"Zelmerlöw kan få stryk av E.M.D."

Spelbolagen inför den stora finalen av Melodifestivalen

Foto: henric lindsten
Finaldags i Globen På lördag är det dags att kora vårt svenska bidrag till Eurovision Song Contest-finalen i Moskva. Måns Zelmerlöw är en av förhandsfavoriterna till att ta hem segern i den svenska Melodifestivalen.
SPEL

På lördag avgörs finalen av Melodifestivalen.

Oddsen talar sitt tydliga språk – Malena Ernman, Carolina af Ugglas och Måns Zelmerlöw är de största förhandsfavoriterna att vinna.

Men vem av dem bör spelarna undvika att satsa sina pengar på?

– Kanske ska man passa sig för att lägga pengar på Måns Zelmerlöw. Han kan mycket väl få stryk av E.M.D. som verkar ha ännu större stöd hos de riktigt unga, säger Anders Sims, oddssättare på Paf.

Frågorna till spelbolagen:

1) Vilket bidrag vinner Melodifestivalen?

2) Vad tror era spelare?

3) Vilken förhandsfavorit floppar?

FAKTA

bet365:

1) Vi tror att Malena Ernman vinner årets Melodifestival. Hon kommer dock möta tufft motstånd av Måns Zelmerlöw, Caroline af Ugglas och utmanarna Alcazar som kan spelas till ett högt odds. Vi erbjuder redan nu odds på Eurovision Song Contest och Sverige kan spelas till oddset 21 gånger pengarna att vinna finalen i Moskva.

2) Initialt trodde våra spelare mycket på Måns Zelmerlöw. Opinionen har dock svängt de senaste dagarna och nu är Malena Ernman och Caroline af Ugglas de mest betrodda artisterna. Utöver favoriterna har vi även tagit en hel del spel på skrällarna Alcazar och H.E.A.T till höga odds.

3) Svår fråga då vi tror på en jämn kamp mellan de tre förhandsfavoriterna. Det kan därför löna sig att avvakta lite och i stället spela live då tävlingen pågår. Vi kommer erbjuda liveodds ända fram till att röstningen avslutas.

Kommentar: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Unibet:

1) Först vill vi säga att det här blir en holmgång; ganska öppet och ovisst. Vi ser tre potentiella bidrag som KAN vinna. Vi väljer att gå på EMD, Malena Ernman och Caroline af Ugglas. Malena och Caroline har två mycket intressanta och "udda" låtar i sammanhanget, vilket lyfter hela Melodifestivalen. EMD å andra sidan ser heltajta ut och har den stora, yngre massans röster som vi tror fäller avgörandet. EMD har också en svängig låt som sätter sig snabbt. Vi väljer EMD, men blir inte förvånade om Malena och Caroline är med och hugger därframme.

2) Vi fick tidigt in en hel del slantar på Måns Zelmerlöv och det fortsätter strila in pengar på honom, men ju närmare vi kommit finalen syns det hur öppet folk tycker det här racet är! Våra spelare har i alla fall koll, vilket känns kul.

3) Som sagt; vi har surrat lite om Måns Zelmerlöv och visst känns det som att hans bidrag är en aning tunt i relation de förväntningar som finns på honom. Dock en mycket oviss fråga.

Kommentar: Andreas Slätt, marknadschef.

Expekt:

1) Det är rejkordjämnt, vi har Malena Ernman, Måns Zelmerlöw och Caroline af Ugglas som favoriter till runt 3.00 i odds. Den som hittar rätt vinnare får bra utdelning men Måns ska ta hem detta till slut.

2) De tre favoriterna får flest spel men Molly Sandén, till 15 gånger pengarna, och E.M.D, till 7.00 i odds, får en hel del spel. Vi räknar med ett rejält spelrace på finalen i Globen.

3) Caroline af Ugglas kan bli akterseglad nar det handlar om en laddad finalsamling som denna.

Kommentar: Dan Vikman, informationschef.

Svenska Spel:

1) Jag är rädd att Malena Ernman vinner. Inte för att jag har något emot henne eller hennes låt, men vi sitter med en enorm risk på La Voix efter att ha stuckit ut hakan med 150 gånger pengarna tidigare under tävlingen. Bäst chans bakom henne anser vi att Måns har, men även Caroline af Ugglas och Alcazar har en hyfsad chans. Det är dock mer svårtippat än på mycket länge vilket ur ett spelperspektiv gör det väldigt intressant eftersom oddset på vinnaren är högre än vad det varit tidigare år.

2) De tror stenhårt på att Alcazar får mer än 70 poäng! Här har pengar rullat in från norr till söder under det senaste dygnet vilket tyder på att vi kan ha underskattat dem rejält. Även HEAT är populära på vårt hcp–spel och Sofia spelas friskt att komma sist. Som slutvinnare är det Ernman som gäller hos de flesta.

3) Det beror på vad du menar med förhandsfavorit. EMD, Agnes och Molly Sandén har ju varit betrodda tidigare men ser inte ut att räcka till längre, och då är också oddsen därefter. Av de tre som har lägst odds inför lördagen – Ernman, Måns och Caroline af Ugglas – tror jag inte någon floppar.

Kommentar: Johan Elevant, oddssättare.

Betway:

1) Jag tror stenhårt på en av förhandsfavoriterna och säger Malena Ernman, med skrällvarning för Alcazar. La Voix är en av få låtar i startfältet som skulle ha en chans i Moskva och det fäller avgörandet.

2) Måns Zelmerlöw är skyhög favorit bland våra spelare, följt av Malena Ernman, Caroline Af Ugglas och därefter ingenting. Måns har en sanslös press på sig, större än den han hade på sig inför delfinalen.

3) Egentligen är det tjänstefel av mig att säga Måns Zelmerlöw, men jag tror att tittarna röstar fram ett bidrag som är mer internationellt gångbart än ”Hope and Glory”. Det är ett jättestarkt bidrag han framför men det riskerar att glömmas bort bland identiska dängor vid finalen i Moskva.

Kommentar: Fredrik Essevad, informationsansvarig.

Betfair:

1) Vi tror att det blir Caroline af Ugglas eller Malene Ernman av den anledningen att de representerar något lite annorlunda vilket känns nödvändigt.

2) Våra spelare tror helt klart på Malene Ernman, hon har lägst odds och spelvolymerna ligger överlägset på henne.

3) E.M.D spelas som fjärdefavorit och kan locka, men vi tror man bör undvika spel då vinstchansen är mycket liten.

Kommentar: Klas Winberg, Sverigechef.

Paf:

1) Mycket pekar på Malena Ernman. Men om de yngre tittarna får bestämma i tv-sofforna så tror vi att E.M.D. blir riktigt farliga.

2) De spelar flitigt på Måns, Malena och Caroline.

3) Kanske ska man passa sig för att lägga pengar på Måns Zelmerlöw. Han kan mycket väl få stryk av E.M.D. som verkar ha ännu större stöd hos de riktigt unga.

Kommentar: Anders Sims, oddssättare.