Varningen: Barça

”Kan komma en reaktion efter uppvisningen”

Foto: getty images
favorit i fara i kväll? Barcelona kan vara ett av Europas formstarkaste lag för tillfället. Ändå varnar ett spelbolag för dem i kväll som en favorit i fara.
SPEL

I kväll ska fyra grupper spelas färdigt i Champions League.

De är avgjort i grupp C och D. Desto mer spännande är det i grupp A respektive B.

Sportbladet Spel tog pulsen på kvällens spelobjekt med hjälp av spelbolagen.

1) Det är rejält rafflande i grupp A. Roma möter Bordeaux i en helt avgörande match på Olimpico. Hur ska man spela?

2) Det är lika spännande i grupp B där Panathinakos och Anorthosis möts i en avgörande match i Aten. Vad hade spelarna för förväntningar på skrällgänget från Cypern innan gruppspelet startade?

3) Något bra spel ni kan rekommendera i kväll?

FAKTA

Så svarar spelbolagen:

Ladbrokes:

1) – Roma har vaknat till liv efter en svag öppning av säsongen, och som vanligt är det Totti som är oerhört betydande för deras framgång. Nu ställs de mot ett Bordeaux som är piskade att vinna, medan det räcker med en poäng för italienarna. Är det något italienska lag brukar vara skickliga på, så är det att spela på resultat. Bordeaux är inget dåligt lag alls, men här bör de vara numret för litet.

2) – Det var verkligen inte många som hade några förväntningar eller tro på laget inför gruppspelet. Men de har gjort det oerhört bra. Nu står de inför en avgörande match mot grannarna från Grekland och här kan allt hända. Panathinaikos är favoriter, men det är en avgörande match och Anorthosis har allt att vinna.

3) – Något man bör tänka på om man vill hitta bra spel i en sista omgång som denna, är att se vilka trupper lagen kommer med. Behöver nödvändigtvis inte vara en försvagning om lagen roterar i trupperna, men det kan säga en del om deras inställning till matchen. Exempelvis lär Werder Bremen vara revanschsugna efter ett svagt gruppspel mot ett Inter som kan ställa över en del spelare. Vilar Zlatan?

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.

Betsson:

1) – Romas form i Champions League har visat sig vara så mycket bättre än i serie A. Med två raka segrar i gruppspelet och vinst i senaste mötet med Bordeaux får Roma anses som favoriter.

2) – Som alla andra undrade man nog om cyprioter kan spela fotboll på denna nivå. De har man verkligen bevisat och de har verkligen varit en frisk fläkt tillsammans med Cluj i detta gruppspel.

3) – Barcelona går fram som en ångvält just nu och även om de är klara sedan länge för nästa runda så har det mindre betydelse. FC Shakhtar Donetsk får sätta fast säkerhetsbältena i kväll, för det lär bli åka av.

Kommentarer: Thomas Bertilsson, PR-ansvarig.

Betway:

1) – Erfarenhet väger tungt i den här typen av matcher och i sammanhanget är Roma ett mer meriterat lag. Bordeaux har dock, efter den dåliga inledningen, kämpat, slitit och framför allt imponerat och i den här matchen kommer de sälja sig dyrt. Men personligen skulle jag sätta mina slantar på Roma.

2) – Inga alls egentligen, Anorthosis förutsattes vara en av gruppspelets stora slagpåsar. De har verkligen imponerat och fortsatt att överraska oss i omgång efter omgång, och nu är en superskräll fullt möjligt.

3) – Barcelona–Shakhtar känns som ett potentiellt skrälltips. Barcelona är Europas formstarkaste lag men det kan komma en reaktion efter Valencia-uppvisningen. De är redan klara gruppsegrare och möter Real Madrid till helgen, varför de kommer ställa över mycket folk. Enligt uppgift vilar Guardiola åtta av de spelare som startade mot Valencia, vilket borde ingjuta mod hos Shakhtar-spelarna som grejar minst en poäng.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

Unibet:

1) – I våra ögon en helt öppen match, båda lagen svänger till höger och vänster och det är svårt att se hur denna matchen ska sluta.

2) – Inte stora; cyprioterna var inte alls spelade. Däremot trodde många att Werder Bremen lätt skulle klara sig vidare. Om de inte vinner i kväll, då blir det inte ens Uefacupspel-spel för tyskarna, vilket bör ses som en stor morot.

3) – Varför inte dra till med dubbeln Farmagusta (5.50) x Bordeaux (4.85). Om man ska vara lite mindre vågad, då kanske spel på samma matcher, men speltypen dubbelchans är ett säkrare val, odds 2.24 respektive 2.08!

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

bet365:

1) – Vi tror att Roma reder ut situationen och besegrar Bordeaux. Roma är klara favoriter till oddset 1.66 medan Bordeaux kan spelas till 5.50. Roma är även favoriter att vinna gruppen till oddset 1.57.

2) – Spelarna hade väldigt låga förväntningar på Anorthosis inför starten av Champions League. Trots att de har gjort det bra är inte förväntningarna mycket högre inför kvällens match och de flesta spel läggs på Panathinaikos. Inter är favoriter att vinna gruppen före Panathinaikos som kan spelas till oddset 2.50. Anorthosis ger elva gånger pengarna.

3) – PSV och Marseille kämpar om en Uefacup-plats i grupp D. Då lagen spelar på hemmaplan mot Liverpool och Atletico Madrid som redan har kvalificerat sig bör det vara fin chans till två hemmasegrar. Jag rekommenderar en chansdubbel till oddset 5.40.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Expekt:

1) – Roma har bra form och hemmaplan och är favorit, så flest spelar på Roma, men det stora oddsvärdet finns på Bordeaux som har klass. Vi ger 5.85 på tvåan.

2) – Nästan inga för att vara ärlig. Det var ju ett för många ganska okänt lag med hemmastyrka. Man har verkligen överraskat men det blir svårt att vinna borta mot Panathinaikos.

3) – Ett överspel i Werder Bremen–Inter bör sitta fint till 1.85 i odds, alltså att det blir tre mål eller mer totalt i matchen. Det blir öppet spel, och att det bara ska bli två mål känns avslägset.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.