Så spelar experterna

I jakten på en plats i semifinalen av Tipsfajten

SPEL
Foto: bildbyrån, johanna reeder
slåss om två semifinalplatser Cesar Santin, bet365, Johan Mjällby, Unibet och Daniel Nannskog, Betway finns med i andra kvalomgången av Tipsfajten.
FAKTA

Cesar Santin, bet365:

Singelspelet:

Real Betis–Barcelona 2 (1,55)

Totalt odds: 1,55.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 155 kr.

Kommentar: Det är tufft att möta Barcelona under vilka förutsättningar som helst. Nu saknar Betis tre avstängda spelare, två är viktiga sådana, och då ska inte laget räcka till mot Messi och de andra stjärnorna i Barcelona.

Dubbelspelet :

Swansea–Fulham 1 (2,50)

Juventus–Sampdoria 1 (1,50)

Totalt odds: 3.75.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 375 kr.

Kommentar: Swansea har grym form och har hela Wales i ryggen här. Oddset på ettan är för högt om man ser till vinstchansen.

Juventus med klasspelarna Del Piero/Nedved har tappat lite på slutet, men missar inte ett sådant här läge. Jag tror att laget har fin chans.

Trippelspelet :

Real Betis– Barcelona 2 (1,55)

Swansea–Fulham 1 (2,50)

Juventus–Sampdoria 1 (1,50)

Totalt odds: 5,81.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 581 kr.

Kommentar: Se kommentarerna för singel- och dubbelspelen.

Johan Mjällby, Unibet:

Singelspelet:

Genoa– Fiorentina 1 (2,35)

Totalt odds: 2,35.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 235 kr.

Kommentar: Genoa är obesegrat hemma, åtta vinster och tre kryss. Milito giftig forward och Motta röjer på mittfältet. Fiorentina har visserligen tre raka segrar i ligan, men ser aningen slitet ut. Carmelo avstängd i detta toppmöte. Oddset är lockande och Genoa passerar ”La Viola” vid vinst.

Dubbelspelet:

Atletico Madrid–Getafe 1 (1,62)

Napoli–Bologna 1 (1,60)

Totalt odds: 2,59.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 259 kr.

Kommentar: Madridderby där hemmalaget ska vara starkast. Aguirre fick sparken, vilket gav effekt direkt mot Huelva. Atletico är normalt hemmastarkt och Getafe är väl svajigt. Aguero/Forlan avgör.

Napoli är grymt starkt hemma. Hamsik förmodligen inte spelbar, vilket är en försvagning. Trots det ska Bologna inte ha chans till poäng här. Di Vaio har näsa för mål, men är väl ensam i ett sårbart Bologna.

Trippelspelet:

Watford–Chelsea 2 (1,35)

Derby–Manchester United 2 (1,33)

Lyon–Le Havre 1 (1,22)

Totalt odds: 2,19.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 219 kr.

Kommentar: Chelsea kan inte fortsätta underprestera så kraftigt och har dessutom ingen resväg att prata om. Ska vara en säker bortavinst.

Manchester United vinner vilket lag Sir Alex än ställer ut på benen. Klasskillnad och Derby chanslöst.

Lyon jagar ligaseger och Le Havre på väg att bli avsågat. Källström & Co missar aldrig den här trean hemma på Stade de Gerland.

Daniel Nannskog, Betway:

Singelspelet:

Antalyaspor–Galatasaray 2 (1,65)

Totalt odds: 1,65.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 165 kr.

Kommentar: Har fått ett bra tips från mina gamla lagkompis Hasan Cetinkaya som spelar där nere. Han har järnkoll på Turkiska ligan. Den matchen är klar, det här är spiken.

Dubbelspelet:

Antalyaspor–Galatasaray 2 (1,65)

Parma–Grosseto 1 (1,65)

Totalt odds: 2,72.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 272 kr.

Kommentar: Jag känner mycket folk i Italien och har en kille jag lirat tillsammans med i Stabaek. Han i sin tur är bundis med en italiensk materialare som garanterar att Parma vinner. Den här är också helt klar, given, precis som singelspelet.

Trippelspelet:

Sirius–Edsbyn 2 (1,60)

Leicester–Swindon 1 (1,37)

Kaiserslautern–Ingolstadt 1 (1,50)

Totalt odds: 3,28.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 328 kr.

Kommentar: Edsbyn vinner på bortaplan, de är sjukt starka och helt klart bästa laget i bandysverige. Sirius har överpresterat hela säsongen och är chanslösa här.

Leicester är ett tips jag fått från Paul Balsom i landslaget. Det sista han sa till mig när vi skildes åt efter landslagssamlingen i veckan var att ”spela på Leicester Daniel, det måste du göra”.

Kaiserslautern är piskade att vinna för att vara med uppe i toppen av andradivisionen. De möter ett lag som du bara genom att lyssna på namnet hör att de inte är något hot. Kaiserslautern måste vara proffsiga och ta hem det här.

ARTIKELN HANDLAR OM