”I kväll spelar jag finskt”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

Foto: kai rehn
SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Vi har ytterligare en ganska tam spelkväll. ”Säkraste” spelet är troligen Sävehof i första handbollskvarten. Laget är riktigt bra, vann serien och valde då att möta seriesexan Redbergslid. Jag tror det var rätt val och att Sävehof vinner enkelt i kväll till 1,20.

DAGENS DRAG

Efter flera bra dagars spel blev gårdagen en stor besvikelse. I kväll då? Hittar tyvärr inte många godbitar. Jag slänger in ett litet spel på Jyp – mest i brist på annat. Men faktum är att laget håller hög klass och har vettig chans till 1,85.

DAGENS AVSLAG

Sparta Prag spelar med kniven mot strupen i det tjeckiska hockeyslutspelet. Laget har inte imponerat – men står ändå i fjuttiga 1,55 hemma mot Karlovy Vary. Jag ger rött sken direkt – avstå!

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Även om Jocose floppade rejält i sin årsdebut räds jag inte att utse stallkamraten 3 Jaded i Gävles lopp 8, V5-5, till dagens klaraste. Hultman har hittat en väldigt enkel uppgift för sin Elitloppskandidat och det finns bara sjukdom emot favoritseger.

DAGENS DRAG

Jag tror att 5 Redneck Lavec i V65-1 är bättre efter att han fått ett lopp i kroppen, ett lopp där han vann enkelt. Han har visat att han när han väl håller sig i trav är han alltid med i segerstriden. Jag tror att han har mognat under vintern och därmed går han felfritt och vinner.

DAGENS AVSLAG

Frölunda–HV 71 är i gång i kväll igen och det känns omöjligt att tippa utgången. HV var det lag som förlorade minst antal matcher i serien och det har man med sig mentalt i slutspelet medan Frölunda vill revanschera sig för gårdagen.

MATTIAS KARLSSON

DAGENS SÄKRA

Det är vår! Det syntes på Solvalla i går. Det syns på Åby i kväll. V65-3 är ett treåringslopp där det finns stjärnpotential. Gooparnas Varenneson 3 Mellby Turbo var före Lutfi Kolgjinis Enjoy Lavecson 4 Jaguar Face på Åby för exakt två veckor sedan, och jag tror att han är det i kväll igen.

DAGENS DRAG

V65-6, DD-2, är ett fyraåringslopp som har samlat kulltoppar från i fjol. Här tar jag ställning för Marcus Lindgrens finstammade 4 Insect Face med Johnny Takter i sulkyn, hästen kvalade in till flera av de stora finalerna i fjol och gjorde dessutom bra ifrån sig i dem.

DAGENS AVSLAG

7 Glide Kronos har varit lite efter Lutfi Kolgjinis andra Kronos-hästar från G-kullen. Han har visat form och håller för den klass som är i V65-4. Jag tycker dock att det finns ett par hästar som går före i rankningen med tanke på läget.