”Shirley övergavs”

Spelarna valde bort förhandsfavoriten under lördagen: ”Låg i luften”

Foto: peter wixtröm
favoritfall Shirley Clamp var spelbolagens storfavorit inför deltävlingen i Göteborg. Hon slutade sist och blev en rejäl missräkning. Här nedan sammanfattar spelbolagen helgen och ger även tips inför deltävling två i Skellefteå på lördag.
SPEL

Cirkusen Melodifestivalen 2009 är igång.

Och spelbolagen blev tagna på sängen när högoddsaren Emilia tog sig direkt till Globen i lördags.

Sportbladet Spel tog en genomgång med spelbolagen om den gångna Melodifestival-helgen och om de redan nu har hittat några guldkorn på lördag i Skellefteå.

Tre heta frågor till spelbolagen:

1) Storfavoriten Shirley Clamp floppade i Göteborg och högoddsaren Emilia gick direkt till finalen. Vad lär ni er av det?

2) Vad trodde era spelare inför deltävlingen i Göteborg?

3) Finns det några godbitar oddsmässigt inför lördagens deltävling i Skellefteå?

FAKTA

Så svarar spelbolagen:

Unibet:

1) – Svenska folket är obönhörligt hård, men rättvis i sin röstning och Shirleys låt kändes en aning platt (röstproblem?) medan Emilia hade ”kul” på scen. Sedan har vi lärt oss från tidigare år (se Carola/Andreas Johnson-floppen) att det inte bara är att ställa ut skorna, utan som stor favorit måste du leverera bättre än någonsin.

2) – Som de flesta andra; Shirley Clamp och Scotts, men spelen på Alcazar ramlade in på slutet. Svenska folket börjar lära sig; läser på, lyssnar, utvärderar och gör sina val.

3) – Lili & Susie och Måns Zelmerlöw. Lili & Susie prydde de flestas väggar under 80-talet och ryktet säger att det är en riktig discoflirt som kommer att avfyras till helgen. Måns för att han bara är...Måns.

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

Expekt:

1) – Att det alltid är öppet för överraskningar i Melodifestivalen. Det är en rejäl utmaning för våra oddssättare. Den andra förhandsfavoriten, Scotts, gick i alla fall vidare till andra chansen, men att Shirley Clamps låt skule floppa så rejält var oväntat. Emilia var en outsider och infriade dessa chanser.

2) – Alcazar fick flest spel tillsammans med Marie Serneholt. Emilia bedömdes också ha goda chanser och vi har ett gäng glada kunder där ute som spelade på henne till både 6,00 och 4,50 i odds som en av de två bästa.

3) – Måns Zelmerlöw ger sig in i leken och han är vår huvudfavorit att gå hela vägen och vinna finalen i Globen. Måns har en mycket stark låt och ska gå vidare, men det kan bli vidöppet om andraplatsen och där kan spelarna säkert fynda bland oddsen.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

bet365:

1) – Att svenska folket har god smak och att ingen sitter säkert i den här tävlingen. Det låg dock i luften då spelarna övergav Shirley Clamp helt under lördagen och hennes odds höjdes kontinuerligt ändra fram till det att tävlingen startade.

2) – Spelarna gjorde ett riktigt bra jobb då merparten av insatserna satsades på Scotts och Alcazar. Oddset på Alcazar mer än halverades under livesändningen och där gjorde de spelare som var tidigt ute ett riktigt klipp. Emilias skräll var dock ett bra resultat för oss då spelarna till skillnad från tittarna visade ett väldigt svagt intresse för henne.

3) – Måns Zelmerlöw och Markoolio är stora favoriter inför helgens deltävling. Letar man lite högre odds har vi har dock sett ett tidigt intresse för Jennifer Brown som kan spelas till sex gånger pengarna.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Paf:

1) – Det är svårt att dra lärdom av en sådan sak. Det var en total skräll. Kanske kan man inte lita på att de stora schlagernamnen lyckas i år. Lördagens resultat visar också att scenframträdandet har mycket stor betydelse. Ett tips till spelarna kan vara att hålla koll på bloggarna som bevakar repetitionerna.

2) – Många spelade på att Scotts och Shirley Clamp skulle gå direkt till finalen, trots de låga oddsen. Nästa gång vågar säkert fler satsa på artister med lite högre odds.

3) – Trots överraskningarna i lördags tror vi inte att det går att stoppa Måns Zelmerlöw till helgen. Hans låga odds gör förstås att flera andra artister har riktigt fina odds. Både Markoolio och Amy Diamond ger över två gånger pengarna tillbaka om de går direkt till final. Vi har redan tvingats sänka oddset på Lili & Susie kraftigt eftersom spelarna tror på dem. Kan bli nästa överraskning.

Kommentarer: Anders Sims, oddssättare.

Betway:

1) – Att spelarna har järnkoll på Melodifestivalen. Det var imponerade att se hur de krossade våra odds och pricksköt in spelen. Inför lördagens deltävling i Skellefteå måste vi vara på tårna hela veckan och hålla oss uppdaterade på hur spelarna agerar, annars finns risken att vi blir uppsnurrade på läktaren.

2) – Till skillnad från oss trodde spelarna inte alls på Marie Serneholt, vilket var helt rätt. Och även om vi visste att det var skrällvänligt så borde vi ha anat oråd när spelen på Emilia rusade i höjden. De sågade även Shirley Clamp som förhandsfavorit – hon var totalt ointressant som spelobjekt.

3) – Amy Diamond, Markoolio och Måns Zelmerlöw är favoriter i dagsläget, men det behöver ju absolut inte betyda något. Så ska jag försöka hitta eventuella skrällar säger jag Lili & Susies 80-talsdänga och eventuellt även Jennifer Brown, om hennes bidrag inte uppfattas som alltför sorgset. Båda bidragen betalar sig riktigt bra om de slår in.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

Ladbrokes:

1) – Vi fick se att det inte räcker att bara var känd utan det måste vara en stark låt samtidigt som du levererar i direktsändningen. Låtarnas styrka är något man ofta underskattar och det i kombination med en sprudlande entusiasm, scennärvaro a lá Emilia.

2) – Vi hade mest spel på Alcazar att gå vidare till Globen. Under live-spelen var det inte ett enda spel på Shirley Clamp att gå vidare direkt.

3) – Vi har inte satt oss ner ännu för att studera startfältet ingående men Markoolio och Måns Zelmerlöw känns starka. Markoolio är ju vår favorit som slutvinnare. Från de spel vi tagit så vill vi helst att Lili & Susie bommar.

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.