Stjärnorna som kan bli VM-spelare i vår

Här är oddsen för att Zetterberg, Sundin med flera spelar VM med Tre Kronor

Foto: ap
kommer inte Mats Sundin och Henrik Zetterberg är två spelare som ett spelbolag inte tror kommer till VM i Schweiz.
SPEL

Tvillingarna Sedin, Mats Sundin och Henrik Zetterberg.

Det är några av de svenska NHL-stjärnorna som Tre Kronor kan glömma i VM.

Det är i alla fall vad spelbolaget Unibet tror.

Så här stor är sannolikheten att elva stjärnor finns med i världsmästerskapen i Schweiz som inleds 24 april, enligt oddsen.

FAKTA

Kommer de vara med i VM?

Daniel Alfredsson:

”Kommer om Ottawa missar slutspel vilket det ser ut som, har varit skadefri och finns motivationen är han given i ett VM-lag, frågan är om han vill”.

Ja: 1.85. Nej: 1.85.

Anton Strålman:

”Har två lysande VM-turneringar bakom sig (bäste målgörande back i förra VM tillsammans med Mike Green) och trots bristande speltid i NHL borde han bidra i Tre Kronors försvar”.

Ja: 1.55. Nej: 2.30.

Tobias Enström:

”Efter ett lite sämre andra-år i NHL med större konkurrens hos Atlanta har poängskörden stannat av lite och vi tror inte han kommer dyka upp i ett VM-lag”.

Ja: 6.00. Nej: 1.10.

Patrik Berglund:

”Går emot en lysande rookiesäsong som borde ge honom chansen. Han är dock oprövad i landslaget och skadedrabbad vilket minskar hans chanser”.

Ja: 2.15. Nej: 1.62.

Henrik Zetterberg:

”Detroit kommer gå så pass långt att det inte kommer bli aktuellt samt att om den skadedrabbade Henrik skulle tacka ja skulle det kosta förbundet att försäkra honom med hans nya kontrakt”.

Ja: 25.00.

Daniel Sedin:

”Känns just nu som att Vancouver kommer klara att behålla sin slutspelsplats vilket så klart minskar chansen för spel i VM. Det blir dock en tuff uppgift att överleva en första runda för Vancouver i slutspelet och möjligen kan han dyka upp senare”.

Ja: 2.60. Nej: 1.42.

Henrik Sedin:

Se kommentar ovan.

Mats Sundin:

”Samma slutspelsvilkor som Sedinarna men finns verkligen motivationen där för ett VM? Det tror inte vi, dock ett OS i Vanvouver som lockar”.

Ja: 9.00. Nej: 1.03.

Henrik Lundqvist:

”Given etta i vilket lag som helst, åker Rangers ur Stanley Cup kommer nog samtalet men mycket tveksam att det blir något VM i år”.

Ja: 6.00. Nej: 1.10.

Markus Näslund:

”Kommer nog gå till slutspel och även om de åker ur i första rundan tror vi ”Mackan” gjort sitt i Tre Kronor”.

Ja: 25.00.

Loui Eriksson:

”Han har vaknat till i NHL. 26 mål på 55 matcher så här långt och tar sig inte Dallas till slutspel eller åker ur tidigt borde han vara given”.

Ja: 3.00. Nej: 1.33.

Kommentarer och odds: Andreas Slätt, Unibet.