Glöm landslaget, Goitom

Spelbolaget tror inte på succémannen i VM–kvalet

SPEL

Två nya mål i helgen för Valladolid. Lars Lagerbäck öppnar nu dörren för Henok Goitom i landslaget.

Men något VM-kval mot Portugal i slutet av mars kan han glömma, enligt oddsen.

– Jag tvivlar på att Lagerbäck vågar gambla med nya namn inför en så viktig match, säger Fredrik Essevad på Betway.

Foto: lennart månsson
Het i La Liga Två nya ligamål i helgen. Men att Henok Goitom tas ut till VM-kvalet mot Portugal i mars är föga troligt enligt spelbolaget Betway.

Henok Goitoms succé i La Liga fortsätter. I helgen blev det två nya mål för Valladolid i bortamatchen Recreativo Huelva.

Totalt åtta ligamål hittills gör att förbundskaptenen Lars Lagerbäck nu öppnar dörren för anfallaren i landslaget.

”Borde vara given”

I VM-kvalet mot Portugal den 28 mars är Zlatan Ibrahimovic avstängd. Dessutom har Johan Elmander haft skadeproblem och formen på Henrik Larsson och Markus Rosenberg är osäker.

Det borde öppna för Goitom. Eller?

– Med tanke på Zlatans avstängning, och det faktum att Henke är matchotränad, så borde Henok vara given som en av fem forwards. Det är en väldigt intressant anfallare med bra fysik, näsa för mål och som dessutom är i högform till skillnad från många av hans konkurrenter, säger Fredrik Essevad, informationsansvarig på Betway.

Bristande rutin

– Det som givetvis talar emot Goitom är hans bristande A-landslagsrutin. Jag tvivlar på att Lagerbäck vågar gambla med nya namn inför en så viktig match. Det skulle vara helt logiskt om han får chansen, men jag är osäker om så blir fallet.

Oddsen talar också emot att succésvensken. Att han tas ut till kommande VM-kvalmatch kan nu spelas till 3,75 gånger pengarna.

FAKTA

Så säger oddsen:

Blir Henok Goitom uttagen till Sveriges VM-kvaltrupp mot Portugal?

Ja 3.75

Nej 1.25

Odds från Betway.

ARTIKELN HANDLAR OM