”Mäkta imponerad av Skellefteå”

Så tror spelbolagen om hockeyns semifinaler

Foto: jimmy vixtröm
Färjestad får ta sig an överraskning Skellefteå i ena semifinalen. Underskattning och norrlänningarnas inställning är faktorer som kan stjälpa FBK i hockeyslutspelet.
SPEL

Färjestad är klara favoriter till SM–guldet.

Men trots att oddsen är på värmlänningarnas sida bör de på allvar se upp med överraskningen Skellefteå i semifinalen.

– Det som talar för Skellefteå är deras ruggigt läckra inställning – "forza-attityd" och om Färjestad underskattar dem, säger Andreas Slätt, marknadschef på Unibet.

Frågorna till spelbolagen:

1) Vilka når final och varför?

2) Vad tror era spelare?

3) Skellefteå överraskade rejält när laget slog ut Linköping. Vad talar för att outsidern skräller igen och når final?

FAKTA

bet365:

1) Vi tror att Färjestad och Frölunda går vidare till final. Färjestad ser väldigt starka ut och vi tror inte att Skellefteå har något att hämta i den matchserien. Den andra semifinalen är jämnare men vi håller Frölunda som knappa favoriter.

2) Våra spelare delar vår åsikt och tror att Färjestad och Frölunda går vidare till final. Vi har även sett ett ökande intresse för Färjestad att vinna SM-guld och de är nu stora favoriter att bli svenska mästare.

3) Inte mycket och det skulle vara en stor överraskning för oss om Skellefteå kan rubba Färjestad. Vi erbjuder oddset 6 gånger pengarna på att Skellefteå går vidare till final och 15 gånger pengarna på att de vinner SM-guld.

Kommentar: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Vilka går till final?

Färjestad–Skellefteå 1,13–6,00

Frölunda–HV 71 1,71–2,10

Vilket lag vinner SM-guld?

Färjestad 2.10

Frölunda 3.25

HV 71 4.50

Skellefteå 15.00

Odds från bet365.

Unibet:

1) Vi tror stenhårt på final mellan Färjestad och Frölunda. Ett klassikermöte i finalen! Färjestad har en alltigenom solid trupp med en fantastisk målvakt som backbone. Jonas Gustavsson i FBK-kassen är vår nästa kommande storstjärna. Helt fenomenal. Frölunda har verkligen levererat på alla plan och har en rutinerad målvakt som även han håller en mycket hög klass. Den målvakt som dominerar finalen fäller avgörandet. Vi har klar feeling för Färjestad och Jonas Gustavsson.

2) Färjestad och Frölunda har stort stöd i alla led. Populära lag med stor fan-bas över hela Sverige och det syns också på spelen som ramlar in.

3) Det som talar för Skellefteå är deras ruggigt läckra inställning – "forza-attityd" och om Färjestad underskattar dem. I Färjestads bås finner du Samuelsson och Johnsson; bägge med förflutet som coach för just Skellefteå. Bättre pålästa om Skellefteå som lag är svårt att finna. Fem matcher mellan lagen i år och FBK leder med 3-2 i inbördes möten. Vi är dock mäkta imponerad över den formidabla sisu som Skellefteå visat. Ruggig inställning! Känslan är dock att Färjestad går hela vägen i år och det blir nog dans te Karlstadtösera på torget i Karlstad i aprilmånad.

Kommentar: Andreas Slätt, marknadschef.

Vilka går till final?

Färjestad–Skellefteå 1,10–6,00

Frölunda–HV71 1,78–1,95

Vilket lag vinner SM–guld?

Färjestad 1.85

Frölunda 3.75

HV71 4.10

Skellefteå 14.00

Odds från Unibet.

Expekt:

1) Färjestad är solklar favorit mot Skellefteå. Färjestad har varit Sveriges bästa lag de senaste månaderna och har en större bredd än Skellefteå. HV och Frölunda känns vidöppet. Räkna med sju matcher och några rejäla sudden death-draman. 4-3 till HV till slut.

2) Färjestad är hetaste spelobjektet, att vinna bortamatchen mot Skellefteå. Spelintresset är jämnt fördelat mellan HV och Frölunda och en hel del spel på krysset.

3) Att laget är uppe i varv, har ett gränslöst, glatt självförtroende,samtidigt som Färjestad inte spelat på ganska länge.

Kommentar: Dan Vikman, informationschef.

Vilka går till final?

Färjestad - Skellefteå 1,19–4,15

Frölunda–HV 71 1,80–1,90

Vilket lag vinner SM-guld?

Färjestad 2.00

Frölunda 3.00

HV 71 3.50

Skellefteå AIK 12.00

Odds från Expekt.