”Har redan krävt hans avgång”

Nu är Tony Gustavssons framtid i Hammarby på spel

Foto: bildbyrån
kan han sparkas? Ett spelbolag har satt odds på Tony Gustavssons framtid som tränare i Hammarby. Det mest troliga enligt oddsen är att han sitter säkert under 2009.
SPEL

Två Stockholmsklubbar har sparkat sina tränare.

Nu har ett spelbolag satt odds på Tony Gustavssons framtid i Hammarby.

– Vad som talar emot Tony är främst att han varit i blåsväder förr och vissa falanger av Hammarbys fans har redan tidigare krävt hans avgång, säger Andreas Gillberg på Ladbrokes.

Rikard Norling, Siggi Jonsson och Paul Lindholm har alla tre fått lämna sina uppdrag som tränare för Stockholmsklubbarna AIK och Djurgården.

Näste man till rakning?

Tony Gustavsson, Hammarby?

”Tålamodet tryter”

– Vad som talar emot Tony är främst att han varit i blåsväder förr och vissa falanger av Hammarbyfans har redan tidigare krävt hans avgång. Uteblir resultaten en bit in på 2009 kommer tålamodet tryta bland fansen ännu en gång och då är den naturliga lösningen tyvärr att sparka honom, säger Andreas Gillberg på spelbolaget Ladbrokes som satt odds på Hammarbytränarens framtid.

”Tuff period”

Favoritoddset är ändå på att tränaren sitter säkert även under nästa säsong.

– Det som talar för att Tony sitter kvar är att han ännu inte fått gå. Hammarby går igenom en tuff period ekonomiskt och får lida för det sportsligt. Pressen på Tony har dock avtagit lite då detta är tydligt uttalat. Det är inte varje år laget hyllas som hjältar efter 3-6 förlust i årets sista hemmamatch och nionde plats i tabellen.

Tror ni att fansen vill se en annan röst?

– Fansen har redan krävt hans avgång. Man får dock ha i åtanke att de som får publicitet givetvis alltid är de som klagar och självfallet finns det sådana som vill se någon annan. Just nu under vintern kommer det vara lugnt från deras sida och bristen på realistiska ersättare är uppenbar vilket ytterligare talar för Tony.

FAKTA

Tony Gustavssons framtid i Hammarby – Här är oddsen:

Tony Gustavsson slutar som huvudtränare i Hammarby under 2009?

Ja: 2,50. Nej: 1,50.

Odds från Ladbrokes.