”Tveksamt om Inter håller nollan intakt”

– men i kväll är de en av de säkraste vinnarna i Champions League

Foto: ap
förlorar sista matchen? Inter är en av kvällens säkraste ”bankers” i Champions League. Däremot så är spelbolagen osäkra på om Zlatans lag lyckas gå obesegrat genom gruppspelet.
SPEL

Omgång fem i Champions League avslutas i kväll med åtta matcher.

Sportbladet Spel har med hjälp av sju spelbolag hittat kvällens ”bankers” och varningar.

1) Har ni någon given bank i kväll?

2) Är det något lag som ni vill varna för?

3) Zlatans Inter är obesegrat hittills i gruppspelet. Vad talar för att de förblir de i de två återstående matcherna?

FAKTA

Så svarar spelbolagen:

bet365:

1) – Det finns ingen given bank men vi tror att Inter är det lag som har störst chans att vinna sin match. Även Liverpool, Atletico Madrid och Shaktar Donetsk är klara favoriter och det skulle inte förvåna oss om vi får se många favoritsegrar i kväll.

2) – Det kan kanske vara befogat att varna för Roma och Werder Bremen som båda är favoriter på bortaplan. Roma förlorade hemma mot Cluj och då Werder Bremen inte visat någon större form kan dessa lag få svårt mot uppstickarna från Rumänien och Cypern.

3) – Det beror på vad som händer i kväll. Om resultaten skulle gå Inters väg blir den sista matchen betydelselös och då finns det mycket som talar för att de förlorar borta mot Werder Bremen i den sista omgången.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Betfair:

1) – Inter och Liverpool hemma känns väldigt trygga båda två. Kanske kan vara läge att köra en dubbel på dem. Den enda risken är att motivation kan slå klass, men jag ser den som mycket liten.

2) – Jag vill varna för att spela på Barcelona borta mot Sporting Lissabon. Barcelona är i imponerande form men är redan klara och jag tror att Sporting kan kriga till sig minst ett kryss.

3) – Den är inte alls helt klar i mina ögon. Jag är övertygad om att de vinner i kväll och åker därför som redan kvalificerade för att spela en tuff bortamatch mot Bremen och där tror jag att klass kan slå motivation även om Mourinho inte är känd för att vila sina bästa spelare.

Kommentarer: Klas Winberg, Sverigechef.

Unibet:

1) – Ingen given bank i kväll som vi ser det. Visst, många spelar Inter, som givetvis har bra chans hemma mot Panathinaikos, men det finns ett par faktorer som talar emot. Shakhtar känns då nästan mer spelvärd hemma mot Basel i ett kylslaget Ukraina.

2) – Både Bordeaux och Sporting Lissabon får ”varningsflagg”. Bordeaux spelar riktigt bra fotboll för dagen och Chelsea kanske redan tänker på Arsenal-matchen till helgen? Barcelona saknar Messi och laddar nog redan inför Sevilla i ligan i helgen. Det kan Sporting Lissabon utnyttja!

3) – Inter är gruppens bästa lag, utan tvekan. Det är den tyngsta faktorn som talar för att laget förblir obesegrat. En annan faktor kan vara gruppsegern – beroende på hur kvällens matcher slutar.

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

Expekt:

1) – Ja, Inter känns klara hemma mot Panathinaikos. Jag hade förmånen att se Inter–Juventus på plats i lördags och Zlatan Ibrahimovic är så bra nu att han ensam kan avgöra denna match.

2) – I positivt hänseende ger Anorthosis Famagusta ett bra odds hemma mot Werder Bremen. Det är ett bra lag! Barcelona kan spela av matchen mot Sporting så där finns det kryssvarning, eller läge för hemmaseger.

3) – Är Bremen med i racet i sista omgången, och om Inter samtidigt är klara, blir Bremen favoriter i avslutningsmatchen. Tveksamt om Inter håller sin förlustnolla intakt då!

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

Ladbrokes:

1) – Som så många gånger förr så finns det inga säkra ”bankers” i Champions League. Inter ser dock ut som en stark hemmafavorit mot Panathinaikos. Inter säkrar avancemang vid seger och grekerna är bortasvagt. Även Atletico Madrid ser ut som en bra vinnare mot PSV, som inte är det laget de en gång var.

2) – De båda brittiska lagen Chelsea och Liverpool möter båda starkt franskt motstånd i form av Bordeaux respektive Marseille. Alla lagen har fortfarande möjlighet till avancemang och dessa matcher kommer att bli jämnare än vad många tror.

3) – Att de är Europas för tillfället kanske bästa lag talar för att de förblir obesegrade. De har dock en tuff sista match borta mot Werder Bremen, som säkert vill visa att de är bättre än deras mediokra Champions League-säsong hittills. Så Zlatans Inter kommer inte att kunna slappna av om de vill gå obesegrade ur gruppspelet.

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.

Betsson:

1) – Jag ser inte hur Inter som är obesegrade i Champions League och går som tåget i ligan ska kunna tappa poäng mot Panathinaikos på hemmaplan.

2) – Cluj slog Roma på bortaplan och spelade lika mot Chelsea på hemmaplan. En vinst för Roma i returmötet är absolut ingen spik när dessutom Cluj har hemmaplan.

3) – Vad talar inte för det? Ett storlag i form som möter trean och fyran i gruppen. Bremen har ju gjort det till en konst att kryssa i Champions League så blir det inte vinst där så ligger krysset nära till hands och hemma mot Panathinaikos förlorar man inte även om grekerna imponerade med en 3–0-seger borta mot Bremen senast.

Kommentarer: Thomas Bertilsson, PR-ansvarig.

Betway:

1) – Liverpool spikar igen mot Marseille och gör åtminstone ett mål. OM får sota för Pools miss från helgens ligaspel, under förutsättning att publiken på Anfield har lite tålamod även om matchen inte är avgjord efter en kvart. Sen börjar det lukta Champions League-mål om Torres, han ser grymt sugen ut!

2) – Jag tror att de flesta favoriterna håller under kvällen, men Bordeaux har energi och potential att åtminstone störa Chelsea på hemmaplan. Ett annat klart spelbart lag till bra odds är Anorthosis, tror fortfarande inte att Europa riktigt tar dem på allvar.

3) – Att de har en så pass homogen och stark trupp som dessutom verkar ha studsarna med sig för tillfället. Tycker inte att Inter gör någon större insats, med Inter mått mätt, mot Juve ändå så vinner de ganska övertygande. Sånt ger styrka och en rejäl självförtroendeboost. Sen måste det ju ringa för Zlatan snart! Han skapar en handfull chanser i varje match, till slut måste målen komma även i Champions League.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.