Ligaseger för Real ger dubbla utbetalningar

Spelbolaget trodde La Liga var avgjord - betalade ut vinster på Barca-seger

Foto: ap
Vem vinner? Real Madrid är i dagsläget fyra poäng efter Barcelona som såg ut att ha säkrat ligatiteln efter 20 omgångar. Nu är det ovisst vem som vinner.
SPEL

Barcelona hade redan vunnit La Liga.

Det trodde spelbolaget och betalade ut miljonbelopp till de kunder som spelat på dem som ligasegrare. Men Real Madrid är nu bara fyra poäng efter och har vittring på titeln.

– Vi tog rätt beslut då och står självklart för det, säger Dan Vikman, informationschef på Expekt

Har du tippat Barcelona som ligasegrare och redan fått vinsten utbetald?

Då kan du skatta dig lycklig.

Det som spelbolaget redan trodde var klart är långt i från avgjort.

Barcelona var efter 20 omgångar 12 poäng före Real Madrid. Expekt trodde titeln var i hamn för katalanerna och valde att redan i januari betala ut vinsten till de som spelat på objektet.

Formsvacka för Barca

Men formsvacka hos Barcelona och fortsätta segrar för Real gör att avståndet nu bara är fyra poäng mellan dem när 25 omgångar är spelade.

– Vi tog rätt beslut då och står självklart för det. Ligan såg avgjord ut när Barcelona ledde med 12 poäng. Vi har redan betalat ut vinsterna som uppgår till miljonbelopp, säger Dan Vikman, informationschef på Expekt.

Är ni lika säkra nu på Barca-titel?

– Vi tror fortfarande på Barcelona. Det som händer nu är en tillfällig formsvacka, som vi kalkylerade med när vi bestämde oss för att betala ut pengar till de som tippat dem som ligavinnare. Snart måste Real förlora och då tror jag att Barcelonas segermarginal blir runt tio poäng till slut.

Men skulle Real vinna ligan blir det dubbel utbetalning?

– Stämmer. Men det känns bara roligt att kunna glädja fler spelare. Vi märker nu att många passar på att spela på just Real som ligasegrare, säger Vikman.

FAKTA

Så har oddsen förändrats:

Före säsongen hade Expekt Real Madrid som favorit att vinna spanska ligan till 1.70 medan Barcelona stod i 2.35 i odds. I mitten av januari gav Real Madrid hela tolv gånger pengarna medan Barca gav 1.04.

Nu har Expekt stängt spelet på ligavinnaren i Spanien då de redan har betalat ut på Barca. Men viktigt att påpeka är att tidigare vinnarspel på lagen, förutom Barcelona, lever tills ligan är avgjord.