”Agnes är het som ett strykjärn”

Idol-stjärnan är storfavorit i Malmö enligt spelbolagen - därför går hon till final

Foto: Peter wixtröm
SPEL

Melodifestivalens sista deltävling avgörs i helgen. Spelbolagen har utsett sina favoriter.

Här nedan svarar de på tre vassa frågor inför Melodifestivalens sista deltävling i Malmö.

Frågor till spelbolagen:

1) Vilka två artister går direkt till Globen?

2) Vad tror era spelare?

3) Finns det någon favorit som riskerar platt fall?

FAKTA

Så svarade spelbolagen

bet365:

1) – Vi tror att Sarah Dawn Finer och Anna Sahlene tillsammans med Maria Haukaas Storeng går vidare direkt till final. De kommer dock möta tufft motstånd av Thorleifs och Agnes och vi ser fram emot en spännande deltävling.

2) – Våra spelare tror i första hand på favoriten Sarah Dawn Finer. De har även visat ett stort intresse för Thorleifs och Agnes som utmanar de två favoriterna.

3) – Det här är på förhand en mycket öppen deltävling och då vi inte har någon jättefavorit kan allt hända. Det skulle inte vara en stor överraskning för oss om förhandsfavoriten Sarah Dawn Finer missar att kvala in till finalen.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Unibet:

1) – Det blir nog ytterligare en “Idol-touch” (E.M.D. förra veckan) på programmet, då vi tror Agnes har fin chans. Schyst låt och Agnes har de yngre rösterna. Jag vill varna kraftigt för Thorleifs. Dansband ligger i tiden och låten är klart spännande för den genren. Duon Sahlene & Haukaas Storeng känns precis som våra odds i nuläget säger också trolig. Sarah Dawn Finer smyger tätt bakom, men vi har lite känsla för att det kan bli ”flopp” á la Shirley Clamp.

2) – Så här långt verkar det vara ”favoritkepsen” på bland spelarna, men även outsidern Malena Ernman (La Voix) har fått sig några klick. Påminner lite om den oförglömliga ”Nattens Drottning” med Haakon Pedersen. Kan skrälla!

3) – Som jag redan nämnde i första svaret är vi lite tveksamma till Sarah Dawn Finers chanser. Svenska folket svek Shirley Clamp tidigare och mycket tyder på att Sarah Dawn Finer kommer med ett framträdande i samma division. Det kan mycket väl bli ett nytt platt fall...

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

Expekt:

1) – Det är extremt jämnt och det är upplagt för överraskningar, men vi tror att Sarah Dawn Finer och Agnes fixar detta.

2) – Det är den mest öppna tävlingen hittills. Våra fem huvudfavoriter får nästan lika mycket spel och alla ligger mellan 1.65 och 3.00 i odds: Anna Sahlene och Maria Haukaas Storeng, Sarah Dawn Finer, Agnes, Thorleifs och Star Pilots. Detta blir ett drama!

3) – Thorleifs. Det kan bli raka vägen till dansbandssalongerna igen!

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

Svenska Spel:

1) – Sarah Dawn Finer och Thorleifs är favoriter hos oss.

2) – Thorleifs var populära inledningsvis, men nu är det ganska spritt.

3) – Agnes låt är nog inte lika stark som man hade trott på förhand.

Kommentarer: Henrik Modén, oddssättare.

Betway:

1) – I mina ögon är det upplagt för att Agnes och Malena Ernman ska ta sig direkt till Globen, med Sahlene/Haukaas Storeng som outsiders. Malena Ernmans bidrag är någon form av mixad pop-opera och sticker ut rejält från övriga bidrag, vilket jag är övertygad om faller tittarna i smaken. Agnes är debutant i sammanhanget men levererar alltid låtar som etsar sig fast.

2) – Agnes är het som ett strykjärn, och bakom henne är det spelmässigt jämnt mellan Ernman och firma Sahlene/Haukaas Storeng.

3) – Jag tror att antingen Thorleifs eller Sarah Dawn Finer floppar och missar avancemanget. Båda är starka namn men tittarna röstar sällan vidare två bidrag som känns som gammal skåpmat, och dessa två bidrag har vi definitvt hört förr. Någon av dem går säkerligen vidare till antingen Globen eller andra chansen, men knappast båda.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

Betsson:

1) – Lördagens startfält är inte helt lätt att tippa. Sarah Dawn Finer har fått goda recensioner på genrepen och verkar inte ha lämnat något åt slumpen i sina förberedelser. Hon kommer dock att få en hård fight med Agnes som ställer upp med en låt i discogenren. Anna Sahlene och Maria Haukaas kommer också vara framme och nosa på en finalplats i sin gungiga duett, dock räcker det bara till en andra chansen.

2) – Vi har haft vårt mesta spel på Sarah Dawn Finer. Agnes och Anna Sahlene har haft lite spel men inte alls lika mycket som Sarah.

3) – Malena Ernman debuterar i melodifestivalen med en popopera. Även om hon har en ljuv stämma så har låtar av denna karaktär inte visat sig särskilt framgångsrika genom åren. Therese Andersson ställde upp med något liknande i fjor men åkte ut ganska tidigt i andra chansen.

Kommentarer: Thomas Bertilsson, PR-ansvarig.

Paf:

1) – Man blir ganska förvirrad av den information som kommit fram hittills. Thorleifs ska ha en riktig hit, men räcker det till en finalbiljett? En gissning är att Sarah Dawn Finer går vidare med sin starka ballad och att Agnes popularitet bär henne till Globen.

2) – Spelet är ganska spritt. Men det har kommit mycket spel på Thorleifs och Sarah Dawn Finer.

3) – Maria Haukaas Storeng & Anna Sahlene var förhandsfavoriter tack vare sina tidigare schlagermeriter. Duon riskerar nu platt fall i det här brokiga sällskapet.

Kommentarer: Anders Sims, oddssättare.