DOMEN: SÄMST I SCHLAGERN

Spelbolagen håller Lasse Lindh & Bandet som Skellefteås svagaste bidrag

Foto: lina boström-einarsson
slutar sist? Spelbolagen har utsett favoriterna i Skellefteå. Åtta spelbolag tror att Lasse Lindh & Bandet har startfältets svagaste bidrag.
SPEL

Förra lördagen skrällde det rejält i Melodifestivalen.

Det blev ett stort favoritfall för bland annat Shirley Clamp.

Hur går det i Skellefteå och hur ska du spela?

Spelbolagen ger dig tipsen som kanske gör dig rik.

Högst odds att nå finalen i Globen ger Lasse Lindh & Bandet – hos alla åtta spelbolag.

Frågorna till spelbolagen:

1) Vilka två bidrag går direkt till final enligt er?

2) Finns det någon förhandsfavorit som man bör vara försiktig med?

3) Hur spelar svenska folket i dagsläget?

Klicka på länken till höger för att se alla spelbolags odds.

FAKTA

Så svarade spelbolagen:

bet365:

1) – Måns Zelmerlöw är det givna valet då han är både vår och spelarnas stora favorit. Det är dock väldigt svårt att förutse den andra finalisten och vi kan inte skilja mellan Markoolio, Amy Diamond och Lili & Susie som alla kan spelas till samma odds.

2) – Markoolios odds fortsätter att öka och han blir allt mindre populär bland spelarna för varje dag som går. Vi tror att han är en favorit i fara.

3) – Trots det stora favoritskapet och därmed låga oddset är Måns Zelmerlöw fortsatt mycket populär bland spelarna. Bland de övriga har vi tagit mest spel på Lili & Susie som nu är spelarnas favorit att kvala in till finalen tillsammans med Måns.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Unibet:

1) – Måns Zelmerlöw och Lili & Susie. Måns är en del av svenska folkhemmet numera och får den yngre målgruppens röster. Lili & Susie är vårt ”stallskrik”. Det ryktas om en toksvängig discodänga och visst är det alltid kul med lite revival. Vi som upplevde ”Oh Mama-hysterin” för ett otal antal år sedan vet var vi kommer att lägga våra röster...

2) – Amy Diamond kan hamna i ett slags vakuum i år. En grym sångerska, men den yngre målgruppens röster tror vi hamnar på Måns och ja; vilka röster ska hon få då...?

3) – Svenska folket tycker det är kul med schlager-SM – moneytainment i kvadrat och vårt utbud med flertalet mängder specialer har verkligen varit framgångsrikt.

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

Svenska Spel:

1) – Måns tillsammans med Lili & Susie är mest sannolikt enligt oss, men oddset på den kombinationen är också därefter. Letar man efter högre odds kan Jennifer Brown eller Cookies'n Beans vara två alternativ.

2) – Det har snackats mycket om både Markoolio och Amy Diamond på förhand, men efter torsdagens repetitioner känns de båda allt längre från Globen. Markoolio har mycket humor i sitt framträdande där han bland annat driver med Dima Bilans vinnare i fjol, men vi tror inte det räcker. Amys bidrag känns inte lika vasst som hennes ”Thank you” och det är stor risk att publiken blir besviken.

3) – Omsättningen är enormt hög så här tidigt med tanke på att folk inte har hört låtarna än. Kombinationen Måns/Lili & Susie är populärast hittills, men vi förväntar oss att spelet sprider ut sig ordentligt då folk kunnat lyssna på radio och webben.

Kommentarer: Johan Elevant, oddssättare.

Expekt:

1) – Måns Zelmerlöw känns given, sedan gäller det att hitta öppningen bland de andra i startfältet och Markoolio till 2.90 kan vara ett sunt spel med sin populära folklighet.

2) – Lili & Susie kan fastna i favoritfällan denna gång. Det är läge för överraskningar bakom Måns.

3) – Favoriten gäller, Måns Zelmerlöw. Sedan är det spel på nästan alla utom Lasse Lindh & Bandet som väldigt få verkar tro på.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

Paf:

1) – Det är en mycket stor skräll om Måns Zelmerlöw inte går direkt till final. Sedan är det öppet, men vi tror att han får sällskap av Amy Diamond. Vi vill höja ett varningens finger för Cookies'n Beans.

2) – Markoolio! Vi är vana att höra honom sjunga trallvänliga pop-schlagers, men nu sjunger han en ballad. Det finns stor risk att folk blir besvikna och att det blir platt fall för Markoolio.

3) – Det finns ett enormt intresse för Lili & Susie och vi har fått sänka deras odds rejält. Trots att oddset nu är nere på 3,00 fortsätter spelarna att satsa pengar på systrarna.

Kommentarer: Anders Sims, oddssättare.

Betway:

1) – Måns Zelmerlöw är given i toppen och känns nästan klar för Globen. Han går hem i alla läger och låten är en fortsättning på hans tidigare hitlåtar. Han har segerreceptet klart. Bakom honom blir tror att det står mellan Markoolio, Amy Diamond och möjligtvis Lili & Susie.

2) – Jag vet inte varför men just inför årets upplaga av festivalen känns Amy Diamond passé. Hon måste tampas med både Markoolio och Zelmerlöw om de yngre tittarnas röster och i den matchen finns risken att hon glöms bort.

3) – Väldigt många tror på Lili & Susie. Oddsen störtdök under torsdagen men trots det fortsätter spelen att rulla in. Givetvis är Zelmerlöw storfavoriten som spelas mycket och även Markoolio får en hel del spel.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

Ladbrokes:

1) – Måns Zelmerlöw är den största förhandsfavoriten av alla i deltävlingarna och på förhand ser det säkert ut att vi får se honom som en av dem som går vidare. 2008 gick Amy Diamond direkt till final och hon har nog en ha en bra chans att nå finalen.

2) – Markoolio är fältets mest folkkära artist och han kommer få mycket röster vilket gör att han är en stark utmanare till Amy Dimond och Måns Zelmerlöw. Vi ska dock inte helt räkna bort outsiders som Lili & Susie och hårdrockarna i H.E.A.T. som mycket väl kan skrälla och få en fripass till finalen.

3) – Spelarna tror på Molly Sandén som totalvinnare av Melodifestivlen. I omgång två i Skellefteå är spelarna ense med oss om att Måns är en av dem som gå vidare. Vad vi helst inte vill se är att Lili & Susie vinner finalen i Globen, då förlorar vi stora belopp.

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.

Betsson:

1) – Måns är storfavorit till finalplatsen. Det skulle vara mycket överraskande om han inte gick dit. Han har efter sin ”Iidol-karriär” mynnat ut till att bli Måns med hela folket, därför är han en klar favorit på lördag.

2) – Markoolio med sin lite charmiga stil fångar nog en del röster men samtidigt är det nog så att hos vissa går han inte alls hem. Så ett litet varningens finger för honom.

3) – I dagsläget tror många spelare att Lili & Susie ska göra en bejublad comeback och ta sig till final.

Kommentarer: Thomas Bertilsson, PR-ansvarig.