AIK och Leksand på väg mot elitserien

Spelbolag tror inte på elitserielagen i kvalserien

Foto: carolina byrmo, lasse allard
Mot elitserien Årets upplaga och kvalserien är het. De allsvenska lagen AIK och Leksand ska nu på allvar utmana Rögle och Södertälje och spel i elitserien. Även Västerås och Växjö har skrällpotential. Det är upplagt för stor dramatik.
SPEL

Årets upplaga av kvalserien är stekhet. Sex lag gör upp om två attraktiva platser till elitserien.

Men vilka får fira och vilka för börja om i allsvenskan?

– Leksand och AIK känns otroligt starka i år. Det brukar vara svårt för elitserielagen att tända om på nytt efter en dålig säsong. Vårt tips är att Leksand och AIK går upp i elitserien, säger Andreas Gillberg på Ladbrokes.

Här nedan svarar spelbolagen på tre heta frågor inför kvalserien.

Frågorna till spelbolagen:

1) Vilka två lag går till Elitserien?

2) Vad tror era spelare och hur hett är kvalserien bland dem?

3) Vilket lag kan överraska och finns det någon favorit som riskerar floppa?

FAKTA

bet365:

1) – Vi tror att Södertälje och Rögle klarar sig kvar i Elitserien även om vi förväntar oss en mycket jämn kvalserie. Favoriterna utmanas i första hand av Leksand och AIK.

2) – Våra spelare visar ett stort intresse för kvalserien och så här långt har Södertälje varit det mest populära laget. Vi har även tagit mycket spel på Leksand och AIK som har många anhängare.

3) – Vi tror inte på någon stor överraskning utan räknar med att de fyra mest betrodda lagen gör upp om det. Letar man efter en negativ överraskning tror vi att Leksand är det lag som riskerar att göra sina supportrar mest besvikna.

Kommentar: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Unibet:

1) – Rögle som väldigt knappa favoriter tätt följda av Leksand, Södertälje och AIK.

2) – Våra spelare verkar tro på att Södertälje ska klara sig kvar och under fjolåret var det bra drag kring kvalserien så vi hoppas det håller i sig även i år.

3) – Växjö eller VIK skulle kunna vara "årets Rögle" och ställa till det för de fyra topptippade lagen.

Kommentar: Andreas Slätt, marknadschef.

Svenska Spel:

1) – Vi tror att Leksand och Södertälje går upp men med Rögle som första utmanare

2) – Leksand är alltid betrodda men även AIK. Det är två lag som ligger många varmt om hjärtat med stor supporterskara. Elitserielagen är ej lika betrodda för tillfället.

3) – AIK är väl laget som kan snuva två av redan nämnda lag och ta en elitserieplats, Västerås och Växjö får svårt men kanske kan skrälla i enstaka matcher. Om något av nuvarande elitserielag missar så är det givetvis en flopp. Kom ihåg dock att Rögle ifjol endast var femterankade innan kvalserien, nu går man in som en av favoriterna med stor press på sig.

Kommentar: Stefan Österberg, oddssättare.

Betway:

1) – I år tror jag att båda elitserielagen håller sig kvar, vilket inte hör till vanligheterna. Södertälje går in i kvalserien med positiva vibbar från avslutningen på elitserien, plus att de har ett ganska starkt lag. Rögle har spelat förhållandevis stabilt under hela säsongen och deras förstafemma håller hög klass i jämförelse med övriga förstalinor i kvalet.

2) – Det är extremt bra tryck på kvalserien och hittills är intresset lika stort som för SM-slutspelet. Spelarna litar på Rögle och därefter tror många på Leksand, tätt följt av Södertälje. Trillar även in ett och annat AIK-spel.

3) – Får AIK en bra start och lyckas bibehålla deras fina defensiv så tror jag de kan överraska. Hovet kan bli kvalserielagens mardrömsarena. Angående årets flopp så har Leksand ett riktigt bra lag och egentligen tror jag de kan utmana om en elitserieplats, men samtidigt är Leksand 2000-talets stora loser-gäng inom svensk ishockey. Förlorarstämpeln kan vara svår att gnugga bort från leksingarnas matchtröjor.

Kommentar: Fredrik Essevad, informationsansvarig.

Betfair:

1) – Jag tror på Leksand och Södertälje. Leksand har visat elitserieklass hela säsongen och Södertälje avslutade serien på ett lovande sätt.

2) – Kvalserien är het men tyvärr är inte marknaden uppe i skrivande stund.

3) – Jag tror att Västerås kan bli jobbiga att möta. Rögle är den klara flopprisken, dem avslutade serien svagt och jag tror att de kommer in i serien i mentalt underläge.

Kommentar: Klas Winberg, Sverigechef.

Betsson:

1) – Leksand och Rögle

2) – Våra spelare tror mycket på Leksand. Under seriespelet har Allsvenskan haft ett ganska stort intresse mest på grund av att Elitserien lätt blir en lunk och det har varit intressant att följa gamla elitserielag som Malmö och AIK som har haft uppmärksammad utveckling under seriens gång. Kvalserien har nu fått tuff konkurrens med elitserieslutspelet men intresset är fortsatt stort.

3) – AIK kan bli överraskningen i denna kvalserie. Ett ungt lag med hög potential som kan skrälla om de får ihop alla delar. Det visade man inte minst i mötena med Leksand. Södertälje kan bli en flopp. Lite konstigt att ta tillbaka en tränare man redan sparkat. Det känns lite desperat och konstigt.

Kommentar: Thomas Bertilsson, PR–ansvarig.

Paf:

1) – Leksand går upp. Sedan är det hugget som stucket mellan Rögle och Södertälje.

2) – Leksand och Rögle. Det är ljummet än så länge men när det börjar dra ihop sig till första omgången så kommer intresset definitivt att öka.

3) – Vi tror att AIK kan vara det lag som överraskar. AIK har många duktiga spelare och är ett mycket bra hemmalag på Hovet. Kan man hålla samma höga nivå borta som hemma så kan AIK vara det lag som överraskar.

Kommentar: Patrik Wilhelms, oddssättare.

Ladbrokes:

1) – Leksand och AIK känns otroligt starka i år. Det brukar dock vara svårt för elitserielagen att tända om på nytt efter en dålig säsong. Ett lag som däremot har varit en besvikelse är Södertälje som borde klara sig kvar i elitserien om man ser till deras trupp men de har inte riktigt lyckats i sitt spel denna säsong. Vårt tips är att Leksand och AIK går upp i elitserien.

2) – Vi vet att det brukar vara ett stort intresse bland våra spelare och väntar oss detsamma i år när det kör igång.

3) – Rögle har ett favoritskap då de spelat i elitserien i år men vi har inte sett ett lag på topp och det finns tveksamheter för att de klarar sig kvar. Allt kan däremot hända när man tagit sig till kvalserien och förra året skrällde just Rögle.

Kommentar: Andreas Gillberg, Sverigechef.