Skrällen: Finland

Spelbolagen i stor enkät inför kvällens fotbolls-fester

Foto: ap
tror på skräll Spelbolagen ger dig tipsen på vad du ska tänka på innan du spelar på kvällens träningsmatcher. Finland är ett lag som de tror kan skrälla mot favoriterna Portugal.
SPEL

Sugen på att vinna pengar på kvällens landskamper?

Sportbladet Spel tog hjälp av spelbolagen.

Detta ska du tänka på innan du spelar i kväll.

Frågorna till spelbolagen:

1) Sverige möter Österrike. Hur ska man spela på matchen?

2) Vad finns det för godbitar att hitta som spelare i kväll?

3) Vilka stora nationer ska man hålla sig borta ifrån?

FAKTA

Så svarade spelbolagen:

bet365:

1) – Det är en väldigt öppen och svårbedömd match och även om vi håller Sverige som favoriter skulle inget resultat förvåna oss. Spelarna har dock visat ett mycket stort intresse för Sverige och vi har tvingats justera Sveriges odds från 2,50 till 2,30.

2) – Danmark kan vara ett intressant spel borta mot Grekland. I övrigt är det många svårbedömda matcher och de som är vakna och uppdaterar sig med den senaste informationen har stora möjligheter att hitta spelvärda odds.

3) – Argentina och Holland står inför två tuffa bortamatcher, och då motivationen inte alltid är på topp i vänskapslandskamper vill vi höja ett varningens finger för dessa lag.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Expekt:

1) – Oavgjort känns som rätt tecken mellan två lite småoroliga lag där Österrike har favör av hemmaplan.

2) – Norge kan vara ett kul spel, oavgjort (4,10) eller seger (8,25) borta mot Tyskland. Man vet aldrig vad vår norska ambassadör ”Drillo” Olsen hittar på nu när han är tillbaka som förbundskapten. Säkraste spelet känns annars ett underspel i Frankrike–Argentina till 1,60 som. Där luktar det tätt och målsnålt lång väg.

3) – Portugal hemma mot Finland känns som allt annat än en solklar etta. Holland tar sig an Tunisien och det är på förhand väldigt svårbedömt.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

Svenska Spel:

1) – Zlatans, Henkes och Elmanders frånvaro märks. Det blir jämnt och målsnålt. 0–0 eller 1–1.

2) – Jag tror att Bulgarien kan skrälla borta mot Schweiz. Även om det har gått knackigt på slutet så tycker jag att Svennis Mexiko är ett bättre fotbollslag än USA och har hyfsad chans att vinna bortamatchen.

3) – Portugal har gått dåligt ett tag nu och kan kanske gå på en mina mot Finland.

Kommentarer: Henrik Modén, oddssättare.

Betfair:

1) – Matchen känns oviss av flera anledningar. Sverige är favoriter men spelarna har hittills satsat ungefär lika mycket pengar på 1, X och 2. Jag tycker att Sverige ser intressant ut med Mexiko-segern i ryggen och med bröderna Elm som nytt och fräscht inslag.

2) – Jag tycker att Kroatien borta mot Rumänien till 2,98 lockar.

3) – Tycker att man ska fortsätta att vara rädd för Frankrike då det fortfarande, otroligt nog, är Domenech som står vid rodret. 2,72 på Argentina är spännande.

Kommentarer: Klas Winberg, Sverigechef.

Paf:

1) – Man ska spela kryss eftersom det oddset har det största värdet. Varför inte 0–0 eller 1–1 om man vill spela ett resultatvad då Sveriges matcher generellt är ganska målsnåla.

2) – Den match som drar till sig det största intresset förutom Sveriges match är givetvis Spanien–England, regerande Europamästarna mot ett England med Beckham tillbaka i laget. Bolagen övervärderar ofta Englands chanser att vinna, så ett motspel på England är inte helt dumt denna afton.

3) – Vi tror att man ska hålla sig borta från att spela på England och Argentina som möter mycket bra motstånd på bortaplan.

Kommentarer: Christer Nordín, oddssättare.

Ladbrokes:

1) – Matchen ses på förhand som jämn, med knappt favoritskap för våra blågula lirare. Träningslandskamp, och det brukar betyda många byten. Sverige har dock en bra trupp på plats och mest intressant blir att följa bröderna Elms framfart. Fokus lär bli på att få ihop försvarsspelet till Portugalmatchen, och matchen kan i princip sluta hur som helst.

2) – Som spelare är det givetvis svårt att hitta vinnare på träningslandskamper. Många lag testar både nya spelare och spelsystem och resultatet kommer inte alltid i första hand. Den som har koll på startuppställningar för länderna har dock ett bra försprång. och det kan ofta löna sig att hitta godbitar till högre odds.

3) – Gapet minskar mellan de traditionellt starka länderna och länder på framfart, vilket även oddsen visar. Bland de större hemmafavoriterna ser vi Tyskland mot Norge och Portugal mot Finland. Både Finland och Norge kan spelas till höga odds.

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.

Betway:

1) – Jag tror på en händelserik första halvlek och ett något lugnare tempo i den andra, så under första 45 kan det uppstå en hel del ”livefynd”. Ett annat tips är att vara med på noterna om Lagerbäck byter spelare i backlinjen, då kan det bli svängdörrar. Sveriges mest intressanta spelare finns i de offensiva leden, så får bara Rasmus Elm, Daniel Nannskog och Marcus Berg chansen tror jag på svensk seger.

2) – Jag tror på Frankrike i stormatchen mot Argentina. Frankrike förlorar aldrig på Stade Vélodrome och nu verkar Domenech satsa på väldigt säkra odds. Vi har även fina odds på Turkiet hemma mot ett uddlöst Elfenbenskusten.

3) – Portugal svajar och jag tror absolut inte att de är någon given vinnare hemma mot Finland. Tror även att Israel är en livsfarlig bank mot Ungern. Ungrarna har sett bra ut under VM-kvalet och kommer garanterat ställa till det för Israel.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

ARTIKELN HANDLAR OM