”Låten har ingen riktig vinnarstämpel över sig”

Spelbolagen har delade meningar om Lili & Susies chanser att nå finalen

Foto: lina boström-einarsson
tar sig till globen? Det råder delade meningar om Lili & Susies storhet i Melodifestivalen. En del spelbolag tror att de har en given plats i finalen, medan andra inte tror på dem alls.
SPEL

Hur kommer det att gå för Lili & Susie i ”Andra chansen”?

Vad blev spelbolagen sura på i helgen?

Här svarar de i en enkät som sammanfattar Melodifestivalens andra deltävling och samtidigt blickar framåt mot Leksand och deltävling nummer tre.

Frågorna till spelbolagen:

1) Förhandsfavoriterna Lili & Susie missade finalen. Hur bedömer ni deras chanser i ”Andra chansen”?

2) Var det något resultat som inte gjorde er glada i helgen?

3) Finns det redan nu några guldkorn att hitta inför lördagen?

FAKTA

Så svarade spelbolagen:

bet365:

1) – Vi tror att de har en mycket god chans att ta sig till final. Lili & Susie är nu våra oddsfavoriter att gå vidare från ”Andra chansen”.

2) – Så gott som alla spelade på att Måns skulle gå direkt till final och det var ett dåligt resultat för oss. I övrigt var det en bra deltävling för oss som spelbolag då vi hade mycket spel på Lili & Susie under lördagen och på Markoolio sedan tidigare. Vi såg även ett stort intresse för livespelet som ökade kraftigt.

3) – Det är ofta svårbedömt tidigt i veckan vilket vi sett bevis på i de två första deltävlingarna. Våra kunder har dock visat intresse för E.M.D. och Molly Sandén som är stora favoriter att kvala in direkt till finalen.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Unibet:

1) – Lili & Susies låt var riktigt bra, men vem vill hamna i en duell med hela svenska folkets Måns Zelmerlöw? I ”Andra chansen” står sig Lili & Susie gott. En fräsch och bra låt.

2) – Vi tycker resultatet överlag var väntat med framförallt storfavoriten Zelmerlöw till final. Sedan var det riktigt kul med H.E.A.T..

3) – Det ska bli spännade att ta del av stjärnskottet Molly Sandén mot garvade lirare som E.M.D. och BWO. Du vet att Bard alltid levererar starka låtar. Månne Molly och BWO till final?

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

Svenska Spel:

1) – Bra! Man ska ha i åtanke att Lili & Susie gick vidare till ”Andra chansen” från ett väldigt starkt startfält. Att de skulle rå på Måns var inte så sannolikt, och då fanns det bara en plats kvar att slåss om.

2) – Att Lili & Susie inte tog sig direkt till final – vi hade tidigt tagit ganska klar ställning för systrarna. Att H.E.A.T. tog sig dit i stället var bra, men inte lika bra som om Lili & Susie hade gjort det. Å andra sidan sitter vi med en stor risk på ”Show me heaven” som slutsegrare, så det var ju ganska skönt att två bidrag visade sig starkare i lördags.

3) – Nej, inte ännu eftersom spel måste relateras till odds och dessa släpper vi onsdag kväll. Däremot ryktas det om att Molly Sandén ska ha en riktigt bra låt, men om det stämmer lär oddsen bli därefter också.

Kommentarer: Johan Elevant, oddssättare.

Expekt:

1) – Det blir vidöppet och Lili & Susie har en utmaning framför sig. Deras låt har ingen riktig vinnarstämpel över sig.

2) – Nja, det var en godkänd kväll för oss. Måns Zelmerlöw levde upp till favoritskapet men utbetalningen blev inte så stor med hans låga favoritodds.

3) – Vi laddar upp med heta odds som vanligt – kunderna kommer säkert att hitta några guldkorn.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

Betway:

1) – Relativt goda, för att inte säga riktigt bra. Hade de fått möta någon annan än Måns Zelmerlöw i duellen så tror jag Lili & Susie redan varit klara för Globen. Jag tror publiken gillar att de gör sin grej på samma sätt som de alltid gjort. De blir livsfarliga i ”Andra chansen”.

2) – Måns Zelmerlöws jordskredsseger var självklart inte optimal för oss. Rent spel- och insatsmässigt var han tidernas största schlagerfavorit och spelarna var helt säkra på sin sak. Han blir storfavorit och lågoddsare även i Globen.

3) – Även om ballader inte tycks gå hem hos tittarna i år så tror jag att Molly Sandén kan överraska på lördag. Utstrålningen och hennes fantastiska röst kommer att flyga genom rutan och trollbinda tittarna. I övrigt tror jag på säkra kort som BWO och eventuellt även E.M.D.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

Betsson:

1) – Lili & Susie går hem hos den lite äldre publiken men det blir svårt för dem att nå hela vägen i ”Andra chansen”. En tredjeplats kommer de att sluta på.

2) – Nej, resultaten var bra. Det var en spännande deltävling och tittar man på hur våra kunder placerat sina vad var det inte bara favoriterna som gick vidare.

3) – Molly Sandén är en klar Betsson-favorit inför lördagens tävling, dock i stark konkurrens med BWO och E.M.D.

Kommentarer: Ebba Ljungerud, marknadschef.

Paf:

1) – Vi tror att svenska folket vill ha åtminstone en gammal hederlig svensk schlager med i Globen. Så som det var förr. Lili & Susie är självklara vinnare i ”Andra chansen”. Låten sitter som en smocka.

2) – Visst förlorade vi en del pengar på att H.E.A.T. tog sig till finalen. Men samtidigt unnar vi gärna de kunder som hade satt en slant på hårdrockarna en fin vinst.

3) – Mikael Rickfors är en eventuell skräll som kan ge klirr i kassan. Han var en jätte på 80-talet och är inte bortglömd. BWO kan floppa. Vi tror på E.M.D. och Molly i final.

Kommentarer: Anders Sims, oddssättare.

ARTIKELN HANDLAR OM