”Först nu får han lite motstånd”

Sandebäck tycker att Mjällby fått en enkel resa fram till finalen av Tipsfajten

Foto: ulf höjer, johanna reeder
vem vinner? Ulrik Sandebäck, Sportbladet och Johan Mjällby, Unibet möts i helgens final av Tipsfajten.
SPEL

Ulrik Sandebäck, Sportbladet mot Johan Mjällby, Unibet.

Där har ni finalparet i Sportbladet Spels tipstävling Tipsfajten.

En av dem kommer bli bäst – vem blir det?

Sandebäck om vad han tycker om Mjällby som tippare...

– Det lyser som vanligt klass över Mjällby. Inget snack om saken. Men han har ändå haft en enkel väg till finalen, först nu han får lite motstånd.

Mjällby om vad han tycker om Sandebäck som tippare...

– Ulrik har visat sig vara i storform och bär naturligtvis favoritskapet. Att han är skicklig och en svår motståndare står utom allt tvivel. Men det är inte heller speciellt överraskande med tanke på att han antagligen lägger ner mer tid än sina motståndare. Träning ger resultat...

Sandebäck om hur han laddat under veckan...

– Ska jag vara helt ärlig så funderade jag på lämna WO. Datorn har kraschat (hemskt) och så ligger jag hemma och är sjuk. Men spelformen är ändå klart godkänd Hull och CSKA Moskva var två sköna vinnare i torsdags.

Mjällby om hur han laddat under veckan...

– Jag har jobbat och fokuserat på Champions League. Att analysera fotboll taktiskt är min styrka och förhoppningsvis hjälper det mig att välja rätt lir.

Sandebäck om vad som gör honom till vinnare av Tipsfajten...

– Med mina förutsättningar vet jag egentligen inget som talar för mig. Möjligen det faktumet att mina totalt 600 satsade kronor i fajten nu är uppe i runt 1 500. Fast gamla meriter betyder väl inget i ett sådant här läge.

Mjällby om vad som gör honom till vinnare av Tipsfajten...

– Har faktiskt varit rätt missnöjd med mitt utfall så här långt. Tycker jag varit rätt ute oftast utan att få in fullträffarna. Bättring krävs om jag ska kunna besegra Ulrik. Men en final är ingen serie och visst kan Mjällby skrälla om jag väljer rätt.

FAKTA

Så spelar finalisterna:

Ulrik Sandebäck, Sportbladet:

Singelspelet:

Kalla–Steira 1

Odds: 1,60. (Svenska Spel)

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 160 kr.

Kommentar: Jag tyckte Kalla såg ruggigt bra ut även i sprintern. Hade tagit medalj (silver?) om hon bara hade stått upp. Sedan såg hon ut som en uppretad tiger i stafetten. Nu väntar tre mil på skate och jag är övertygad om att Kalla är långt framme, jag tror faktiskt hon tar guldet (klart spelvärt till 4,00 hos Svenska Spel).

Dubbelspelet:

Sheffield United–Birmingham 1

Odds: 2,40 (Unibet)

Chelsea–Wigan 1

Odds: 1,33 (Unibet)

Totalt odds: 3,19.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 319 kr.

Kommentar: Birmingham kan vara det mest överskattade laget i Championship. Har flera tunga skador på forwards och saknar nu dessutom två avstängda mittfältare (Lee Bowyer/Sebastian Larsson)

Guus Hiddink har fått en kalasstart som ny manager för de blå. Har här en perfekt uppgift för att förlänga segersviten. Stark etta.

Trippelspelet:

PSV–Heerenveen 2

Odds: 5,50 (bet365)

Chelsea–Wigan 1

Odds: 1,29 (bet365)

Everton–WBA 1

Odds: 1,50.

Totalt odds: 10,64.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 1 064 kr.

Kommentar: Den holländska ligan är inte mycket bättre än allsvenskan och PSV är inte alls som förr. Viktor Elms Heerenveen är bra och ska vinna en sådan här match fler än var femte gång. Därmed blir oddset 5,50 klart spelvärt till en låg insats.

Everton och Chelsea har perfekta uppgifter. Två sunda ettor.

Johan Mjällby, Unibet:

Singelspelet:

Werder Bremen–Bayern München 2

Odds: 2,40.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 240 kr.

Kommentar: Två lag med dunkel form. Bremen är utan seger i sista fyra ligamatcherna. För många kvalitetsspelare underpresterar och elfteplats en stor besvikelse. Bayern imponerar inte i Bundesliga, men var stabilt i Champions League. Denna match passar Bayern, då Bremen satsar offensivt och inte har alla spelare på försvarssida. Klinsmanns gäng måste börja vinna om inte guldet ska försvinna... Bremen bör vara mer slitet efter skrällvändningen i Milano.

Dubbelspelet:

Hertha Berlin–Borussia Mönchengladbach 1

Odds: 1,57.

Manchester United–Tottenham 1

Odds: 1,67.

Totalt odds: 2,62.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 262 kr.

Kommentar: Hertha väldigt hemmastarkt. Tagit 26 av 33 möjliga poäng här. Starka målskyttar i Cicero, Pantelic och Voronin. Helt klart med i guldjakten och oddset frikostigt. Mönchengladbach jumbo med katastrofförsvar. Bortaspelet kasst värre och endast en seger sista 9 ligafajterna.

Ligacupfinal där Man United bara ska vinna. Manager Ferguson har en grym vinnarskalle och vädrar en trofé. Oavsett startelva får han ut framträdanden av yppersta klass. Spurs är regerande mästare, men består av för många spelare som viker ned sig. Oddset är oväntat högt i mina ögon och jag tackar för det.

Trippelspelet:

Arsenal–Fulham 1

Odds: 1,42.

Everton–West Bromwich 1

Odds: 1,50.

Celtic–St Mirren 1

Odds: 1,22.

Totalt odds: 2,59.

Instas: 100 kr. Möjlig vinst: 259 kr.

Kommentar: Gunners har fyra raka kryss och målskyttet skralt. 12 utan torsk i ligan och försvarsspelet stabilt. Men jag tycker laget är på uppgång och Diaby är att föredra framför Song på mittfältet. Hoppas att Nasri börjar dirigera än mer och vikarierar i Fabregas-rollen. Jakten på Villa måste intensifieras med segrar och kommer här. Fulham grymt försvarsstarkt, men bortaspelet uselt. Ingen seger och bara sex inspelade poäng utanför Craven Cottage.

Everton är i bra form och har bara en förlust sista tio ligafajterna. Klar vinstchans hemma på Goodison mot jumbon WBA. Arteta visserligen borta säsongen ut, men Cahill i praktslag. West Brom är usla på bortaplan och är inte cyniskt nog för att överleva 90 minuter mot ett tungt Everton.

Mitt favoritlag utanför Sverige, Celtic, måste och ska bara göra processen kort mot St Mirren. Tappar sällan poäng hemma och bara seger räknas i guldkampen mot Rangers.