Titta här Zlatan, så många mål gör du!

– om spelbolagen får spekulera efter helgen

SPEL

Zlatans måltorka tog slut.

Frölunda har vaknat till liv och Sverige gör succé i handbolls EM.

Här sammanfattar spelbolagen sin spelhelg och spår framtiden för dessa tre objekt.

Foto: afp
nätade igen Zlatan Ibrahimovic gjorde mål igen efter tre matchers måltorka. Nu spekulerar spelbolagen i hur många mål han gör totalt under säsongen.

1) Zlatans måltorka tog slut mot Lazio i lördags. Hur många mål gör han nu i serie A?

2) Frölunda har vaknat till liv i elitserien efter den knackiga starten. Vinner de SM-guld?

3) Sverige har gjort succé i handbolls-EM. I kväll möter de Tyskland. Hur går det för tjejerna i EM?

FAKTA

Så svarar spelbolagen:

Unibet:

1) – Zlatan var monumentalt bra i helgen; en fröjd för ögat. Zlatan ger Inters spel som helhet nya förutsättningar i nästan varje match; ledarskap, affektion, pondus och driv som jag sällan sett tidigare. Målledes totalt är svårt att spekulera i, men för Inter som beståndsdel; hela vägen!?

2) – Som vi sa efter den något molokna inledningen av elitserien; ”Frölunda är ett topplag. Dahlén kommer att få ordning på gänget för att sedan tillhöra det övre skiktet”. Nu är vi där; Frölunda spelar som de kan! För att vinna SM-guld måste du ha en riktig målvakt. Holmqvist vet vi är en topp-spelare, vilket gör att Frölunda har en mycket god chans att vinna i år. Hela vägen? Ja; varför inte.

3) – Sveriga vann senast i OS men förlorade i en träningsturnering med ett mål. Kan Sverige få till ett lika bra försvarsspel som mot Ryssland, kombinerat med Maddes fantastiska målvaktsspel, har vi goda chanser att vinna matchen mot Tyskland och att gå långt i EM. Ha dock i åtanke att Tyskland har ett bättre lag på papperet.

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

bet365:

1) – Vi tror att Zlatan gör 18-20 mål i serie A. Zlatan får dock svårt att vinna skytteligan och han kan nu spelas till oddset sju gånger pengarna att bli säsongens skyttekung.

2) – Det är näst intill omöjligt att tippa årets upplaga av elitserien. Frölunda ser dock starkt ut efter en svag inledning och vi tror att de har en hygglig chans att vinna SM-guld. Vi vågar dock inte peka ut något lag som storfavoriter och räknar med att 5-6 lag har chans att vinna guld.

3) – Om allting stämmer tror vi att de kan nå semifinal. Även om det pratas om guld så tror vi att det blir mycket svårt och ett spel på att Sverige vinner EM-guld ger nu 20 gånger pengarna. Tyskland är favoriter inför kvällens match och Sverige kan spelas till oddset 2.90 att besegra tyskorna.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Expekt:

1) – Jag tror att Zlatan gör tio mål till och hamnar på 18 fullträffar totalt i serie A. Skytteligan vinns av Gilardino.

2) – Det är ju vidöppet i elitserien så slutspelet kommer att bli rafflande, men så långt som till SM-guld tror jag inte Frölunda räcker.

3) – Mellanrundan blir riktigt tuff men det kan börja bra mot Tyskland som svenskorna slagit förr och då kan vad som helst hända. Försvarsspelet verkar ju vara det bästa i turneringen.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

Betsson:

1) – Mindre än halva serien har gått och jag tror Zlatan minst kan dubbla sin målskörd och hamna på strax under 20 mål. Jag tror dock inte det räcker för att vinna skytteligan tyvärr.

2) – Frölunda kommer att bli att räkna med långt framåt våren. Med kanske elitseriens bästa målvakt i ”Honken” och med ett spelarmaterial som hade gjort vilken annan klubb avundsjuk är allt annat än en final egentligen ett fiasko. Problemet hela säsongen har varit målpoduktionen. Vi har ofta fått se målfattiga matcher och uddamålsvinster vilket gör att det känns som att Frölunda fortfarande har mycket mer att ge.

3) – Sverige har som mål att gå till semifinal men då måste anfallsspelet fungera bättre. Målvakt och försvar har man inte kunnat klaga på än så länge, men det görs lite för mycket enkla misstag i anfallet för att spelet ska räcka ända till semifinal.

Kommentarer: Thomas Bertilsson, PR-ansvarig.

Betway:

1) – Jag tror han kan förbättra sin fjolårsnotering på 17 gjorda ligamål. Någonstans mellan 16-18 mål känns självklart, men med ett par avancerade karatesparkar och ett fortsatt farligt huvudspel så är drömgränsen på 20 mål ingen omöjlighet.

2) – Jag tror att de kan vara ett av fyra semifinalgäng. Samtidigt känns det som att lag som HV 71 och Färjestad vaknat till liv först nu, och Linköping är som alla vet grymt stabilt. Men Ulf Dahlén har verkligen lyckats vända på det efter en katastrofalt dålig inledning, vilket jag inte trodde han skulle lyckas med. SM-guld blir svårt, men kapaciteten för minst semifinal finns definitivt.

3) – Semifinal är fullt möjligt, men då måste anfallsspelet få en helt annan intensitet och tyngd. Försvarsspelet i allmänhet och målvaktsspelet i synnerhet har varit lysande och det inger respekt även hos de största nationerna.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

Ladbrokes:

1) – Inter imponerar och Zlatan är definitivt deras förstaval som forward, så det finns en hel del som talar för att Zlatan kommer fortsätta producera ungefär som tidigare säsonger. Han lär hamna på 15-18 ligamål, om inget oförutsett inträffar.

2) – Elitserien är oerhört jämn, och även om Frölunda har vaknat till liv, så finns det andra lag som imponerar mer. I dagsläget är Linköping vassare och Frölunda har fortfarande en hel del att jobba med. Värvningen av Niskala kan bli oerhört viktig för dem och de har förmodligen den starkaste målvaktsbesättningen, vilket kan vara avgörande i ett slutspel.

3) – Sverige har gjort det bra hittills genom att ta en poäng av Ryssland, starkt! Men vi ska inte glömma att de tappade poäng mot Vitryssland, efter en stor ledning, och de hade även en stor ledning mot ryskorna som de inte lyckades hålla. Försvarsspelet håller världsklass, men anfallsspelet har mer att önska. De får dock se sig som underdogs i kväll mot Tyskland, som är favoriter i matchen. Poängen mot Ryssland visar dock att de har kapacitet att vara med och kriga om en topplacering.

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.