Storklubbarnas vilda spelarjakt

Elva klubbar kan värva stjärnor i januari – här är spelarna som kommer och går enligt oddsen

Foto: afp, ap
byter de klubb i januar? Ryktena är många i fotbolls-Europa. Här presenterar Sportbladet Spel de hetaste ryktena och oddsen för att storspelarna hamnar i nya miljöer i januari.
SPEL

Elva storklubbar kan få rejäla förstärkningar i januari.

Sportbladet Spel kan presentera vilka spelare som ryktas till vilken klubb och hur stor sannolikheten är att de hamnar i nya klubbar enligt oddsen.

Ryktena om storspelare till nya klubbar är någonting som de flesta lärt sig leva med nu för tiden inom toppfotbollen.

I januari öppnar transferfönstret igen och då kan klubbarna värva nytt.

Vem går till City?

Spelbolaget Unibet har tagit fram odds på elva europeiska storklubbar som kan vara beredda att spetsa sina trupper.

Så här säger spelbolagets marknadschef Andreas Slätt om åtta klubbars tänkbara stjärnvärvningar i januari:

Manchester City

– Frågan är inte om, utan vem Citys nya rika ägare kommer att värva. Det har ryktas om Kaká, Drogba, Klose, Terry och till och med Cristiano Ronaldo. Kanske det blir Buffon eller Podolski som signar för Manchesters framtida storklubb.

Milan

– De är i behov av lite nytt blod och vi tror att Arsenals skamvrå-kapten William Gallas kan komma att förstärka deras backlinje, även om han inte är speciellt ung.

Arsenal

– Även om Wenger inte erkänner det utåt är klubben i stort behov av en bredare trupp. Arsjavin, Podolski och Van Buyten är alla potentiella spelarbyten för Londonklubben.

Barcelona

– Ligaspelet går på räls och Champions League-avangemanget är säkrat. Guardiola har fått en flygande start, och han kommer förmodligen inte att shoppa runt speciellt mycket i vinterfönstret. Kanske, kanske att Arsjavin kommer till katalanerna, men han är inte lika het nu som efter EM.

Bayern München

– Det har ryktas om Arsjavin även här och han står lägst i odds i listan på potentiella nykomlingar.

Chelsea

– Storklubben från västra London har inte imponerat spelmässigt och resultatmässigt. Förluster mot Arsenal och Liverpool samt flera skador gör att de kommer att jaga ett eller två nyförvärv i januari. Kanske blir det Adriano eller Schweinsteiger som förstärker Scolaris trupp?

Inter

– Frågan är om Mourinho kommer att lyckas värva Drogba som var en av hans favoritspelare under hans tid i Chelsea.

Real Madrid

– Ny tränare och laget i kris är faktorer som gör att Real Madrid definitivt kommer värva i januari! 30.00 gånger pengarna får du om Ronaldo signar för Madridlaget. En mer realistisk värvning är Ronaldos lagkamrat Tevez.

Klicka på länken ovan till höger för att se alla spelare och klubbar i spelbolagets silly season.