3) – Kanske hade man hoppats lite mer på Fiorentina men att de skulle få tufft att ta sig vidare från en grupp med Lyon och Bayern München är ingen jätteskräll. Men det blir en het match i kväll mellan Fiorentina och Lyon där italienarna måste ta sista chansen.

Kommentarer: Klas Winberg, Sverigechef.

Unibet:

1) – Man måste tänka på att de stora lagen vill vinna sina grupper eftersom de därmed får lite lättare lottning i vårens cupspel. Dessutom, så har giganterna oerhört breda trupper. Om de väljer att vila några av sina storstjärnor, då finns det många lovande juniorer och spelsugna reserver som vill visa vad de går för. För lagen som inte kan nå slutspelet i Champions League hägrar spel i Uefacupen, och det blir därmed sällan några ”heldöda” matcher. Men det är helt klart som så att oddset på Zenith hade varit lite högre om Juventus hade haft mer att spela för i kväll.

2) – Det gungar i norra London och Arsenal med kapten Gallas i spetsen är inte i harmoni. Det kan mycket väl bli en skräll på Emirates i kväll! Real Madrid måste bara vinna borta mot Bate, och kommer förmodligen att ta den nödvändiga skalpen, eftersom Bate förmodligen också måste vinna för att ha chans på Uefacup-spel, och därmed inte kan vara nöjda med oavgjort i kväll.

3) – Real Madrid är så klart en besvikelse, även om det ser ut som om de kommer att klara sig vidare. Men en vinst för Zenit över Juventus, kommer definitivt att sätta press på de spanska jättarna.

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

Expekt:

1) – Det gäller framför allt att hålla koll på all sen laginfo. Det kan bli tal om rockader och spelare som får vila – beslut som kan avgöra utgången av en match.

2) – Arsenal är klar favorit mot Dynamo Kiev men har problem både med spelet och med moralen i truppen. Det är läge för en positiv insats efter 0–3-smällen mot Manchester City, men några garantier finns verkligen inte.

3) – Fiorentina trodde jag själv en hel del på, men man har en lång väg att gå för att hota Lyon och Bayern München. Kan första gruppspelssegern tas mot Lyon kan det bli spännande i alla fall i sista omgången.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

Betway:

1) – Som gyllene speltillfällen för spelare med fingertoppskänsla. Ett slutspelsklart lag tar säkert ut startelvan beroende på vikten av den ligamatch som spelas till helgen, samtidigt som de avsågade lagen ofta tenderar att sprattla till under de sista gruppspelsomgångarna och plocka oväntade poäng.

2) – Manchester United är knapp favorit mot Villarreal men där tror jag de får det mycket svårt med tanke på skador och stundande Manchesterderby. Sen går det inte att komma ifrån att Real Madrids läge är utsatt, och Bate Borisov på bortaplan är inte någon drömmotståndare för ett spanskt lag i slutet av november.

3) – Även om de säkerligen tar sig vidare från gruppen så är det ändå alltid överraskande när Real Madrid förlorar två CL-matcher i rad. Vi höll dem som klar favorit i gruppen men nu är de nästan piskade att vinna mot Bate. Men åtgärder är uppenbarligen på väg att vidtas, såg att varje spelare i Reals A-trupp får en liten bonus på motsvarande 1,2 miljoner kronor om de vinner fem raka matcher...

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

bet365:

1) – De här matcherna är mer svårbedömda än då lagen går för fullt eller spelar med bästa tänkbara lag. Det är därför oerhört viktigt att hänga med i förhandssnacket och vara tidigt ute då startelvorna släpps. Som spelare finns det goda möjligheter att hitta guldkorn vid den här typen av matcher.

2) – Med tanke på formen i ligaspelet är Arsenal och Real Madrid två givna favoriter i fara på papperet. I Arsenals fall tror vi att de rycker upp sig och besegrar Dynamo Kiev på Emirates. Vi är dock mer osäkra på Real Madrid som har stora skadeproblem och det skulle inte vara någon jätteöverraskning för oss om de tappar poäng i ett kyligt Vitryssland.

3) – Vi trodde att Real Madrid skulle lyckas bättre. I den form de befinner sig i finns inga givna segrar och de står inför ett mycket intresssant bortamöte mot BATE. Fenerbahce är ett annat lag som överraskat negativt. Även om de inte var gruppfavoriter så trodde vi att de skulle lyckas skrapa ihop fler än två poäng på fyra matcher. De får nu i bästa fall sikta in sig på spel i Uefacupen.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.