Lagen du ska lita på just nu

– och de som du bör hålla dig borta ifrån i elitserien

Foto: bildbyrån
svårspelat? Elitserien är riktigt jämn den här säsongen. Hur ska man spela då? Sportbladet Spel tog hjälp av spelbolagen i en enkät.
SPEL

28 omgångar är spelade av elitserien. Den är jämnare än någonsin.

I kväll är det full omgång. Men hur ska man spela?

Sportbladet Spel tog hjälp av spelbolagen i en enkät.

1) Vilket/vilka lag ska man luta sig mot som den säkraste banken just nu och varför?

2) Vilket lag ska man spela emot just nu?

3) Finns det någonting som talar för att två 08-lag INTE hamnar i kvalserien?

FAKTA

Så här svarar spelbolagen:

Betway:

1) – Med tanke på hur jämn serien är känns Linköping som rena Fort Knox i jämförelse med övriga lag. Annars är lag som Skellefteå och Luleå giftiga på hemmaplan och därmed relativt stabila banker. Saik har varit bra hela säsongen och Luleå har visat upp en helt annan stabilitet sedan Bartecko kom tillbaka från skada.

2) – Allt logiskt tänkande säger att nykomlingen Rögle ska ha det tungt under den här årstiden. Även om jag ständigt blir överraskad över hur bra Rögle är så syns det att det tajta spelschemat sliter på den förhållandevis tunna truppen. Nu tror jag de klappar igenom. Samtidigt så finns det inget lag i serien som krigar så som ängelholmarna gör, vilket de ska ha all heder för.

3) – I nuläget känns det som att både SSK och Dif hamnar där. Räddningen skulle kunna vara Timrå och Rögle, men samtidigt så kan vare sig Södertälje eller Djurgården förlora sig kvar i elitserien, och för tillfället är de seriens två formsvagaste lag.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

bet365:

1) – Det är väldigt svårt att hitta en bank eller säker vinnare under årets säsong då elitserien är jämnare än någonsin. Vi vill egentligen inte rekommendera något lag även om Frölunda och Färjestad är de lag som bör ha störst vinstchans i kvällens omgång.

2) – Svår fråga men sett till spelschemat så tror vi att Modo kommer få svårt under de kommande omgångarna. De har inte visat någon större form på slutet och vi tror att de fortsätter den negativa trenden i kväll.

3) – Ja en hel del då endast drygt halva elitserien har spelats och då de fortfarande har häng på Timrå. De måste dock visa bättring framöver då avståndet till lag som Modo och Rögle inte får bli får stort om de ska undvika kvalserien.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Expekt:

1) – Luleå har form och är seriens bästa hemmalag så att backa dem hemma är det bästa bankspelet i elitserien just nu.

2) – Lätt att säga men tabellen ljuger inte: spela mot Södertälje SK men främst på bortaplan där SSK verkligen sliter i motvind.

3) – Det känns som att Rögle och Timrå kan få problem och då kan de möta Djurgården eller Södertälje i hissen. Men att det blir minst ett lag från stor-Stockholm i kvalserien känns ganska givet.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

Ladbrokes:

1) – HV 71 är ett lag som kommer fortsätta sin klättring mot toppen. De har haft mycket skador och CHL-spel som stört, men de är på rätt väg, och tillsammans med Luleå seriens kanske formstarkaste lag. Lag som Frölunda och Linköping är också topprankade och lär ta fler segrar än övriga lag.

2) – Man kan generellt inte säga det. Det finns ett antal faktorer som påverkar det, och däribland oddset. Dock finns det ett par saker att tänka på under december månad, främst kanske att flera av lagen tappar spelare till junior-VM. Flera juniorer har i år fått en hel del speltid och ett par lag tappar därmed i styrka.

3) – Det finns en del, bland annat det faktum att de kanske inte är de två sämsta lagen. Det är halva serien kvar, och många lag kommer hamna i svackor. Både Södertälje och Djurgården är lag som rankades högre innan serien startade. Södertälje har så smått börjat vakna och att Hyvönen försvann behöver definitivt inte vara negativt. Brynäs och Timrå kommer säkerligen gå en tuff vinter till mötes, och det är alldeles för tidigt att säga vilka lag som blir kvalserielag.

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.

Unibet:

1) – Eftersom elitserien har en lång grundserie så måste man kolla på varje enskild match. Topplag som Linköping, Frölunda och även Färjestad ska man luta sig mot då dom har friska trupper och är taggade.

2) – Södertälje på bortaplan.

3) – Det skiljer inte många poäng upp till strecket för lagen. Dif ligger närmast att slippa kvalserien, inte bara för poängen utan även för att Dif har ett bättre grundspel än SSK där dom ska kunna bygga från ett tajt försvarsspel och sedan har spets där framme. Dif har dock inte varit så täta i år som många förväntat sig. SSK kan kriga till sig poäng mot alla lag då de har en bra dag så det går inte att räkna bort dom helt heller. SSK har några riktigt individuellt skickliga forwards men de måste spela som ett lag om dom ska greja det.

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

ARTIKELN HANDLAR OM