Per, 80: En dubbel kryddar tillvaron

Veteranen som är en riktigt spelräv

Foto: erik johansson
en riktig veteran Per Råsberg, 80, är en riktigt veteran vad det gäller spel. Han håller igång med att spela tennis på dagarna och satsar på en dubbel på spel på kvällarna.
SPEL

Tennis ett par gånger i veckan och så spel på nätet som underhållning på kvällarna.

Per Råsberg, 80 från Tranås, vet hur man håller sig vital som pensionär.

– En dubbel kryddar tillvaron, konstaterar han.

Den som tror att online-livet som spelare bara är för unga kan tänka om.

Per Råsberg, 80, loggar in på sitt spelkonto flera kvällar i veckan och gör sina val efter att noga ha studerat form och statistik och andra nyheter.

– Jag spelar på Expekt. Tidigare tippade jag stryktips, men inte längre. Det är roligare att spela på nätet och kunna vinna samma kväll, säger han.

Per är en van surfare, sedan tio år.

– Internet är toppen, en sån härlig informationskänsla. Jag gör allt praktiskt på nätet, läser tidningar, betalar räkningar och spelar.

”Jag hakade på”

Han är pigg som en nötkärna, detta fenomen i Tranås. Klar i både kropp och knopp och några ålderskrämpor syns verkligen inte av.

– Jag spelar tennis, dubbel, ett par gånger i veckan. Sedan går jag hem och lägger en dubbel på nätet, säger han klurigt.

Sport- och spelintresset föddes tidigt.

– Hemma i Tranås på 50-talet var det fotboll, bandy och ishockey som gällde. Jag hakade på, säger han och fortsätter:

– Som smålänning håller jag på HV 71 i ishockey, och Frölunda. I fotboll hejar jag på smålandslagen, även om det gör trögt för Öster och Jönköping Södra, och Elfsborg.

Vilka sporter spelar du mest på?

– Fotboll, ishockey och tennis. Mest på Elitserien och engelsk fotboll. Tennis är kul eftersom det är så många matcher att spela på. Synd bara att Federer, Nadal och de bästa tjejerna som Williams-systrarna ger så låga odds, men så är det.

Minns du någon särskild vinst extra mycket?

– Jag satte en sexling en gång på engelsk fotboll. Det kändes bra. Annars är det nog som för dom flesta andra. Man är med ibland, och ibland spricker man. Jag spelar för att det är kul och för att det kryddar tillvaron, avslutar Per Råsberg, 80.